Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan képzelitek el Jézust?

Hogyan képzelitek el Jézust?

Figyelt kérdés

Ahány vallás annyiféle festmény készűlt Jézusról. Általában a rom.katolikus a gör.katolikus az ortodoxok hasonló szemmel látják,úgy értem,hogy művészeik hasonló képpen festik le. De már láttam számtalan más képet is rola. Pl a JT egészen máskép ilusztráják,rövid barna haj dús szakál,de már láttam hosszú szöke haj és gyér állszakállal is.

Nem maradt rola semmilyen rajz vagy festmény ami megközelítené Jézus igazi arcvonásait?

2013. szept. 16. 17:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

2. Felnőtt, mint egy vesszőszál Ő

előtte, és mint gyökér a száraz

földből, nem volt néki alakja és

ékessége, és néztünk reá, de

nem vala ábrázata kivánatos!

3. Útált és az emberektől elhagyott

volt, fájdalmak férfia és betegség

ismerője! mint a ki elől orczánkat

elrejtjük, útált volt; és nem

gondoltunk vele.

4. Pedig betegséginket ő viselte, és

fájdalmainkat hordozá, és mi azt

hittük, hogy ostoroztatik, verettetik

és kínoztatik Istentől!

...

Ézs 53

2013. szept. 16. 22:48
 12/12 anonim ***** válasza:
39%
Talán Jézus leprás volt és azt hazudta,hogy ez a világ bűneitől van. Ezért volt neki megváltás a halál,hiszen vagy egy lepratelepen hal meg ismeretlenül,vagy hazudgál egy keveset és emlékezni fognak rá. Nem rossz stratégia.
2013. szept. 19. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!