Kell e nagyobb bizonyíték annál amit az alábbi igékben találunk, kedves JT?
,,... Én vagyok az út,az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához,hanemha én általam. Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is, és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt......
NEM HISZED-É,HOGY ÉN AZ ATYÁBAN VAGYOK ÉS AZ ATYA ÉN BENNEM VAN? (János 14,6-10)
Nos kedves tanúk?Lehetséges e,hogy Jézus maga Isten? Lehetséges e,hogy tévedtek amikor megkérdőjelezitek Jézus istenségét?
Lehetséges e,hogy az a név amit követni kell az Jézus és nem egy kitalált név amit Jehovának mondanak?
Lehetséges e?
Kedves kérdező! Az elméleted itt megbukott:
Galátziabeliekhez írt levél 3. rész 28. "Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan EGYEK vagytok a Krisztus Jézusban. "
A logikádat folytatva ezek szerint minden ember egy és ugyanaz a személy, sőt egyenlő Urunkkal.
De nézzük meg Krisztusunk szavait:
János 17:21 "Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ŐK IS EGYEK LEGYENEK MI BENNÜNK: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem. "
Ha szó szerint értjük, Jézus minden tanítványa egyenlő vele és Istennel.
Plusz még meghazudtolná önmagát is, mert nem azt mondja, hogy "én küldtem el magamat", hanem, hogy "te küldtél el engem".
Lehetséges, hogy tévedsz?
Kedves utolsó!
Ezt a témát amit te most felhoztál már ezerszer megvitattuk úgyhogy kár elölről kezdeni. Az a baj veletek,hogy nem láttok az orrotokon túlra,és mindig kereszt kérdéssel válaszoltok azokra a kérdésekre amelyek zsákutcába vezethetnek.
na szóval kérlek válaszolj a kérdésemre ha már írtál.
Lehetséges e Jézus istensége?
Ezen gondolkodjál el, és utána válaszolok én is a kérdésedre.
Köszönöm!
Köszönöm a válaszod!
:) Jó éjt!
Még egy annyit hozzáfűznék a kommentemhez,hogy ti Jehova tanúi megkérdőjelezitek (ha úgy tetszik)Jehova hatalmát. Hogy miért? Elmondom!
Azért mert nem tudjátok elfogadni azt a tényt azt a lehetőséget,azt a mindenhatóságot amivel a mindenható,tökéletes Teremtő Isten rendelkezik.
Hogy miről is van szó?
Arról,hogy Istennek olyan ereje van, hogy bármit megtehet...akár 3 személy is lehet ha akar.
Ezt ne vonjátok kétségbe, ez csak egy kérdés de gondolj bele,hogy Isten azért Isten mert Mindenható!
Ezt ne felejtsd el kedves tanú!
Pontosan kedves! Senki másnak, hisz nincs is szüksége rá! :)
Hisz Önmagát adja..
Ebben tévedtek ti,hogy mást láttok ahelyett,hogy azt lássátok akit kell.
Számunkra tökéletlen ember számára ez érthetetlen,de....gondolj bele,vajon Számára is az?
Lehet,hogy már megint csak magamnak írok de azért ezt érdemes megjegyeznem kedves tanuk...
"Én vagyok az út, az IGAZSÁG, és az élet..."
De vajon mi az igazság? Miért mondja ezt?
Szerintetek véletlenül?
Tudja valaki az igazságot?
Jézus biztosan nem hazudik, és ha nem hazudik akkor Ő az élet!
És ki adta az életet? Gondoljunk csak a teremtésre....
Ugye ugye,hogy másképp áll össze a kép!
Életet csak egy valaki adhat!
És az nem más mint ISTEN,kedves tanuk.
Nem kell ehhez az őrtorony,hogy megértsük..és se semmilyen "isteni szervezet"...elég a "józan" paraszt ész.
Nem értem, hogy ez hogyan bizonyítja a háromságtant.
Miből gondolod, hogy mi látjuk rosszul? Eddigi fejtegetéseink során ugyanis szerintem nyilvánvalóan kiderült, hogy a Szentírás nem támogatja ezt a nézetet.
Szia
"Amúgy meg Girgoy nak teljes mértékben igaza van az én szemszögemből nézve.
" - látod, hát ez az, amit sokan figyelmen kívül hagynak.
Sem a te, sem az én, vagy mások véleménye a mérvadó. Csak az a fontos, miről mit gondol, és mit mond az Isten.
Nem gondolod, hogy nekünk embereknek kellene inkább a nézetünket Istenhez igazítani, mint azt várni, vagy gondolni, hogy Isten dolgaival kapcsolatban nekünk van igazunk?
Ez vonatkozik arra is, hogyan kell nekünk, vagy Jézusnak az Istennel egységben lennünk. Úgy, ahogyan Isten tanítja. Miért erről oldalakon keresztül vitázni: Isten véleménye nem változik erről már több ezer éve. Leíratta a Bibliába. A kérdés az, ki az aki elfogadja, ki az aki nem.
Szerinted ha én nem úgy értem, ahogyan te, akkor mi ellenségek, vagy ellenfelek vagyunk?
Van erre egy gyönyörű bibliai szemléltetés: cselekedetek 18:24--26
"Efézusba érkezett pedig egy Apollós nevű, alexandriai születésű, ékesen szóló zsidó férfi, aki igen jártas volt az Írásokban. 25 Már kapott szóbeli oktatást Jehova útjáról, és mivel izzott a szellemtől, kezdte pontosan szólni és tanítani a Jézusra vonatkozó dolgokat, de csak János keresztségét ismerte. 26 És bátran kezdett beszélni a zsinagógában. Amikor Priszcilla és Akvila hallották őt, maguk mellé vették, és még pontosabban kifejtették neki az Isten útját."
Vagyis itt arról van szó, hogy egy első századi keresztény házaspár, Priszcilla és Akvila, hallotta, amint Apollós beszédet mond egy efézusi zsinagógában. Ékesszólásával és meggyőző szavaival Apollós megragadta hallgatóinak a figyelmét. „Izzott a szellemtől”, és ’pontosan tanította a Jézusra vonatkozó dolgokat’. De nyilvánvaló volt, hogy „csak János keresztségét ismerte”. Amit Krisztusról prédikált, az igaz volt, csak hiányos. Ez volt a baj. Apollósnak több ismeretet kellett szereznie arról, hogy milyen szerepet tölt be Jézus Krisztus Jehova szándékának a megvalósításában.
Nem gondolod, hogy ma is ezt a bibliai példát kellene követni az Istennel kapcsolatos kérdésekben? Ehhez alázatra és szerénységre van szükség. Óvakodnunk kell a büszkeségtől, mert a Biblia egyebek között azt írja erről a tulajdonságról, hogy gőgössé tesz. Viszont „Isten a gőgösöknek ellenáll” (JAKAB 4:6)
Üdvözlettel: Zita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!