Kell e nagyobb bizonyíték annál amit az alábbi igékben találunk, kedves JT?
,,... Én vagyok az út,az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához,hanemha én általam. Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is, és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt......
NEM HISZED-É,HOGY ÉN AZ ATYÁBAN VAGYOK ÉS AZ ATYA ÉN BENNEM VAN? (János 14,6-10)
Nos kedves tanúk?Lehetséges e,hogy Jézus maga Isten? Lehetséges e,hogy tévedtek amikor megkérdőjelezitek Jézus istenségét?
Lehetséges e,hogy az a név amit követni kell az Jézus és nem egy kitalált név amit Jehovának mondanak?
Lehetséges e?
Kedves Judith!
Lehetséges e? Kérlek erre válaszolj nyíltan,megteszed?
Nem kötekedésképpen tettem fel ezt a kérdést de egy nyílt és őszinte választ szeretnék, ha már segíteni akartok.
Kedves JT. lehetséges e,hogy Jézus több annál mint amit ti hirdettek? Ez a kérdés, nem hiszem,hogy ne lehessen válaszolni rá. Ugyanakkor megkérek mindenkit,hogy pv ne írjanak mert nem válaszolokokl.
"Boldogok akik nem látnak és mégis hisznek..."
:)
Kedves Kérdező!
A zsidók ezt kérdezték Jézustól:
"Kinek állítod te magadat?” Jézus így válaszolt: „Ha én dicsőítem magamat, a dicsőségem semmi. Az Atyám az, aki megdicsőít engem, ő, akiről azt mondjátok, hogy a ti Istenetek, és mégsem ismeritek őt. Én viszont ismerem. Ha pedig azt mondanám, hogy nem ismerem, olyan lennék, mint ti: hazug. De ismerem őt, és megtartom a szavát." (János 8:53-55)
Ha Jézus a saját Atyja lenne, megdicsőíthetné magát, nemde? Akkor sem ismerték Istent, ma sem ismerik sokan, ezért firtatják, hogy egyenlő-e Jézus Istennel. Erre a konkrét kérdésre konkrét választ adott Jézus, mégsem hiszik el még ma sem az ő válaszát. Soha nem mondta azt, hogy egy és ugyanazok. Ha ez így lenne (egyfajta fordítás szerint!), akkor mi, akik Jézus követői vagyunk, mindannyian egyenlőek lennénk Istennel, a következő rész szerint: (János 14:20)"Azon a napon megtudjátok majd ti, hogy én az én Atyámban vagyok, és ti énbennem, és én tibennetek." (Károli fordítás)
Az Újvilág fordítás itt egységről ír, azokról, akik egységben vannak vele, ahogy ő is egységben van az Atyjával. De még ha azt mondom is, hogy a Károli-féle fordítást vegyük alapul, akkor is rossz a következtetés. Mi soha nem vagyunk egyenlőek Istennel, de még Jézussal sem! Tehát ezek a részek nem arra bizonyítékok, hogy Jézus azonos Istennel, hanem arra, hogy szoros egységben van vele. Visszatükrözi tökéletesen az Atyját. Miért is ne tenné, ha mindent olyan tulajdonságokkal és úgy cselekszik, ahogy az Atyjától tanulta?
Hosszan lehetne sorolni a bizonyítékokat akár Károli fordítása szerint is, de talán elég Jézus egyik válasza is.
Gondold át ezt a lehetőséget, remélem segít!
Szeretettel:
Gusev
Nos kedves tanúk?Lehetséges e,hogy Jézus maga Isten? Lehetséges e,hogy tévedtek amikor megkérdőjelezitek Jézus istenségét?
Lehetséges e,hogy az a név amit követni kell az Jézus és nem egy kitalált név amit Jehovának mondanak?
Lehetséges e?
Igen kedves Kérdező lehetséges. Már mint nem az, hogy Jézus maga az Isten. Igaz az, amit idéztél a Bibliából, mint ahogyan minden igaz ami ott le van írva. Figyeld meg Jézus, Atyjához, Jehovához intézett imáját. Olyan gyönyörű, hogy az egészet bemásolom Neked.
Íme:
János 17:1-26
Ezeket mondta Jézus, és szemét az égre emelve ezt mondta: „Atyám, eljött az óra; dicsőítsd meg fiadat, hogy fiad is megdicsőítsen téged, 2 mint ahogy hatalmat adtál neki minden test fölött, hogy örök életet adjon mindazoknak, akiket neki adtál. 3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról. 4 Én megdicsőítettelek a földön, és elvégeztem a munkát, melyet nekem adtál, hogy végezzem. 5 Most tehát, Atyám, dicsőíts meg magad mellett azzal a dicsőséggel, amely megvolt nekem melletted, mielőtt a világ lett.
6 Nyilvánvalóvá tettem a NEVEDET azoknak az embereknek, akiket nekem adtál a világból. A tieid voltak, te pedig nekem adtad őket, és megtartották a szavadat. 7 Most már tudják, hogy mindaz, amit nekem adtál, tőled van; 8 mert a beszédeket, melyeket nekem adtál, nekik adtam, s elfogadták azokat, és valóban megtudták, hogy a TE KÉPVISELŐDKÉNT jöttem el, és elhitték, hogy te küldtél el engem. 9 Őmiattuk kérlek; nem a világ miatt kérlek, hanem azok miatt, akiket nekem adtál; mert a tieid, 10 és mindaz, ami az enyém, a tiéd, és ami a tiéd, az enyém, és én megdicsőültem közöttük.
11 És én nem vagyok többé a világban, de ők a világban vannak, én pedig hozzád megyek. Szent Atyám, őrködj felettük a TE NEVEDÉRT, melyet nekem adtál, hogy EGYEK LEGYENEK, MINT AHOGY MI IS. 12 Amikor velük voltam, őrködtem felettük a TE NEVEDÉRT, melyet nekem adtál; és megtartottam őket, és egyikük sem pusztult el, kivéve a pusztulás fiát, hogy beteljesedjen az írás. 13 Most azonban hozzád megyek, ezeket pedig azért mondom el a világban, hogy teljes mértékben legyen meg bennük az örömöm. 14 Nekik adtam a szavadat, de a VILÁG GYŰLÖLTE ŐKET, mert ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak.
15 Nem arra kérlek, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrködj felettük a gonosz miatt. 16 Ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak. 17 Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság. 18 Ahogy te elküldtél engem a világba, úgy én is ELKÜLDTEM ŐKET a VILÁGBA. 19 És megszentelem magamat az érdekükben, hogy ők is meg legyenek szentelve az igazság által.
20 Nemcsak ezek miatt kérlek, hanem azok miatt is, akik AZ Ő SZAVUKRA HISZNEK BENNEM; 21 hogy MINDANNYIAN EGYEK LEGYENEK, mint ahogy TE, ATYÁM, EGYSÉGBEN VAGY VELEM, és ÉN EGYSÉGBEN VAGYOK VELED, hogy ők is EGYSÉGBEN LEGYENEK VELÜNK, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem. 22 És én azt a dicsőséget, melyet nekem adtál, nekik adtam, hogy EGYEK LEGYENEK, mint AHOGY MI IS EGYEK VAGYUNK. 23 Én velük egységben, te pedig velem egységben, hogy tökéletesen eggyé váljanak, hogy megtudja a világ, hogy te küldtél el engem, és hogy szeretted őket, mint ahogy engem is szerettél. 24 Atyám, ami azt illeti, amit nekem adtál, azt kívánom, hogy ők is ott legyenek velem, ahol én vagyok, hogy lássák dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mert már a világ megalapítása+ előtt szerettél engem. 25 Igazságos Atyám, a világ bizony nem ismert meg téged, de én megismertelek, és ezek megismerték, hogy te küldtél el engem. 26 És megismertettem velük a nevedet, és meg is fogom ismertetni, hogy a szeretet, amellyel engem szerettél, bennük legyen, én pedig ővelük egységben.”
Mi Jehova Tanúi ebben hiszünk, és áldjuk Urunkat Jézust és az Atyját Jehovát.
Üdvözlettel: Zita
"Lehetséges e? Igen lehetséges!"
Kedves Zitus ez a válasz!!
Semmi értelme nem volt olyan hosszú választ írni,amikor a választ megírtad az első soraidban
A kérdésre megfeleltél.
köszönöm!
"Ha megismertetek volna engem,megismertétek volna az én Atyámat is..."
Kedves tanúk ismeritek az Atyát Jézus nélkül?
Nem,nemhiszem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!