Várható a közeljövőben, hogy megjelenik a Szentírás Új Világ fordítása revideált kiadása?
Vidiripi
"A 17, 18-as vers nem egyszer hangzik el a bibliában, s távolról sem csak a felemás igáról szól."
Akkor elképzelhető hogy félre értettem az általad idézett részt. Talán ha egy másik részből is idézel akkor nekem is egyértelműbb lett volna.
"CSELEKSZIK Isten akaratát? Teljes szívből szeretik Jehovát és ragaszkodnak hozzá, nem követnek emberi hagyományokat, mellyel gyakran felülírják az istenit, vagy csak egy homályos istenképhez ragaszkodnak, és csak a valamilyen szintű buzgóság van bennük Isten iránt, de nem a pontos ismerettel? Mert ezek is alapvető bibliai elvárások lennének."
Akkor megint szőrszálhasogató lennék engedelmeddel.
Hogy a mennyei Atyát ki hogy szereti azt majd ő megítéli. Mert ő a vesék és szívek vizsgálója.
Melyik formában tanította Jézus a nemzedék tanítást? Abban a formában amely a Paradicsom könyvben szerepel, vagy az éppen most aktuális verzió?
Tehát akkor itt felvetődik a kérdés vajon homályos e a tanítás amihez eddig foggal-körömmel ragaszkodtak.
Ami az emberi hagyományokat illeti. Hagyomány e az hogy a keresztelkedési szövegben vagy esküben elhangzik az hogy: "...Isten szellemtől irányított szervezetének tagjaként azonosít téged".
Mert a Biblia sehol nem ír olyat hogy Jézus azt parancsolta volna a tanítványainak hogy az egyházra/szervezetre "kereszteljenek".
Emberi hagyomány vagy az Őrtorony felülírta az isteni akaratot?
Tudod gondolhatod azt hogy ez "csak" kötözködés vagy rosszindulatú "vádaskodás".
De azt is gondolhatja valaki hogy ez vizsgálódás és tényfeltárás a részletek megvizsgálása. S természetes ebbe benne van az is hogy esetleg én tévedek. De az kizárt dolog hogy mindenben tévednék.
"A kereszténység különböző egyházai között nincs ilyen egység, de Jehova Tanúi között van - mint az első századi keresztény tanítványok között volt."
S ezek között a különböző egyházak között melyik az amelyik nem számít szektának? Nincs köztük egység? De jó hogy megállapítod a nyilvánvalót. Akkor mondok neked én is egy újdonságot.
Jehova tanúi és az Igazhitű Jehova tanúi között sincs egység.
Mert te kb. erről beszélsz. Persze hogy nincs egység. Azért különböző egyházak.
Jehova tanúi is elvileg a „kereszténység” egyik egyháza és nincs egységben a többivel. Szóval mit is akarsz ezzel kibontani? Mert nem világos.
„A Biblia Istene, melyet a Szentírásban EGYÉRTELMŰEN megismerhetővé tett és minden őszinte ember kikutathatónak és megismerhetőnek is tart. Azok látják félreérhetőnek, homályosnak, nem tisztának, akik felületesek, vagy elfogultak és nem kellő őszinteséggel állnak a vizsgálathoz.”
Igen!
"Nevetséges vagy. Ha egyszer a szervezet számára jelentősége nincs, akkor miért foglalkozna a kérdéssel??? Szerinted érdemes minden egyes hamis vádra válaszolni? Soha nem érnénk a végére. Hasznosabb dolgokkal foglalkozunk hivatalos szinten. :)"
Annyi baj legyen ,engem nem zavar.
Ja hogy a szervezet számára nem bír jelentőséggel. De ha én azt írnám neked bármelyik kérdésedre hogy az számomra nem bír jelentőséggel akkor te azt egy szó nélkül elfogadnád és nem írnál rá semmilyen megjegyzést? (na jó én nem vagyok szervezet)
"De te gondolom nem több száz évvel ezelőtti korokra értetted a kérdést, igaz? Ezen kívül, abban a formájában és nagyságrendben, ahogy egy komoly templomi orgonát ma összeraknak és beállítanak abban a nagy hideg házban, NEM OTTHONI használatra szánják, hanem arra a bizonyos kizárólagos célra!"
Szemléltetésként használtam az orgonát nem az lett volna a lényege hogy melyik korban minek számított vagy számít.
"Így aztán egy nagy ferdítés ez a részedről, mert abban a nagyságrendben és céllal SOHASEM volt világi hangszer!"
Történelmi tényekre és régészeti kutatásokra hivatkozva állítod ezt?
De világi hangszer volt. Nem csak és kizárólag az egyház használta ezt a hangszert van egy történelme ennek a hangszernek. Az egyház csak át vette s felhasználta a saját céljaira. De akkor a könyvnyomtatás is egyházi kuriózum ezzel a megközelítéssel.
"De, az 1925 is ilyen évszám! Hitted volna? Sőt, azt lehet tudni pontosan, hogy miért volt ez a tévedés.
Figyelj csak ide! Ez nem korrekt munka, amit csinálsz."
Szerintem meg nem így van mert ezt írják a JW.org honlapon.
"JEHOVA TANÚI TÉVES IDŐPONTOKRA VÁRTÁK A VILÁGVÉGÉT?
Igen, voltak téves elképzeléseink arról, hogy mikor jön el a vég."
"Miért nem ásod bele magad komolyan abba, amit FELÜLETESEN bírálgatsz???"
Most írhatom azt hogy számomra nem bír jelentőséggel így nem is foglalkozom a kérdéssel?
Hiszen te magad is azzal érveltél hogy a szervezetnek nem bír jelentőséggel akkor nekem miért kellene hogy bírjon?
"Ha már ilyesmivel foglalkozol, megérdemelné, hogy korrekt módon tedd. Mert ugyanis mindenki számára hozzáférhetőek azok az irodalmak, melyeket a Bibliakutatók és később a Tanúk adtak ki."
MINDENKI SZÁMÁRA? Az Őrtorony online könyvtárában már a 90-es évek kiadványaihoz sem lehet hozzáférni. Az online verziókhoz.
Szóval akkor most én mondom azt hogy ne ferdítsd el a tényeket. Vagy ha esetleg nem így van mutass nekem egy olyan oldalt amin fenn vannak az 1970-1980-ig megjelentetett kiadványok és tényleg hozzáférhető mindenkinek mert nem kell a belépéshez jelszó vagy ilyesmi. Ez már kb. az a szint mint amikor azt hangoztatták hogy Iraknak tömegpusztító fegyverei vannak. Felsorolod hogy milyeneket találtak? :D
Vidiripi
Azt állítod hogy mindenki számára hozzá férhető az Őrtorony irodalom.
A 29. kommentedben honnét is idéztél? Mert a forrást nem jelölöd meg.
"A kiadványaink azt is tárgyalják, hogy a köztudatban a "világvége" mit gyakran jelent, a valóságban a Biblia szerint ettől árnyaltabb és összetettebb a kép. A leggyakrabban nem is a "világvége" szót használjuk, mert ez a kifejezés félrevezető. A szóban forgó cikk ezt használta (talán mert elsősorban azoknak íródott, akik ezt a szót használják), de ettől még a részleteket és a miérteket meg kellene ismerni, mert anélkül csak felületes vádaskodás lesz belőle."
Tudod te miért tesznek idézőjelbe egy szót? Elmondom neked. Azért hogy elkerüljék a felületes vádaskodást vagy ha még is van ilyen akkor felhívják a figyelmét az idézőjelre.
Pontosan azért hogy ne szó szerint értse a dolgot.
"Két lehetőség van, emberekre hallgatsz, vagy Istenre a Biblia alapján. A legtöbb ember emberek követője, meg is látszik a világ vallásos állapotán! Ahogy Jézus mondta, "ha vak vezet világtalant..."
Egyet értek. Ezért is kellet elismernie a társulatnak hogy téves időpontokra vártak olyan eseményt amely nem következett be. Mivel emberi gondolatokat jelentetek meg a kiadványokban és nem figyelmeztették kellőképpen az embereket. De bizonyára ez sem bír jelentőséggel a társulat számára mert akkor megtalálhatóak lennének a honlapon azok a kiadványok is ahol egyértelműen figyelmeztetik az emberek 1975 "veszélyeire".
A tanúk állapotán is meglátszik. Hiszen ők meg a "hű és értelmes rabszolgát" követik mivel ő adja nekik a szellemi táplálékot. A tanúk ezen szellemi táplálékon keresztül jutnak hozzá a tanításokhoz.
"Aki a Tanúkkal tanulmányoz, annak kell, hogy legyen ideje! Nincs ideje valakinek arra, hogy az ÖRÖK ÉLETÉÉRT cserébe heti pár órát áldozzon Isten akaratának a megismerésére?!"
Jaj! Nehogy azt akard már mondani hogy attól függ valakinek az örök élete hogy ismer és ért egy próféciát?
"Igen, pont a kellő idő és az alapos vizsgálat az oka annak, hogy az emberek a kényelmesebb utat választják. A legtöbb vallásos csoportban ezért követnek embereket. Máshol az önátadás feltételei sokkal enyhébbek."
Miért jössz mindig másokkal? Amikor majd számot kell adni magadról akkor majd azt fogod mondani hogy ők sokkal több rosszat tettek mint én? Most a tanúkról van szó és nem a "legtöbb vallásos csoportról". Maradjunk ennél!
Majd beszélünk egyszer arról is ahol NEM enyhébbek az önátadás feltételei.
"Jehova Tanúi a személyes megismerés és önátadás feltételeit teremtik meg. A tanulmányozás is úgy van felépítve, hogy önálló kutatásra, elmélkedésre ösztönözzön, hogy kizárható legyen az, amiről beszélsz, avagy, hogy emberek tévtanaira hallgatva keresztelkedjen meg valaki."
Aha! Már megint az emberek tévtanai. Na akkor megint felhozom a szellemtől vezérelt rabszolga tévtanát. A nemzedék tanítást. Ha azt veszem alapul hogy egy tanulmányozó mondjuk 2009-ben kezdett tanulmányozni és elmagyarázták neki a nemzedék tanítást. Akkor 2010-ben már azzal kellett szembesülnie hogy ennek az értelmezése megváltozott.
Ha mondjuk még a változás előtt megkeresztelkedett akkor tényleg kivan zárva az hogy tévtanra hallgatva keresztelkedett meg. Hiszen közel a vég. Mi van akkor ha azért keresztelkedik meg mert közel a vég és ő megmentésben akar részesülni. (nem látunk bele a másikba) Tudja jól hogy már nagyon kevesen élnek a "nemzedékből". Aztán meg hoppá megváltozik az értelmezése. Akkor most mi van?
Az van hogy egy csomó dolog nem kizárható. Azért mert mindig finomítanak valamin. Ami azt jelenti hogy megváltozik az értelmezés. (A nemzedék tanításnak több értelmezése is van.)
" Ma is megkaptak a Tanúk minden szükséges igazságot a maga idejében, de addig természetes, hogy sokféle nézet látott napvilágot. A tudományos eszközök és ismeretek is korlátozottak voltak, mely több hibához vezetett - de mindennek utána lehet nézni a megfelelő irodalmakban."
Már megint az irodalmak. Utalsz rá de az elérhetőséget azt nem adod meg! Azt amelyikhez mindenki hozzáférhet és nem csak 15 évre visszamenőleg.
"De, a Biblia ÁLLÍTJA, legfeljebb nincs pontos évszámhoz kötve, és az időszak pontos felismerésében tévedtek a múlt században. De van olyan időszak, mikor milliók élnek, akik nem fognak meghalni! Lehet, hogy pont most van."
Bocsánat! Ebben igazad van. Helyesen azt kellett volna írnom hogy: Nem a Biblia kutatók szerint fognak akkor élni azok a milliók akik nem halnak meg.
"Tévedsz! A Biblia tartalmaz olyan profetikus adatokat, melyeket a nem alvó hűségesek a múltban is alapul vettek fontos események kiszámítására. Erről már beszéltünk, így még csak azt sem mondhatod, hogy ismeretlen előtted a téma. Tehát a Szentírástól egyáltalán nem idegen az ilyesmi!!! Jézus sem véletlenül adott olyan részletes és komplex jelsorozatot, mellyel az utolsó napok azonosítását tette könnyebbé. Ez behatárolható időszaknak kell, hogy legyen, különben nem lenne semmi értelme annak, amit mondott. Az más kérdés, hogy azt is figyelembe kell venni, hogy nem közölte Isten »azt a napot és órát«.
Igen sok mindent figyelembe kell venni és csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit."
Igen tartalmaz. Ennek ellenére nem tudok olyan esetről amikor az apostolok ilyesmi kiszámolásával foglalkoznak olyan formában hogy azt tanítsák a gyülekezetekben.
"Igen, Isten Királysága megoldás a bűnre is, mivel az oda jutás feltétele a bűntelenség. Senki sem örökölheti Isten Királyságát, aki bűnös."
Na akkor most várom a bibliai igéket amelyek ezt alátámasztják.
"Ez sem igaz! Már sokszor leírták (be is másoltam már nemegyszer), hogy Jehova Tanúi nem tévedhetetlenek és hibáztak. Azt is minden esetben leírták, kiigazították, hogy miben és miért voltak ezek, hiszen ez az ellenkezőknek örök vesszőparipája. Úgy látom neked is."
Igen az mert mindig ezt a választ kapom. Mert még soha senki nem dörgölte az orom alá hogy nézd csak itt is meg itt is meg itt is írja az Őrtorony korábbi számaiban azt amiről te beszélsz. Legyenek azok a kiadványok akár 20-30 vagy 40 évesek is.
"Jézus egyértelműsítette, hogy távozása után nem fogja Őt többé látni a világ. Ezt és más tényeket alapul véve semmiképpen sem értelmezhetjük úgy a jelenlétével kapcsolatos szövegeket, hogy az fizikai lesz."
Ez van írva: (János 14:19) Egy kis idő még, és a világ nem lát engem többé, de ti látni fogtok, mert én élek, és ti is élni fogtok.
De itt vannak még ezek az igék is.
Máté 24:27 ,1Korinthus 15:23 ,1Thesszalonika 3:13 ,1Thesszalonika 4:15 ,1Thesszalonika 5:23 ,2Thesszalonika 2:8 ,Jakab 5:7 ,(2Péter 1:16) Nem, nem fortélyosan kigondolt, valótlan történeteket követve ismertettük meg veletek Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak hatalmát és jelenlétét, hanem azáltal, hogy szemtanúi lettünk nagyszerűségének.
2Péter 3:12 ,(1János 2:28) Most hát, kicsiny gyermekek, maradjatok egységben vele, hogy amikor ő nyilvánvalóvá lesz, beszédbeli nyíltságunk legyen, s ne kelljen megszégyenítve távoznunk tőle a jelenlétekor.
"Tiltja-e valami, vagy teljesen összhangban van a krisztusi szellemiséggel?! Mert ha összhangban van, akkor a kérdésed okafogyott."
Nem értem hogy miért okafogyott. Elmagyarázod?
Így igaz.
Bizony mondom néked, mikor az utolsó üstökös és az utolsó idők eljövendenek, 144 igazhitű jehova tanúi kiválasztatik, és mocsokban fürödtetik. És az ő kínjaik igen nagyok lesznek vala.
De ők nem aggódnak majd, mert tudják, hogy Júdeának 999 törzse van, és a törzsek fejei ők levéndnek vala; és bár megpróbáltatnak és a fügék megaszalódnak, ők azért megmaradnak.
S a többi jehovásból 144.666 kiválasztatik és megtisztíttatik vala.
Azért ne bánkódjatok, mert ott lesz az én testem és megismertek majd, amikor a folyók már felfele folynak.
És kövessétek a baglyokat, mert ők visznek el Sion hegyére.
És bizony mondom néktek, előbb találtok majd gyümölcsöt mag nélkül, mint téglát mazsola nélkül.
Azért vegyetek ti példát az sirályról, mert nem mozgatja a szárnyát, mégis repül az.
"A törpe nem más, mint kisnővésű óriás".
(Timótheániós könyve 345:11 '23 ''2 14°)
"És láték akkor kénköves gleccsereket és tűzpirosan tarka tehéntőgyeket; és tudám én, hogy Zakatos fia eljövend vala. Akkor megnyíltak a bugyrok bugyogói mind és jövének elő a krampuszok, kópék és kipák; és láték 666 millió 10 fejű 3 nyakú torkosborzot, melyeknek farkuk mint a majom feje vala és szájukból gázok és gőzök gurgulázának elő, melyektől a mákos tészta megkeseredik; és vala azoknak a fején korona, a pirosaknak három, a kékeknek nokedli, rajta címerrel, melyen oroszlán ül lábánál keresztcsonttal, alatta rabszolgalánc, felette kettéosztott pólya, arannyal szegélyezve, átlósan bal harántcsíkkal, s vala arra írva: Maggiore fretta, minore atto, s a pólyán embergyerek képe vala; s ettek azok a vadak rózsaszínűt és láték én kéket. De ím egy asszony közelend, egyik kezében kard, másikban karika, s az asszony elkezd füvet legelni; de ím jöve egy hatalmas lokomotív és utazának azon bélpoklosok és politikusok; és a vonaton vala egy szárny, hasonlatos az gólyatöcsnek szárnyához.
S esmét kérdem: nem jobb-é az kinek szeme van, de kenyeret nem ehet, mint akinek két harangja van, de nincs kolbásza?
/Kleofás látomásai, 12 könyv, "A bogarak eljövetele" 23:12 187'' 16/7898,32 § /
/"A szomorúság hajnalban felér egy nevetéssel, mikor alkonyodik"./
/Jukobeánus könyve a Jerikói kajafásokhoz 7656:321 ˘˘!/
Szia:-)
Mivel már más nyelveken megjelent a revidiált kiadás, nagyon valószínű, hogy hamarosan megyarul is meg fog jelenni.
Igen lesz új "Új Világ" fordítás. Nagy sajnálatomra! Ami abban lesz gyerekek, az aztán odapörköl rendesen!
Már az eddigiben is keményen bele volt szőve a Tanú féle felfogás. Példa a János 1:1 amiben kicsivel írták a "SZó isten volt" Holott az eredeti szövegben nagyal van.
De az új revidiáltabn már csak úgy lesz írva, hogy "isteni volt".
Keményen sugalják a tanaikat! Még a Bibliát is átszövegelik ha kell.
Angol nyelven folyton újra fordítják, bár az angol nyelv sokkal többet változott, mert végig élő beszélt nyelve volt egy változó etnikumú, és főleg kultúrájú világnak. A magyar, meg max. háztáji nyelv volt sokáig, mint a máltai nyelv.
Ott az angol változott, itt a német, és itt az közvetített a nációk közt. Bár a kettős/megoszló nyelvújítás és a nyugat nyelve sokat változtatott a nyelvünkön. Nem beszélve a német hatásról.
Nem arról van itt valójában szó, hogy a nyelv változása miatt kell újra revideálni. Ez csupán köntörfalazás!
A jelenlegi (már revideált) fordításuk tökéletesen érthető!
A Károli fordításnál ok volt, hogy jött az új fordítás. Annál érthető a dolog, hiszen tagadhatatlanul nehéz nyelvezetű.
De ismétlem, a jelenlegi "Új Világ" fordítás tökéletesen érhető.
Már megjelent. Online is olvasható:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!