Méghogy nincs Isten?!
Én mindennap tapasztalom segítő gondviselését. Tegnap este például édesanyám szinte sírva mondta, hogy nincs pénz, hogy kifizesse az öcsém gyógyszereit, amit a gyógyszertáros nő hitelbe előre odaadott neki... Ma reggel anya kérdezi, hogy mit vásároljon az ebédhez. Meglepődve kérdeztem, hogy honnan van pénz? Kiderült, hogy édesapám az este visszakapta valakitől a régesrég kölcsönadott pénzt, amire nem is számított,így nemcsak a gyógyszer ára jött ki, hanem az ebédhez is lett hozzávaló.
Nektek milyen történeteitek vannak? És akik nem hiszik, hogy van Isten azok nem tapasztalnak ilyesmit?
19/L
"az hagyján, hogy nincs is Isten de próbálj meg vasárnap vízvezeték-szerelőt találni" ez Woody Allen, ahogy ez is:
"Ha megakarod Istent nevettetni, mesélj neki a terveidről!
kedves hívőkön mosolygó majd rájössz előbb-utóbb, hogy az élet legkevésbé logikus és racionális. Csak próbáld meg logikával felfogni, hogy egyszer már nem leszel többé.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:47
"Csak próbáld meg logikával felfogni, hogy egyszer már nem leszel többé."
Megpróbáltam. Sikerült. Tudod, hogy hogyan? Elárulom:
Én nem fosok a nemléttől, meg nem reménykedek abban, hogy van ezután valami (ellentétben veled). Szembe tudok nézni a valósággal, és nincs szükségem ehhez mesékre. El tudom fogadni, hogy ha meghalok, akkor nincs tovább. De azt is el tudom fogadni, hogy ha az a verzió igaz, akkor a pokolba kerülök. Esetleg az örök vadászmezőkre, a Walhallába, vagy a jóég tudja hova. Nem félek egyik lehetőségtől sem, ellentétben veled. És hopp - lám már sikerült is! :)
A válasz megírásának időpontja: ma 11:16
"Mert az empátia az egyik dolog,ami kiemeli az embert az állatok közül."
Legalábbis ezt mondják a hívők. Én meg azt mondom, hogy egyrészt a logika többet számít, másrészt pedig attól, hogy a Nagy Szent Könyvben meg van írva, hogy a jóisten nekünk teremtette a mindenséget, attól én még azt gondolom, hogy az ember még mindig állat. Te is, én is. Csak talán fejlettebb. ... Bár gondolom az evolúcióról hiába is győzködnélek, ezért nem is teszem. Jó leszel te úgy, ahogy vagy. :))
"Én nem fosok a nemléttől....",nem tudom hány éves vagy, és miken mentél már eddig keresztül, de garantáltan van olyan élethelyzet, amitől te is összefodod majd magad, és mivel sosem hittél még a reményed sem lesz, hogy jól kijöhetsz majd a dologból....
Nem is értem mit keres a "vallás" témakörnél ennyi istentelen ember, miért válaszolnak ilyen oldalakon, egyáltalán, miért nem az ezotéria, sátánizmus,ateizmus és egyéb oldalakat bújják?!
Sajnálom azt a válaszoót aki a gyermekklinikát említette, nyilván nem ok nélkül, de hidd el, a tragédiát is könnyebb istenhittel végigcsinálni és én sem ok nélkül ítom ezt.. :(
A kérdezőnek:
Én sem hittem, hogy ennyi szemét lesz a válaszok között. Örültem volna én 19 évesen ha az Istenjelenlétet az életemben iyen könnyen észreveszem. Ne hagyd, hogy elvegyék ezt tőled, és ne inogj meg nehezebb helyzetekben sem.
Az én történetem rövid: 5 év házasság és 2 vetélés után az orvosok (2 országban több dokit is felkerestünk) azzal bíztattak, nem lehet gyerekünk soha, nincs a bajunkra gyógymód, esetleg a lombik, de azok a magzatok is valószínüleg elhalnak majd.... Sokan sokat imádkoztunk... Idén született lányunk most 8 hónapos...
"nem tudom hány éves vagy, és miken mentél már eddig keresztül, de garantáltan van olyan élethelyzet, amitől te is összefodod majd magad"
Eddig még nem volt ilyen. Pedig már láttam és tapasztaltam olyat, amit te valószínűleg soha nem is fogsz.
Harcoltam háborúban, nem egyszer meghalhattam volna, és láttam más embert meghalni mellettem. Elvesztettem a családom nagy részét. Emellett foglalkozom olyan okkult dolgokkal, amitől az átlagember (de még az erősebb lelkületűek is) sikoltva vagy undorodva menekülnének. Régen leszámoltam már a halállal is. Nem csak a sajátommal, hanem másokével is szembe merek nézni.
Ha ezt tudod fokozni, nyugodtan mondd. Szembenézek azzal is szívesen - szeretem a kihívásokat.
"és mivel sosem hittél még a reményed sem lesz, hogy jól kijöhetsz majd a dologból...."
Én hit nélkül éltem meg ezeket. És kijöttem mindből. A saját akaratom segített hozzá, nem holmi mesebeli kitalált lény.
A gyengéknek van szükségük mesékre. A gyerekeknek is mesét találnak ki, hogy ne kelljen az igazságot megtudniuk.
Egyébként meg ez is csak egy üres fenyegetőzés a keresztényi felfogásból. mintha csak az az egyetlen igaz út lenne. Megpróbálsz félelmet kelteni, megijeszteni a másikat, hogy "ha nem teszed, véged". Szánalmas. Rám nem hat, mert te leszel az utolsó, akitől majd megijedek. :)
"Nem is értem mit keres a "vallás" témakörnél ennyi istentelen ember, miért válaszolnak ilyen oldalakon, egyáltalán, miért nem az ezotéria, sátánizmus,ateizmus és egyéb oldalakat bújják?!"
Ez meg egy egyszerű keresztény kirekesztés volt részedről. Megszokhattuk. :))
Tipikus keresztény sajátosság, hogy úgy véli, hogy természetesen csak neki van joga bármit is mondani, tenni.
Szánalmas volt, de legalább nevettem rajtad egyet. :)
Egyébként meg a "vallás" nem csak a keresztény vallást jelenti. Persze szeretnéd kisajátítani, de bizony a középkor már véget ért ám! Jobb, ha hozzászoksz, hogy a szólásszabadság már nem csak a keresztények privilégiuma. ;)
"hidd el, a tragédiát is könnyebb istenhittel végigcsinálni és én sem ok nélkül ítom ezt.. :("
A gyengének igen. Annak kell a hit. Aki erős, esetleg még logikával is rendelkezik, az szembe tud nézni a valósággal anélkül is.
A szemét pedig a te válaszodra is igaz. Sőt, maga a kérdés sem kérdés, hanem csak egy provokatív felvetés. Tehát az is szemét. :)
12.03:
Tévedsz,ezt nem a hívők,hanem a tudósok mondják,akik kutatják az evolúció mikéntjét.Nem hiába mondja a köznyelv a magából kivetkőzött embert állatnak.
Egyébként sosem értettem,ha én elfogadom azt,hogy van,aki nem hisz(ami nem egyenlő az ordenáré megnyilvánulások elfogadásával olyan felé,amit nem ismernek),akkor miért vált ki ateistákból vegytiszta gyűlöletet egy hívő.Soha senkit nem bántottam,nem gúnyoltam azért,ha nem hisz Istenben.Akkor sokan miért teszitek ezt?
"Tévedsz,ezt nem a hívők,hanem a tudósok mondják,akik kutatják az evolúció mikéntjét."
Igen, persze. Főként gondolom az ertem.hu-n lévő áltudományos emberek.
Mindegy... :)
"Egyébként sosem értettem,ha én elfogadom azt,hogy van,aki nem hisz(ami nem egyenlő az ordenáré megnyilvánulások elfogadásával olyan felé,amit nem ismernek),akkor miért vált ki ateistákból vegytiszta gyűlöletet egy hívő."
1. Én is elfogadom, hogy hiszel. Vagy úgy gondolod, hogy nem ezt tettem?
2. Miből gondolod, hogy nem ismerem a vallásodat? Szerintem legalábbb anynira, mint te magad.
3. Semmiféle gyűlölet nincs irányodban. Inkább nevezném szánalomnak, csak sajna azt nemigen érzek általában. Így inkább semleges.
Ja, és nem vagyok ateista. :)
"Soha senkit nem bántottam,nem gúnyoltam azért,ha nem hisz Istenben.Akkor sokan miért teszitek ezt?"
Én sem gúnyoltam. Leírtam a tényeket. Ez gyakran fájdalmas, de attól még tény marad.
"Arra még kiváncsi lennék,ha az okkult tudományokat elfogadod,akkor hogyan szelektálod ki Istent a szellemvilágból?"
Ez lényegesen bonyolultabb annál, mintsem hogy itt meg tudjam írni. Nem szelektálom ki sem Istent, sem mást. Foglalkozom okkultizmussal, emellett erősen materialista vagyok. Na ezt rakd össze! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!