Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem jelentkeznek a...

Miért nem jelentkeznek a hitgyülisek mostanában, mi rosszat mondhattam nekik?

Figyelt kérdés
Egy pár hétig be akartak hívni maguk közé gyülekezetesek, nagyon szívélyesek voltak, többször beszélgettünk is élőben, a legutolsó beszélgetés óta azonban eltűntek, nem jelentkeznek sehogy sem, pedig semmi sértőt nem mondtam nekik, ugyanúgy beszélgettünk, mint máskor, mi történhetett, mit ronthattam el vajon? Megsértődhettek valamin? Mit nem szabad nekik mondani?

2013. szept. 17. 17:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
45%

nem hiszem hogy mondhattál olyant, min besértődtek volna.

egyébként sem értem, ha az hiányzik, hiogy hívjanak, menj el a gyülekezetbe magadtól, és nézd meg.

persze emberek vannak ott is, lehet hibája aki beszélt veled annak is, neked is. a szeretet sok vétket elfedez, ne félj, ha bármit is gondoltál, hogy valamit rosszul gondolsz, vagy csinálsz.

Bár saját tapasztalatom is az, hogy vannak elszállt emberek is, akik már nem tudják, hogy ők is így kezdték, elfelejtették honnan jöttek, de senkivel ne törödj, hogy találhatnád meg Istent, ha nem keresed? Ha azok meg nem keresnek, menj magadtól. Igazából bármennyire is segít, akar, vagy nem akar bárki, a saját életed mindenképp a te felelősséged. Az, hogy már a szíved kinyílt Isten felé, az nagyon jó. Most minden féltett dolognál jobban őrizd meg az Isten felé nyitott szíved, se hites, sem világi, ismerős, vagy ismeretlen rossz tanácsára ne figyelj, keresd Istent, mint Pál írja magáról, és ezt, mint jótanásot ajánlom neked is. Amikor Isten elhívta, azonnal nem tanácskozott testel, és vérrel... tehát nem rohangászott az ismerőseihez, hogy jól döntök, nem döntök, mit mondtok...

(Galata levél 1:16)

Ha Isten hív, semmi el ne tántorítson... ha buzdítanak, segítenek, örülj neki, ha nem, ragadd meg.

Én már sok embert láttam, akik érdeklődtek, és rokonok, ismerősök, ismeretlenek elijesztették, megzsarolták, lebeszélték Istenről...

Te életed. Jézus meg életét adta érted. Eleve a gyülekezet nem magához fog "téríteni" hanem Jézushoz,. a messiáshoz tud segíteni. nem csak a robot dolga a szolgálat :) ,hanem a gyülekezet is téged szolgál! Abban, hogy Őhozzá vezessen.

Jézus azért ad SZOLGÁLATI ajándékokat, hogy épülj, és épüljön a gyülekezet is az Ő megismerésére.

Ezt kívülállók rendre félreértik, és elcsavarják gonoszul. Néha belül és eltéveszthetik a dolgokat, de te csak menj...

2013. szept. 18. 19:41
 12/16 anonim ***** válasza:
65%

Ennyi primitív ember, azt hiszik, pénzes emberek mehetnek csak oda, akik tudnak adakozni. Csak kár, hogy az életben soha nem voltatok ott, és fogalmatok sincs az egészről. Sajnállak titeket.

Nem tudom, miért nem jelentkeznek. Bármit mondhatsz nekik, nem olyan primitívek, hogy valami rosszat mondasz nekik és magukra veszik, besértődnek, stb. Azt lenne jó tudni, mikor, hol találkozgattál velük, hol kerestek, stb. Lehet, valamiért abban az időpontban nem jó nekik már, vagy hasonló. Gondolom, fognak újra keresni.

2013. szept. 18. 21:22
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem azt hiszik, hogy csak pénzes emberek mehetnek oda, hanem csak olyan embert akarnak pszichikailag, lelkileg, hitben, stb. stb. elvakítani, és magukhoz láncolni, akinek van valami olyan vagyona, amelyről pár hónappal később már "önként és dalolva" mond le a Gyülekezet javára!!!!!

Először behálózzák, utána pedig "megmagyarázzák neki", hogy ez Istennek tetsző cselekedet, a rászorultakon, stb. stb. segít vele.....

2013. szept. 19. 08:26
 14/16 anonim ***** válasza:

13. Ne haragudj, de ez hatalmas butaság. Csak Bartus könyvét olvastad, aki valójában talán soha nem is volt hívő, soha nem kereste a számára Istentől kijelölt utat?

Az adakozás bibliai dolog, a Bibliában is van benne szó, de mindenkinek szabad akarata szerint joga van adakoznia, vagy nem adakoznia. Senkit nem kényszerítenek, nem beszélik tele senkinek a fejét. Hiszen az embernek személyes hite van, ami szerint adakozhat. Egyébként, sokak számolnak be arról is, hogy aki adakozik, az anyagilag is jobb helyzetbe kerül, ez megint azért történik, mert bibliai igazságokat tölt be az ember, és Isten megáldja. És, ha nincs állásod, imádkoznak ott érted, adnak tanácsokat, hogyan találj munkát, de nem kérik rajtad számon, hogy majd a bevételeddel mit csinálj.

2013. szept. 19. 09:27
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem olvastam én egyik könyvet sem. Elég, amit a városban azok a hozzátartozók, rokonok elmesélnek, akiknek az idős szüleit, hozzátartozóit behálózták. Persze meglehet, hogy ez "csak helyi sajátosság", de pár évvel ezelőtt zsinórban lehetett ilyesmiről hallani.
2013. szept. 19. 10:36
 16/16 kzs ***** válasza:

Igen??

Na akkor elmondanám, hogy a munkámból adódóan sok helyen megfordulok. És soha, sehol nem hallottam semmi olyasmit, amit írtál.

A Hit Gyülekezetében - ugyanúgy, mint bármilyen más egyházban - van adakozás, és teljesen bibliai, mert több Igei vonatkozása is van.

De ami a lényeg, sohasem történtek benne visszásságok.

Amikor sor kerül az adakozásra, a prédikációk kizárólag a SzentÍrás bővölködésre vonatkozó Igéire épülnek - úgy, ahogy kell.

De sohasem voltak kutakodók, firtatók, tolakodók. A "külső" emberekkel való kapcsolatteremtés pedig sohasem anyagiakra vonatkozott, hanem egészséges, őszinte nyitást a világ felé: erre irányul többek kötött az Egyház szeretetszolgálata: világos és őszinte karitatív cselekedeteket végez, bármiféle - akár a leghalványabb - visszásságok nélkül.

Jó lenne ezeket tudomásul venni, és nem aggódni olyanok pénztárcájáért, akik a legcsekélyebb mértékben sem bánják az adakozást. (én se bánom)

Ennyit erről.

2013. szept. 19. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!