Művészeti szakközépbe jelentkeznék (? ) (rajz szak)
Miket kell tennem?
(13 vagyok, ebben az évben lesz a felvételi)
A felnőttek nem hiszik el a rajzaimról, hogy én csináltam.. általában karikatúrákat rajzolok, de a tanáraim szerint mindenevő vagyok.. találok fel tárgyakat, pl. túlélő dzseki :D.. Kért már meg a STABILO is, hogy rajzoljak nekik.. Pestre is jutottam már el a rajzokkal (rajverseny)
Na, az lenne a kérdésem, hogy miket kell a felvételin rajzolnom, illetve miket tudtok még a felvételiről??
Bizonytalan vagyok, és minden nap ezen izgulok, hogy felvesznek-e.. félek.
Nem tudom melyik iskolába akarsz menni, én pesten jártam a kisképzőbe.
Nálunk először ugye a központi felvételit kellett megírni, aztán azokat, akiknek nem lett botrányosan rossz, behívták a második fordulóra, a rajzra.
Bementél, és adott idő alatt adott technikával kellett elkészítened rajzokat.
Volt egy színes (akvarell, pasztell vagy ceruza) csendélet, egy grafit csendélet, és két "kreatív feladat", ahol pl rajzolj két szerelmes baktériumot, vagy rajzolj egy ruhafogast emlékezetből. Ezt olyan technikával csináltad, amivel csak akartad, a lényeg hogy lássák milyen kreatív vagy.
A nap végén pedig le kellett adni 3 (vagy 5 nem emlékszem biztosan) otthon készített művet, ez mondjuk attól függ milyen szakra akarsz menni, de igazából azt adsz le amit akarsz, itt nem nagyon voltak kikötések..
Aztán a központit meg a rajzot összevetve jött ki kit vettek fel és kit nem, de mivel művészeti, azért nyilván elnézték ha mondjuk nem annyira érted a fizikát vagy a matekot..
Nagyjából ennyi, remélem azért érthetően írtam le, de ha van valami kérdésed még, akkor nyugodtan írj privátba : )
Szia! Én most szeptembertől fogok művészetire járni. Nekem annyit kellett csinálni, hogy megírtam a matek-magyar központit, majd rajzolni kellett krokit, csendéletet végül egy versről kellett rajzolni. Összeadták a kettőt+hozzáment a 7.év végi jegyem és a 8. félévi. :)
Voltam másik helyen is felvételizni. (oda is felvettek :D) na ott egyébként 2 csendéletet kellett. Egyiket árnyékolni grafittal, a másikat pedig vagy festeni vagy porpasztellel kellett elkészíteni. Ja és ott is számított a központi. :) de nekem is írhatsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!