Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek az erőszakos...

Mit tegyek az erőszakos Jehova tanúival?

Figyelt kérdés
Azokról beszélek, akik jönnek házalni, és hiába mondod nekik, hogy nem szeretnél ezzel foglalkozni, akkor is jönnek és azt mondják, hogy beszéljünk. Felírja a nevemet, meg a címemet, és már név szerint jönnek téríteni... Csak a magukét fújják. Ezért pénzt kapnak? Miért nem értik meg, hogy nem akarok megtérni?
2013. szept. 20. 13:10
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
5%

"Figyelj senkit nem érdekel."

Kedves 10-es válaszoló! De, van akit érdekel, sőt vannak, akik nem tehetik meg, hogy elmenjenek személyesen a Tanúkhoz.

"És nem kell itt a postással példálózni, meg a villanyóra leolvasóval, mert az nekem kötelességem hogy átvegyem a levelet, vagy be legyen diktálva a villanyóra állása, de ezeket nekem nem kötelességem meghallgatni."

Ki mondta neked, hogy kötelességed? Te tévedésben élsz szerintem...

És megértik kulturált eszközökkel is, ha valakit nem érdekel, de egyesek nem igazán fordulnak ezekhez!

2013. szept. 21. 20:07
 12/31 anonim ***** válasza:
84%
A @&#$%-t értik meg! Biztos forrásból tudom, hogy a Jt külön kiképzést kapnak arra, hogy hogyan hárítsák el az elutasítást a térítés közben. És az esetek 99%-ban tényleg nem értitek meg, hogy megvan a saját vallásom (református), személyes kapcsolatom van Istennel, gyakorlom a vallásom, olvasom a Bibliát és járok templomba... Miért kell továbbra is zaklatni és győzködni??? Egyszer megmondtam, miért kell még utána legalább harmincszor jönni hozzám??
2013. szept. 22. 21:06
 13/31 anonim ***** válasza:
0%

Kedves utolsó! Elutasítás és elutasítás között óriási különbség lehet. Pl. a te ezen elutasításod is egy seregnyi félreértésre épül, hitted volna? Pedig így van! Pl. arra, hogyha azt állítod, hogy neked is megvan a saját vallásod, akkor az okafogyottá teszi a világméretű tanúskodómunkát. Kérlek szépen, az első században élő tanítványok is gyakorlatilag olyan embereknek tanúskodtak, akiknek megvolt a saját vallásuk, sőt Pál apostolnak és az apostoltársainak is megvolt a maguk vallása és hite, mégis változtattak, mikor felismerték, hogy tévúton vannak. Ők pedig akkor is (mint ma) sokkal kevesebben voltak azokhoz képest, akik maradtak a "saját vallásukban". :) Tudod a keskeny út.

De más félreértésre is szoktak sokan építeni felületesen. Ugyanis az, hogy ha egyszer egy Tanúnak kinyilvánítod az elutasításodat, még nem jelenti azt, hogy onnantól fogva soha többé nem keresik fel azt a házat vagy lakást Jehova Tanúi, hiszen el is költözhetsz, érettebbé, körültekintőbbé is válhatsz, a körülményeidben is adódhatnak olyan változások, melyek az élet addig át nem gondolt aspektusát ismertetik meg veled, melyen elgondolkozol, stb.

2013. szept. 23. 02:43
 14/31 anonim ***** válasza:
84%

"Kedves utolsó! Elutasítás és elutasítás között óriási különbség lehet. Pl. a te ezen elutasításod is egy seregnyi félreértésre épül, hitted volna? Pedig így van! Pl. arra, hogyha azt állítod, hogy neked is megvan a saját vallásod, akkor az okafogyottá teszi a világméretű tanúskodómunkát. Kérlek szépen, az első században élő tanítványok is gyakorlatilag olyan embereknek tanúskodtak, akiknek megvolt a saját vallásuk, sőt Pál apostolnak és az apostoltársainak is megvolt a maguk vallása és hite, mégis változtattak, mikor felismerték, hogy tévúton vannak. Ők pedig akkor is (mint ma) sokkal kevesebben voltak azokhoz képest, akik maradtak a "saját vallásukban". :) Tudod a keskeny út."

Mit lehet azon félreérteni, hogy hagyjanak békén? Elégedett vagyok a saját vallásommal, hitéletemmel, mi több meg vagyok győződve, hogy erősebb és személyesebb kapcsolatom van Istennel és az Úr Jézussal, mint azoknak, akik jönnek hozzám téríteni.. az meg ne haragudj, de arcátlanság a képembe mondanod, hogy ti követitek a keskeny utat és ha nem követem a ti hitnézeteteket akkor én 'tévúton' vagyok. Ez a fajta hozzállás teljes mértékben a szektákra hajaz.. Mellesleg attól, hogy valamit kevesen követnek még önmagában egyáltalán nem bizonyítja, hogy az a keskeny út!

"De más félreértésre is szoktak sokan építeni felületesen. Ugyanis az, hogy ha egyszer egy Tanúnak kinyilvánítod az elutasításodat, még nem jelenti azt, hogy onnantól fogva soha többé nem keresik fel azt a házat vagy lakást Jehova Tanúi, hiszen el is költözhetsz, érettebbé, körültekintőbbé is válhatsz, a körülményeidben is adódhatnak olyan változások, melyek az élet addig át nem gondolt aspektusát ismertetik meg veled, melyen elgondolkozol, stb."

"érettebbé, körültekintőbbé is válhatsz" Tessék? Ezt jól olvasom? Tényleg az éretlenség jelének tekinted a hitnézetemet úgy, hogy két percet nem beszéltünk hitéleti dolgokról? Azt a részt megértem, hogy elköltözöm, de mégis szerinted mi állhat be bárkinek az életében, ami miatt megtagadná a hitét?? Ti az ilyeneket keresitek? Akik megtagadják a saját hitüket azért, mert valamilyen változás állt be az életébe?

"az, hogy ha egyszer egy Tanúnak kinyilvánítod az elutasításodat, még nem jelenti azt, hogy onnantól fogva soha többé nem keresik fel azt a házat vagy lakást" Mi a módja annak, hogy valahogy mégis a tudtotokra adjam, hogy nem látlak titeket szívesen az ajtómban (sem) és nem szeretnék több látogatást?

2013. szept. 23. 18:31
 15/31 anonim ***** válasza:
0%

"Mit lehet azon félreérteni, hogy hagyjanak békén?"

Békén is hagynak akkor és ott, ha ezt határozottan kinyilvánítod. De sokszor, ha lehetőség van rá, érdekelheti az illetőt, hogy miért vagy azon az állásponton, mert ahogy mondtam, a legtöbben csak felületes ismeretből utasítanak el.

"az meg ne haragudj, de arcátlanság a képembe mondanod, hogy ti követitek a keskeny utat és ha nem követem a ti hitnézeteteket akkor én 'tévúton' vagyok."

Tehát "arcátlan" vagyok, ha azt mondom, hogy csak egy igazság, és ebből kifolyólag meggyőződésem, hogy nincs több igaz vallás, csak egy? Szerintem azzal vannak a gondok, aki erre egyszerű elutasítással válaszol, mert ezzel nem cáfolja meg azt, amit mondtam!

"Ez a fajta hozzállás teljes mértékben a szektákra hajaz."

Ez is csak az előítélet, de bizonyítani nem tudod, hogy egyszerre két igazság van.

"Mellesleg attól, hogy valamit kevesen követnek még önmagában egyáltalán nem bizonyítja, hogy az a keskeny út!"

Mellesleg ezt nem is állította senki, tehát ez is egy olyan érv, amit szalmabáb érvelésnek szokás hívni.

""érettebbé, körültekintőbbé is válhatsz" Tessék? Ezt jól olvasom? Tényleg az éretlenség jelének tekinted a hitnézetemet úgy, hogy két percet nem beszéltünk hitéleti dolgokról?"

Nem téged jellemeztelek, hiszen nem is ismerhetlek, hanem általánosan jellemző példát mondtam.

"Azt a részt megértem, hogy elköltözöm, de mégis szerinted mi állhat be bárkinek az életében, ami miatt megtagadná a hitét??"

ISMERED A BIBLIÁT???? Mert ott megtalálod a választ, írtam is már róla.

2013. szept. 24. 06:36
 16/31 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 14-es! Az utolsó kérdésedre nincs jó válasz, hiszen nem függetlenítheted magad a társadalomtól, tehát ezektől a kérdésektől. Egyszer biztosan szembekerülsz velük, és ha most sem tudsz helyes bibliai választ adni rájuk, akkor sem fog menni, ha Isten fogja számonkérni. Márpedig a Tanúk tudják igazolni a Szentírásból, hogy mit miért hisznek és cselekednek, de sajnos ez kevés hívőre igaz.
2013. szept. 24. 09:09
 17/31 anonim ***** válasza:
83%

"Békén is hagynak akkor és ott, ha ezt határozottan kinyilvánítod. De sokszor, ha lehetőség van rá, érdekelheti az illetőt, hogy miért vagy azon az állásponton, mert ahogy mondtam, a legtöbben csak felületes ismeretből utasítanak el."

Mond kedves válaszoló, olvasod te egyáltalán azt, amit írok? Épp erről beszélek.. nem hagytok békén! És ne érdekeljen titeket, hogy miért vagyok az adott állásponton. Gondolj már bele! Kéretlenül idejöttök, elkezdtek engem térítgetni. Elküldelek titeket, majd mindezek után még faggatóztok, hogy “De miért nem érdekli?”. Remélem azért érzed, hogy ez így nagyon nincs rendben! Belemásztok mások személyes dolgaiba.

"Tehát "arcátlan" vagyok, ha azt mondom, hogy csak egy igazság, és ebből kifolyólag meggyőződésem, hogy nincs több igaz vallás, csak egy? Szerintem azzal vannak a gondok, aki erre egyszerű elutasítással válaszol, mert ezzel nem cáfolja meg azt, amit mondtam!"

Senki nem mondta egy szóval sem, hogy több igazság van, ne forgasd ki a szavaimat! Viszont attól, hogy ti kizárólagosan magatokra húzzátok a keskeny út fogalmát, az egy percig sem igazolja, hogy valóban ti vagytok azok, akik azon jártok és ez nem fog majd titeket igazolni akkor, amikor az Úr elé álltok majd. Az csak egy másik kérdés, hogy egy felekezeti csoport sem mondhatja kizárólagosan, hogy ő a tökéletes, mivel mindenhol vannak hithűbb és hitetlenebb egyének. Minden az egyén hitén és életén múlik. Én reformátusként úgy érzem, hogy próbálok a keskeny úton járni, mert ragaszkodom a Szentírás igéjéhez, pont! Nem kell neked megmagyaráznom, hogy miért érzem sértőnek, hogy gyakorlatilag azt mondod, hogy én a saját hitéletemet követve nem vagyok a keskeny úton.

“ ‘Azt a részt megértem, hogy elköltözöm, de mégis szerinted mi állhat be bárkinek az életében, ami miatt megtagadná a hitét??’

ISMERED A BIBLIÁT???? Mert ott megtalálod a választ, írtam is már róla.”

A Biblia sehol sem ösztönöz arra, hogy tagadd meg a hited. Ez vitán felül áll! Isten nem kéri, hogy hithű keresztyénként pártolj át máshova. Tudod miért vagyok református keresztyén? Mert a megtérésem óta teljesen biztos vagyok abban, hogy megtaláltam az igazságot ott, ahol vagyok és nekem nem tud senki jobbat mutatni Krisztus keresztyén egyházánál. Jézusnak hála pont az a boldogság járja át a hitéletemet, amiről a hegyi beszédben beszélt és ennél többet nem tudtok adni!

“Az utolsó kérdésedre nincs jó válasz, hiszen nem függetlenítheted magad a társadalomtól, tehát ezektől a kérdésektől. “

Kedves 16-os! Ezt pont az mondja, aki kivonja magát rengeteg társadalmi kérdés alól? Vicces... Jogom van azt kérni, hogy többet ne keressenek Jt. Mi több, a Biblia alapján kötelességem is ellenállni a tőletek jövő (nem krisztusi eredetű) befolyásnak.

“Egyszer biztosan szembekerülsz velük, és ha most sem tudsz helyes bibliai választ adni rájuk, akkor sem fog menni, ha Isten fogja számonkérni. Márpedig a Tanúk tudják igazolni a Szentírásból, hogy mit miért hisznek és cselekednek, de sajnos ez kevés hívőre igaz.”

Mire is kéne bibliai választ adnom? Hogy miért hiszek Istenben és Krisztusban? Miből gondolod, hogy nem tudom megindokolni Isten Szavából, hogy mit miért hiszek? Egyáltalán miért kéne ezt neked megindokolnom? Ahogy írtad is, Istennek tartozom felelősséggel, erről Neki kell majd hitvallást tennem, nem neked... 'Nem vetek gyöngyöket disznók elé.'

2013. szept. 24. 11:44
 18/31 anonim ***** válasza:
0%

"Épp erről beszélek.. nem hagytok békén! És ne érdekeljen titeket, hogy miért vagyok az adott állásponton."

Kedves 17-es válaszoló! A türelmesebb - tudod, krisztusi tulajdonság :-) - emberek nem veszik ezt zokon és szívesen beszélnek másokkal a hitükről. Általában azok nem szeretnek beszélni a világnézetükről, akiket kétségek riasztanak vissza ettől, vagy nem tudják igazolni annak helyességét a Bibliából.

Egyébként a 11-es válaszomban írtam ezt és ide vág:

"Kedves 10-es válaszoló! De, van akit érdekel, sőt vannak, akik nem tehetik meg, hogy elmenjenek személyesen a Tanúkhoz."

"Kéretlenül idejöttök, elkezdtek engem térítgetni. Elküldelek titeket, majd mindezek után még faggatóztok, hogy “De miért nem érdekli?”."

Itt két dolgot kell különválasztani. Az első, hogy csak annyira mennek Jehova Tanúi "kéretlenül", mint az a szomszéd, aki az éjszakai álmod közepén felriaszt, hogy figyelmeztessen: ég a házad! Te vagy elhiszed és felkelsz, vagy nem és alszol tovább. A legtöbben alszanak tovább, és nem veszik észre, hogy a közös házunk "ég", és hamarosan közvetlenül is életveszélyessé válik. A bibliai próféciák az utolsó napokkal kapcsolatban elmondják, hogy a legtöbb ember ebben az időben szellemileg alszik vagy, jobb esetben gyümölcstelen, rosszabb esetben káros filozófiák és hamis tanok csapdájában él.

A másik dolog az, hogy az teljesen egyén és szituációfüggő, hogy ki meddig megy el a kommunikáció építésében. Ahogy mondtam, a türelmesebbek, vagy alázatosabbak kedvezően reagálnak és szeretnek beszélni a hitükről, és egyébként is, ez a krisztusi magatartás kellene, hogy egy keresztényt vezessen. Aki nem türelmes, nem alázatos, az tele van előítéletekkel velünk kapcsolatban, mert a közvélemény lényegében erősen torz képet alkot a Tanúkról, de ez így volt az első sz.-i tanítványokkal is.

"Viszont attól, hogy ti kizárólagosan magatokra húzzátok a keskeny út fogalmát, az egy percig sem igazolja, hogy valóban ti vagytok azok"

Egy nagyon gyakori, de rendkívül felületes vádaskodás a részetekről a "kizárólagosságot", mint szitokszót emlegetnetek velünk kapcsolatban. Megkérdezném tőled, hogy egy álláspont (tudományos, vallásos, mindegy) védelmében helytelen-e a kizárólagosság?!!! Helytelen-e, ha valaki meggyőződik valami helyességéről és abban KIZÁRÓLAGOSAN hisz? Vagy inkább azzal van a baj, ha felületes az illető, de mégis kizárólagos a sokszor téves elméleteiben, magyarázataiban?! Az ilyenekre mondják, hogy fanatikus (lehet politikai, vallási, mindegy).

Tehát akkor azt kérném tőled, mint Jehova Tanúja, hogy gondold át alaposan ezt a kérdést a kizárólagosságról, mert lehet, hogy ha ezt őszintén megteszed, olyan értékekre lelsz, melyet el sem tudsz képzelni.

"Az csak egy másik kérdés, hogy egy felekezeti csoport sem mondhatja kizárólagosan, hogy ő a tökéletes, mivel mindenhol vannak hithűbb és hitetlenebb egyének."

Ez pedig a másik csapda, mellyel becsapnak benneteket. Hogyan lehetne egy tökéletlen emberekből álló szervezet "tökéletes"? De szerinted ez Istennek elvárása volt a bibliában? Elvárása volt a tökéletesség az egyén vagy a szervezet számára? NEM! De ettől még létezett, sőt Isten MEGKÖVETELT egy egységes látható szervezetet, melyet bár tökéletlen emberek alkottak, de az isteni igazságokat tanította. És pont ez a lényeg, hogy az adott csoport, mely magát az igaz vallásnak tartja, azt az igazságot tanítja-e, melyet Jehova az ihletett Szavában leíratott? Ha igen (ahogy az első sz.-ban), akkor jogosan tarthatja magát kizárólagosnak.

Jézus első sz.-i tanítványai sem voltak tökéletesek, de Jézushoz hasonlóan, az Ő példáját követve KIZÁRÓLAGOSAK voltak a hitükben, hitték, hogy az isteni igazságokat hirdetik az embereknek, sőt igazolni, bizonyítani is tudták. Jézus maga erőteljes példát állított abban, hogy keményen bírálta a hamis vallásos eszméket és azok képviselőit.

Folyt. köv.

2013. szept. 24. 21:56
 19/31 anonim ***** válasza:
0%

"Én reformátusként úgy érzem, hogy próbálok a keskeny úton járni, mert ragaszkodom a Szentírás igéjéhez, pont!"

Ha hithű református vagy, akkor nem járhatsz a krisztusi keskeny úton, mivel sok olyan tanításban hiszel, melyek emberektől vannak és semmi közük a Szentíráshoz, ennek pedig valamilyen módon óhatatlanul megmutatkoznak a negatív gyümölcsei is, mivel az ok-okozat törvényét te sem tudod kikerülni, amit vetsz, azt aratod, pont!

Természetesen, ha Tanúként azt gondolnám, mint te, hogy végső soron "mindegy, hogy milyen vallást gyakorolunk, csak Istennek tetsző életet éljünk", akkor én sem hirdetném azt, amit pedig Krisztus az utolsó napokra megparancsolt az igaz követinek, hogy hirdessenek (Máté 24:14). De ezzel a - megint csak - FELÜLETES és igaztalan állítással a józan észt és a Szentírás racionalitását cáfolnám meg, hiszen nem igaz, hogy a különböző egyházak, különböző - gyakran egymásnak ellentmondó tanításának ugyanolyan jók a gyümölcsei, hiszen akkor nem működne az ok-okozat törvénye, vagyis a krisztusi példázat a jó és rossz gyümölcsökről. Mert azt nem tagadhatod, hogy a tanítások szoros összefüggésben vannak a cselekedetekkel, hiszen többségében egy adott vallásos csoport hívő tagjai azt teszik, amiben hisznek!

Amely egyház hazugságokat, emberi filozófiákat tanít Istenről és a világról, annak a hívei általában és többségében nem teremhetnek jó gyümölcsöt!!! Amely egyház pedig az isteni igazságokat tanítja és a hívei ebben a szellemben is élnek, az békét és szeretet terem mindenhol, ahol élnek. Csak így lehet igaz, amit Jézus mondott:

"Minden jó fa jó gyümölcsöt terem, de minden romlott fa értéktelen gyümölcsöt terem; jó fa nem teremhet értéktelen gyümölcsöt, sem romlott fa nem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágnak és tűzbe vetnek. Tehát a gyümölcseikről ismeritek fel azokat az embereket" (Máté 7:17–20)

"Isten nem kéri, hogy hithű keresztyénként pártolj át máshova."

Ma, a magukat "kereszténynek" valló egyházak ezrei között sokszor nagyobb a hitbeli eltérés, mint az első sz.-ban az igaz kereszténység és egy nem zsidó-keresztény gyökerű, más vallás között. A mai kereszténység messze nem egységes, ugye nem állíthatjuk, hogy ezek mind valóban "keresztények", csak mert annak mondják magukat? Tudjuk mindketten, hogy ez nem igaz, csak te nem bibliai alapon kiszélesíted az úgymond "keresztény" egyházak körét, mintha Jézust és a Biblia EGYETLEN igazságát százfelé lehetne cincálni.

Én nem szélesítem ki, számomra a Biblia a mérvadó, mely a pártoskodást és a szektás elhajlásokat TILTJA. Avagy nem ismeri el és nem tartja elfogadhatónak azt, hogy az EGYETLEN(!!!) és a hitelvekben egységes keresztény egyház sok ezerfelé szakadjon és a követői azokat kölcsönösen elismerjék "keresztényként".

"“Az utolsó kérdésedre nincs jó válasz, hiszen nem függetlenítheted magad a társadalomtól, tehát ezektől a kérdésektől. “

Kedves 16-os! Ezt pont az mondja, aki kivonja magát rengeteg társadalmi kérdés alól?"

Csak olyan kérdés alól vonom ki magam, mely a krisztusi semlegesség elvét sérti, de én olyanról beszéltem neked, mely a krisztusi tanításokat szervesen érinti a Tanúk munkájával kapcsolatban - azaz a tanúskodás felelősségéről.

"Vicces... Jogom van azt kérni, hogy többet ne keressenek Jt."

Jogod! De nem fogod ezt sohasem teljesen elérni, mert a társadalom része vagy, nem vonhatod ki magad alóla, ezekkel a kérdésekkel pedig találkozni fogsz előbb-utóbb bárhol ahol megfordulsz, nem csak az otthonod ajtajánál. Találkozhatsz az utcán, a boltban, a munkahelyeden velül, s nem csak általunk, hanem mások által is...

"Mi több, a Biblia alapján kötelességem is ellenállni a tőletek jövő (nem krisztusi eredetű) befolyásnak."

Ugye nem nagy kérés, ha azt szeretném, hogy a BIBLIÁBÓL indokold meg, mi a "nem krisztusi eredetű" ebben a befolyásban?! Fogadunk, hogy nem fogod tudni? :-)

2013. szept. 24. 21:57
 20/31 anonim ***** válasza:
84%

"Ha hithű református vagy, akkor nem járhatsz a krisztusi keskeny úton, mivel sok olyan tanításban hiszel, melyek emberektől vannak és semmi közük a Szentíráshoz..."

Ezért a mondatért külön köszönet! Jót mosolyogtam így lefekvés előtt, hogy mennyire naív vagy. Kicsit úgy érzem, mint amikor egy beteg ember próbál meggyőzni arról, hogy nem normális dolog egészségesnek lennem.

Pontosan megvan az oka, hogy miért lettem református! A döntésem meghozatala előtt sok vallást megvizsgáltam, melynél fogva teljesen tisztában vagyok azzal, hogy milyen tanításaitok vannak és melyek fényében csak fogtam a fejem és csodálkoztam, hogy hogy lehet közel 8 millió embert ennyire gonosz módszerekkel tudatosan félrevezetni úgy, hogy ők erről mit sem tudnak. Aztán kicsit mélyebbre ástam és megértettem, hogy egyedül hogyan is lehetséges ez...

Nagyon sajnállak, de kívánom, hogy idővel majd tisztán láss és legyen erőd azzal összhangban cselekedni, amit most nem szabad értened és látnod.

2013. szept. 24. 23:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!