Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kell e nagyobb bizonyíték...

Kell e nagyobb bizonyíték annál amit az alábbi igékben találunk, kedves JT?

Figyelt kérdés

,,... Én vagyok az út,az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához,hanemha én általam. Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is, és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt......

NEM HISZED-É,HOGY ÉN AZ ATYÁBAN VAGYOK ÉS AZ ATYA ÉN BENNEM VAN? (János 14,6-10)

Nos kedves tanúk?Lehetséges e,hogy Jézus maga Isten? Lehetséges e,hogy tévedtek amikor megkérdőjelezitek Jézus istenségét?

Lehetséges e,hogy az a név amit követni kell az Jézus és nem egy kitalált név amit Jehovának mondanak?

Lehetséges e?

2013. szept. 5. 09:21
1 2 3 4
 31/32 KZitus ***** válasza:

Ismét

"Arról,hogy Istennek olyan ereje van, hogy bármit megtehet...akár 3 személy is lehet ha akar.

Ezt ne vonjátok kétségbe, ez csak egy kérdés de gondolj bele,hogy Isten azért Isten mert Mindenható!

Ezt ne felejtsd el kedves tanú!"

Mindazt amit nekünk embereknek tudnunk kell Isten mindenhatóságáról, azt leíratta a Bibliában. De azt sehol nem íratta le " ha akarok, három személy lehetek". Semmit nem vonok kétségbe abból, amiről Isten tájékoztat. Viszont figyelembe veszem azt, amit János írt a Jelenések 22:18,19-ben

„Tanúskodom mindenkinek, aki hallja e tekercs próféciájának szavait: ha valaki hozzátesz ezekhez, az Isten azokkal a csapásokkal fogja sújtani, melyek meg vannak írva ebben a tekercsben; 19 és ha valaki elvesz e prófécia tekercsének szavaiból, az Isten elveszi annak osztályrészét az élet fáiból és a szent városból, azokból, amik meg vannak írva ebben a tekercsben.

Mindazt tehát amit tudhatunk Istenről, benne van a Bibliában. Nem vallana bölcsességre, ha mi gyártanánk teóriákat hozzá. Egyébként Pál apostol írt a Korintusziaknak arról, hogy a Bibliát csak az értheti, akinek Isten ad szent szellemet. Ha valamit nem értünk,miközben olvassuk (alázat, szerénység), könyörögjünk Istennek, hogy segítsen megértenünk az üzenetét pontosan úgy ahogyan Ő szeretné. Ha tiszta a szívünk, és pontosan ez az amit Isten vizsgál, örömmel ad szent szellemet a pontos megértéshez. Hisz azért íratta le a Szavát, hogy pontos ismeretünk legyen Istenről, a szándékáról és választ kapjunk rengeteg olyan kérdésre, amelyek mélyen érintik az életünket.

Ismét üdvözöllek: Zita

2013. szept. 9. 09:35
 32/32 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező a háromsággal kapcsolatban hogyan magyarázod meg a következőbibliaverset ?? (1Timóteusz 2:5) "Mert egy Isten van, és egy közvetítő Isten és ember között: egy ember Krisztus Jézus" várom válaszod :)
2013. okt. 22. 07:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!