Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan képzelitek el Jézust?

Hogyan képzelitek el Jézust?

Figyelt kérdés

Ahány vallás annyiféle festmény készűlt Jézusról. Általában a rom.katolikus a gör.katolikus az ortodoxok hasonló szemmel látják,úgy értem,hogy művészeik hasonló képpen festik le. De már láttam számtalan más képet is rola. Pl a JT egészen máskép ilusztráják,rövid barna haj dús szakál,de már láttam hosszú szöke haj és gyér állszakállal is.

Nem maradt rola semmilyen rajz vagy festmény ami megközelítené Jézus igazi arcvonásait?

2013. szept. 16. 17:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
37%
Úgy mint Orbánt.
2013. szept. 16. 17:15
 2/12 A kérdező kommentje:
Kösz! Sokat segítettél.. :D
2013. szept. 16. 17:25
 3/12 anonim ***** válasza:
2013. szept. 16. 17:58
 4/12 anonim ***** válasza:
2013. szept. 16. 19:08
 5/12 KZitus ***** válasza:
26%

Szia

Könnyen képet alkothatsz magadnak róla, ha elolvasod a róla szóló evangéliumokat. Vedd számításba:

- tökéletes testalkat

- tökéletes egészség

- tökéletesen visszatükrözte Isten egyéniségét; ez fontos, mert az olyan tulajdonságok, amelyekkel mindketten rendelkeztek a külső szépség hatványozottan is érvényesül. Gondolj a tanítására, amit a szemről mondott.

Ha ezeket összerakod, rájössz, hogy Jézus olyan szép lehetett mint Ádám(a bűnbeesése előtt). Mi, nem igen láttunk az elmúlt néhány száz évben ilyet.

De.. előttünk a lehetőség!

Üdvözlettel: Zita

2013. szept. 16. 19:40
 6/12 anonim ***** válasza:

nem tudom honnan valók ezek az idézetek, de az biztos hogy a Bibliában az áll hogy alakja nem volt szép, kívánatos, különleges, megvetett volt

tök átlagos zsidó férfi külsejét kapta

2013. szept. 16. 21:07
 7/12 anonim ***** válasza:
kedves ötös válaszoló, ne szédítsd a kérdezőt, hazugságokat írsz
2013. szept. 16. 21:08
 8/12 anonim ***** válasza:

Áh, hagyjátok az 5. válaszolót, csak magát szédíti egy tökéletes pasi képével.

Lyányoknál előfordul.

2013. szept. 16. 21:21
 9/12 anonim ***** válasza:
63%
Ő az én hősöm és nem azért, mert jóképű, magas, vagy bármi, ami külső szépség, hanem azért, mert belül tökéletes. Megvéd gonosztól és ez számomra a mindent jelenti. Szeretem tiszta szívemből és lelkemből.
2013. szept. 16. 21:24
 10/12 A kérdező kommentje:

Kedves enngé! Azt én is tudom,hogy egy tökéletes emberről van szó, hisz Istent nem is lehet másképp elképzelni.

De épp ezért vagyok kíváncsi a fizikai arcvonásaira is.

Lehet,hogy Ádám gyengeségét örököltem a kíváncsiságommal?

Biztos,hogy igen! :)

2013. szept. 16. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!