Hogyan képzelitek el Jézust?
Ahány vallás annyiféle festmény készűlt Jézusról. Általában a rom.katolikus a gör.katolikus az ortodoxok hasonló szemmel látják,úgy értem,hogy művészeik hasonló képpen festik le. De már láttam számtalan más képet is rola. Pl a JT egészen máskép ilusztráják,rövid barna haj dús szakál,de már láttam hosszú szöke haj és gyér állszakállal is.
Nem maradt rola semmilyen rajz vagy festmény ami megközelítené Jézus igazi arcvonásait?
Szia
Könnyen képet alkothatsz magadnak róla, ha elolvasod a róla szóló evangéliumokat. Vedd számításba:
- tökéletes testalkat
- tökéletes egészség
- tökéletesen visszatükrözte Isten egyéniségét; ez fontos, mert az olyan tulajdonságok, amelyekkel mindketten rendelkeztek a külső szépség hatványozottan is érvényesül. Gondolj a tanítására, amit a szemről mondott.
Ha ezeket összerakod, rájössz, hogy Jézus olyan szép lehetett mint Ádám(a bűnbeesése előtt). Mi, nem igen láttunk az elmúlt néhány száz évben ilyet.
De.. előttünk a lehetőség!
Üdvözlettel: Zita
nem tudom honnan valók ezek az idézetek, de az biztos hogy a Bibliában az áll hogy alakja nem volt szép, kívánatos, különleges, megvetett volt
tök átlagos zsidó férfi külsejét kapta
Áh, hagyjátok az 5. válaszolót, csak magát szédíti egy tökéletes pasi képével.
Lyányoknál előfordul.
Kedves enngé! Azt én is tudom,hogy egy tökéletes emberről van szó, hisz Istent nem is lehet másképp elképzelni.
De épp ezért vagyok kíváncsi a fizikai arcvonásaira is.
Lehet,hogy Ádám gyengeségét örököltem a kíváncsiságommal?
Biztos,hogy igen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!