Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a bajuk sokaknak a katoliku...

Mi a bajuk sokaknak a katolikusokkal?

Figyelt kérdés
2013. szept. 6. 10:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"szobrokban és halottakban hisznek".. :D

Komolyan, ha már szidalmazol valamit, akkor legalább egy kicsit ismernéd.. Egyrészt szobrokban és halottakban nem hisz senki, mert azok biztosan vannak, így nem kell hozzá hit. Gondolom arra gondolt a válaszoló, hogy szobrokat és halottakat imádnak, de ezt is már vagy ezerszer próbáltuk elmagyarázni, de nem sikerül megérteni. Sebaj. Belinkelhetném újra a Katolikus Katekizmus erre vonatkozó részét, de úgysem használna, mert hát biztos jobban tudjátok az alapján a pár öregasszony alapján...

Amúgy az előttem szóló nem hívő teljesen jól leírta a dolgokat. Elgondolkodhatna itt rajta pár nagy "mélykeresztény", mert így elég farizeusi, amit csinálnak...

2013. szept. 6. 18:05
 12/23 anonim ***** válasza:

" Gondolom arra gondolt a válaszoló, hogy szobrokat és halottakat imádnak, de ezt is már vagy ezerszer próbáltuk elmagyarázni, de nem sikerül megérteni."

Teljesen mindegy, hogy hogyan próbálod kimagyarázni a dolgot, ugyanis szentképek,

szobrok készítését egyértelműen megtíltja a Biblia, de ezt már yuda is írta előttem.

2013. szept. 7. 07:36
 13/23 anonim ***** válasza:

07:36 Ez is tévedés, nem a szentképek és szobrok készítését tiltja, hanem az istenábrázolást.

Jézus vagy Mária vagy a szentek istenek? Nem.

Egy-két istenábrázolás azért akad, volt pár rebellis festő, aki nem bírt magával.

Egyébként azt javaslom, ha ennyire precizek akartok lennie, hogy kezdjétek azzal, hogy saját magatokon kérjétek számon a saját vallásotok követését pontról pontra az eredeti szövegek szerint. Az, hogy mindent teljesítetek, pár fundamentalista muszlim és ortodox zsidó kivételével ki van zárva.

2013. szept. 7. 10:31
 14/23 anonim ***** válasza:

"Ez is tévedés, nem a szentképek és szobrok

készítését tiltja, hanem az istenábrázolást.

Jézus vagy Mária vagy a szentek istenek? Nem."

A Biblia ezt írja: (5Mózes 5:8-9)

" Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót

azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a

földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.

Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr, a te

Istened, féltőn szerető Isten vagyok,"

De miért nen reagálsz a yuda által felhozott jó pár tévtanításra, amit a Katolikusok előszeretettel követnek?

De ha kevésnek találod az ott leírtakat, akkor hozzávehetnéd mondjuk még a lélek halhatatlanságát is, vagy a pokol tévtanítását.

2013. szept. 7. 18:52
 15/23 anonim ***** válasza:

18:52 "Ne imádd és ne tiszteld azokat" _istenként_. Ez a lényeg. A felsorolt dolgok (égben, földön, vizen) meg nyilván arról szólnak, hogy Mózes előtt a többistenhit volt jellemző, amelyben mindennek volt saját istene, amelyeket ábrázoltak is. Nyilvánvalóan az ettől való elszakadásra vonatkozik az idézet.

Egyébként nem értem mit vársz, a te értelmezésed szerint a Vatikánnak ki kellett volna átkoznia az összes festőművészt és szobrászt az elmúlt 2000 évben? Nagyon előremutató dolog lett volna. Ezért is maradt fenn és lett vezető vallás a fejlődő nyugati világban, mert a legjobban tudott alkalmazkodni a változó világhoz, a tudományos és társadalmi fejlődéshez. Ha nem így lett volna, akkor már rég kiszorult volna (Darwin-szabály). Szóval az is hülyeség, hogy a katolikus vallás valami maradi dolog lenne. Nyilván vannak stabil pontok, de egyes dolgok változnak.

Amúgy Bibliában az is benne van, hogy Isten 6 nap alatt teremtette a világot, de ennek a szó szerinti értelmezésen pár kis szekta kivételével már minden vallás túllépett, nem tudtad?

2013. szept. 7. 19:28
 16/23 anonim ***** válasza:

Kedves katolikusok!

Nekem nem veletek van problémám hanem a Vatikánnal,a pápával.a klérussal stb. Ti öket követitek és nem Isten szavát.

Visszatérve az előző kommentemhez kedves kötekedö,szerínted a szent jobb imádata meg körbe hordozása nem halott imádat? És csak egyet említettem meg akit mindenki ismer,de hol a többi ,,szent,,. Neked tudnod kell.

2013. szept. 7. 20:54
 17/23 anonim ***** válasza:

" "Ne imádd és ne tiszteld azokat" _istenként_. Ez

a lényeg."

A balóság az, hogy nincs odatéve az "Istenként" szó, tehát a Biblia egyértelműen közli, hogy semmilyen módon nem szabad sem tisztelni, sem imádni őket.

De mint mondtam, nem ez az egyetlen bűnötök, a különféle tévtanításaitokból itt bőségesen lettek felhozva példák, azokra ismételten kérdezem, miért nem reagálsz? Kínos téma, mi?

2013. szept. 8. 10:32
 18/23 anonim ***** válasza:

20:54 Nem vagyok hívő, már írtam.

Ha meg akarod tudni, hogy miért van szent jobb körmenet, akkor kérdezd meg a tanult katolikusokat, vagy egy teológust, vagy olvass utána. Ők fogják tudni pontosan megmondani, nem külső személyek, akik a saját ki tudja honnan származó ellenszenvükkel próbálnak valamit belemagyarázni.

Olyan választ nyilván nem fogsz kapni, hogy istenként tisztelik egy halott kezét. Talán olyan válaszokat kaphatsz, hogy egyrészt hagyomány, másrészt Szt. István létezésére egy tárgyi bizonyíték, amelyek körül a gondolatokat célszerű időről időre megerősíteni. Ez a lényege a példaképeknek, a vallott értékrendnek fontos elemei.

2013. szept. 8. 10:33
 19/23 anonim ***** válasza:

10:32 Nekem nem kínos a téma, nem is világos, miről beszélsz. A véleményemet kifejtettem a kérdésben.

Félremagyarázod amit írtam, vagy szándékosan nem akarod megérteni?

2013. szept. 8. 10:36
 20/23 anonim ***** válasza:

" Nekem nem kínos a téma, nem is világos, miről

beszélsz."

Akkor miért nem reagálsz azokra a kérdésekre yuda hozzászólásában?

2013. szept. 9. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!