Várható a közeljövőben, hogy megjelenik a Szentírás Új Világ fordítása revideált kiadása?
"amiről az Őrtorony nem ír az már nem is lehet igaz"
"Soha nem írtam olyat hogy "eleve nem igaz semmi"!!!!!!"
Bocsánat, hogy átfogalmaztam, de számomra ez ugyanazt jelenti, csak más szavakkal, de nem számít.
"Képtelenség?
Mond csak melyik Őrtornyos kiadványban írnak arról hogy éveken keresztül tagja volt az ENSZ nem kormányzati szervek részének a társulat?"
Azért képtelenség, mert teljesen értelmetlen lenne azt állítani, hogy minden, amiről az Őrtorony nem ír, az nem igaz. A ti népszerű, de célt tévesztő példátok az ENSZ-ről, sem bizonyítja ezt, ugyanis gyakran azt vágják a fejünkhöz, hogy a Vezető Testület elhallgatja, hogy Jehova Tanúi tagjai voltak az ENSZ-nek. Csakhogy ez így hazugság, azaz csak a rágalmazók alantas ügyeskedése arra, hogy látszólagos hitelvi ellentmondásba keverjék a Társulatot. Ugyanis az ENSZ-hez csak olyan módon volt közünk, amely jelentéktelen információtartalommal bír, ezért nem is említik a kiadványok.
És ha egy Tanú erre az egyszerű tényre hivatkozva (vagy esetleg a történtekről mit sem tudva) kategorikusan tagadja a vádakat, akkor sem azért teszi, mert számára minden más hazugság, ami az irodalmainkon kívül van! Vagy más szóval, "amiről az Őrtorony nem ír, már nem is lehet igaz". :)
"Mit tanított Russel és mit tanított Rutherford "bíró"? (már ez bíró dolog is fura) S akkor hasonlítsuk össze napjaink Őrtorony teológiájával. Pedig ők is következetesek voltak és a Biblia szavaival igazoltak mindent."
Hogyan kellett volna szerinted?? Csak mert kritizálni olyan könnyű, ugyan magyarázd már el, hogyan kellett volna a bibliai igazságot megismerni az elmúlt majdnem 150 évben? Pl. 1900-ban mit kellett volna tudni és miért? Mert a Nemzetközi Bibliakutatók eltudnak számolni azzal, hogy mikor, mit és miért tettek, értettek meg, vagy éppen nem értettek meg, nincs titkolni valójuk.
Vidiripi
"Bocsánat, hogy átfogalmaztam, de számomra ez ugyanazt jelenti, csak más szavakkal, de nem számít."
Ja hogy ez így működik! Oké de akkor ne akadj fenn azon ha én is alkalmazom ezt a megoldást.
"Azért képtelenség, mert teljesen értelmetlen lenne azt állítani, hogy minden, amiről az Őrtorony nem ír, az nem igaz. A ti népszerű, de célt tévesztő példátok az ENSZ-ről, sem bizonyítja ezt, ugyanis gyakran azt vágják a fejünkhöz, hogy a Vezető Testület elhallgatja, hogy Jehova Tanúi tagjai voltak az ENSZ-nek. Csakhogy ez így hazugság, azaz csak a rágalmazók alantas ügyeskedése arra, hogy látszólagos hitelvi ellentmondásba keverjék a Társulatot. Ugyanis az ENSZ-hez csak olyan módon volt közünk, amely jelentéktelen információtartalommal bír, ezért nem is említik a kiadványok."
Ki az a ti? Akkor tisztázzuk a dolgot egyedül vagyok. Nem vagyok kettős vagy több személyiség sem. Nem képviselek semmilyen szervezetet egyházat vagy szövetséget illetve társulást sem.
Remélem érthető volt!!!!!!!!!!!
Csak és kizárólag a saját véleményemet írom le. Az hogy ez esetleg egyezik mások elképzelésével az nem jelenti azt hogy bármi közöm van azokhoz a személyekhez.
Példa: Sokan szeretik a dobostortát! De ez nem jelenti azt hogy akkor ők már a dobostorta társulat tagjai. (ha van ilyen ,ha nincs)
Elhallgatja vagy sem ,a vezető testület az ENSZ-el kapcsolatos információkat azon a TÉNYEN nem változtat hogy a társulat TAGJA volt a nem kormányzati szerveknek.
Ez egy TÉNY.
A másik TÉNY az hogy erről sem a hivatalos honlapon ,sem a kiadványokban nincs szó.
A harmadik TÉNY az hogy.......
Inkább kérdezem. Mit is tanít az Őrtorony társulat az ENSZ-ről?????????
Ami szintén TÉNY.
Jelentéktelen információtartalommal bír ,írod te. Tényleg? Szerepel a tanításokba Őrtorony cikkeket írnak róla ami TANULMÁNYOZÁS részét képezi. S azt írod hogy jelentéktelen? Hát ha az akkor minek tanítják miért kell jelentéktelen dolgokat tanulmányozni ,tanulni? Miért nincs jelentősége annak ha az az Őrtorony szervezet amely az "igazságot" tanítja kapcsolatba kerül Sátán egyik legnagyobb LÁTHATÓ SZERVEZETÉVEL?
Megpróbálom neked példában szemléltetni a dolgot.
Van egy Jehova tanúja személy. Ez a személy megakar tanulni orgonálni.
[link] (a hangszerről van szó)
De ilyen hangszer abban a városban ahol lakik csak és kizárólag a katolikus templomban van. Ő elkezd járni a templomba hogy megtanuljon játszani ezen a hangszeren. S természetesen erre engedélyt kap a katolikus paptól is meg a kántor is felválalja azt hogy őt tanítja.
Mit szólnak ehhez a gyülekezet tagjai? Elmondja e a gyülekezetnek illetve a véneknek hogy ő mire készül vagy mit csinál? Mikor mondja el amikor már el kezdte vagy még mielőtt elkezdené? Mi a helyes? Kell e tájékoztatnia bárkit is erről?
Hiszen ő csak és kizárólag azért jár oda hogy megtanuljon játszani azon a hangszeren.
Akkor így ebben semmi kivetni való nincs és nem is válthat ki megbotránkozást. Igaz??????
"Hogyan kellett volna szerinted?? Csak mert kritizálni olyan könnyű, ugyan magyarázd már el, hogyan kellett volna a bibliai igazságot megismerni az elmúlt majdnem 150 évben? Pl. 1900-ban mit kellett volna tudni és miért? Mert a Nemzetközi Bibliakutatók eltudnak számolni azzal, hogy mikor, mit és miért tettek, értettek meg, vagy éppen nem értettek meg, nincs titkolni valójuk."
Jómagam is eltudok számolni azzal hogy mit miért tettem. De vajon amit tettem az tényleg az igazság. Vagy az csak én igazságom?
Pl. Elismerik hogy téves időpontokra várták a világvégét. Hány ilyen téves időpont várás is volt? S mennyi idő kellett ahhoz hogy ezt elismerjék? Azért ezt hozom fel mert ez a legismertebb. S azért is hozom még ezt fel mert ők mindig az "igazságot" tanították.
Ha így is úgy is állandóan módosítani kell az igazságot akkor mi is az igazság?
Vagy helyesebb ha azt mondom AKTUÁLIS igazság?
Szellemtől vezéreltek. Akkor hogyan lehetséges az hogy ilyen sokat tévednek azok a tökéletlen emberek ha minden esetben az isteni "igazságokat" tanítják a követőiknek?
Olvasd csak!
(Filippi 3:14-16) a cél felé törekszem a díjért, amely az Isten felfelé való elhívása Krisztus Jézus által. 15 Legyen tehát ilyen a gondolkodásmódunk valamennyiünknek, akik érettek vagyunk; ha pedig bármiben is hajlamosak vagytok másképp gondolkodni, az Isten majd kinyilatkoztatja nektek a fent említett gondolkodásmódot. 16 Mindenesetre, amennyire előrehaladást tettünk, úgy továbbra is rendezettségben járjunk ugyanebben a gyakorlatban.
"Ki az a ti? Akkor tisztázzuk a dolgot egyedül vagyok. Nem vagyok kettős vagy több személyiség sem. Nem képviselek semmilyen szervezetet egyházat vagy szövetséget illetve társulást sem.
Remélem érthető volt!!!!!!"
Kedves Vidiripi! A 'ti' azok, akik ebben a konkrét példában egymást másolva, ugyanazt a félrevezető információt ismételgetitek. Így 'ti' egy csoportot alkottok, akkor is, ha nincs ilyen bejegyzett csoport. Tehát amint látod, nem lehet kimaradni és teljesen függetlennek lenni mindentől, mert mindenki tartozik valahová, valamely látható, vagy láthatatlan csoportba, kategóriába.
"Elhallgatja vagy sem ,a vezető testület az ENSZ-el kapcsolatos információkat azon a TÉNYEN nem változtat hogy a társulat TAGJA volt a nem kormányzati szerveknek."
Ez DEMAGÓGIA! Semmiféle ideológiai elkötelezettséget nem foglalt magában. Tehát akik ezt érvnek használják fel a Tanúk ellen bármire is, azok torzítanak és vádaskodnak. Ez éppolyan, mint - a példa kedvéért - valamely ország nemzeti könyvtárának a tagja lenni, ha az nem jár ideológiai elkötelezettséggel. Szerinted nem lehetek tagja neki, mert a könyvtárat egy olyan világi szervezet tartja fent, melynek az eszmeiségével nem értek egyet??? Innentől kezdve pedig tárgytalan és okafogyott erről a vádaskodásról írni!
"Jelentéktelen információtartalommal bír ,írod te. Tényleg? Szerepel a tanításokba Őrtorony cikkeket írnak róla ami TANULMÁNYOZÁS részét képezi. S azt írod hogy jelentéktelen?"
Te most csúsztatsz, ugye tudod? Az ENSZ-ről való bibliai véleményünk és a könyvtártagság két teljesen külön kérdés. Az első nagy jelentőségű, a másik jelenetéktelen kérdés.
Az orgonálós példád is lejárt lemez, aki kitalálta, valószínűleg azt hitte, hogy valami borzalmas lelkiismereti kérdés, pedig csak szánalmas okoskodás.
Nem tettél fel alapvető kérdéseket:
Mi a célja az orgonálással?
V. Xavér2 akar lenni?
Világi karrier?
Ki és mire fogja tanítani, mivel az egyházi vezetők valószínűleg egyházi szerzeményeket (is) tanítanának?
Miért lenne szükség rá, hogy egy nagy templomi orgonával, egyházi körülmények között valaki meg akarjon tanulni játszani, vagyis egy olyan hangszerrel, mely az adott egyház spirituális igényeit van hivatva kiszolgálni? Mert ugye tagadhatatlan, hogy az oda tervezett és beépített hangszer, a katolikus híveknek általában nem csak egy hangszer, hanem valóságos spirituális élmény, az imádatuk része. Szerinted melyik hűséges és jó bibliai szellemiségű tanú szeretné, hogy ehhez, ilyen körülmények között komolyabb köze legyen?? Ámde orgona nemcsak a templomokban van, tehát nem kell kétségbe esni.
"Pl. Elismerik hogy téves időpontokra várták a világvégét. Hány ilyen téves időpont várás is volt?" S azért is hozom még ezt fel mert ők mindig az "igazságot" tanították."
Te nagyon nem racionálisan gondolkozol, pedig már hányszor, de hányszor volt lehetőséged foglalkozni a kérdéssel. Nos tényleg, hány konkrét "világvége várás" is volt? És MIÉRT IS??? - ez talán még fontosabb kérdés, hol és miben tévedtek, ha tévedtek? Te tudod a pontos számot? Mit ért a Biblia és ezzel szemben általában mit értenek a népek és a vádaskodók a "világvégén", mert ez sem mindegy. De tudod-e azt is, hogy ki és valójában mit várt akkor, mikor egy évszám felmerült, vagy csak sorolod mások felületes vádjait összemosva a színeset a fehérrel?!!
Én tőled szeretném hallani a választ, mert én tudom! Felületes ismerettel vádaskodni könnyű, de tudsz többet is?
Milyen sekélyes dolog sorolni azok hibáit, akik azt a bibliai munkát végzik, amit senki más nem hajlandó!
"S mennyi idő kellett ahhoz hogy ezt elismerjék?"
Nem is hinnéd, de minden tévedés azonnal "kitudódott" - hihetetlen mi? Ésszerűség, hol vagy? :-)
"S azért is hozom még ezt fel mert ők mindig az "igazságot" tanították."
Tévedés! Soha sehol nem állították ezt Jehova Tanúi!!! Te átgondolod, hogy mit írsz, vagy csak ami eszedbe jut?
Miért változtak meg az évek folyamán Jehova Tanúinak egyes tanításai?
A Bibliából megtudjuk, hogy Jehova fokozatosan teszi lehetővé szolgái számára, hogy megértsék a szándékát (Péld 4:18; Ján 16:12). Ilyenformán még az Isten ihletése alatt a Biblia megírásában részt vevő próféták sem értettek meg mindent abból, amit leírtak (Dán 12:8, 9; 1Pét 1:10–12). Jézus Krisztus apostolai is felismerték, hogy sok mindent nem értettek meg abban az időben (Csel 1:6, 7; 1Kor 13:9–12). A Biblia feltárja, hogy az igazság ismerete a ’vég idején’ nagymértékben megnövekszik (Dán 12:4). A növekvő ismeret gyakran megkívánja, hogy az ember átértékelje a gondolkodásmódját. Jehova Tanúi készek alázatosan megtenni az ilyen kiigazításokat.
"Hogyan kellett volna szerinted?? Csak mert kritizálni olyan könnyű, ugyan magyarázd már el, hogyan kellett volna a bibliai igazságot megismerni az elmúlt majdnem 150 évben? Pl. 1900-ban mit kellett volna tudni és miért? Mert a Nemzetközi Bibliakutatók eltudnak számolni azzal, hogy mikor, mit és miért tettek, értettek meg, vagy éppen nem értettek meg, nincs titkolni valójuk."
Erre nem kaptam választ, csak mellébeszélést!
Vidiripi
"Tehát amint látod, nem lehet kimaradni és teljesen függetlennek lenni mindentől, mert mindenki tartozik valahová, valamely látható, vagy láthatatlan csoportba, kategóriába."
Jó akkor legyen így. De ez nekem akkor is egyéni megnyilvánulásom és nem egy csoport nézetét képviselem.
"Ez DEMAGÓGIA!"
Legyen az. De az vajon demagógia e hogy Jehova tanúi nem mennek el más felekezetek igehirdetéseire? Miért nem mennek el? Miért van tiltva? Hiszen ők tudják az igazságot. A hitük erős.
A tanúk elhívnak más felekezethez tartozó embereket a királyság terembe de ők nem mennek el más felekezet Isten tiszteletére.
(hagyd ki a listáról a templomokat) Ez nem demagóg? Tudva azt hogy ők az "igazságban" vannak.
"Innentől kezdve pedig tárgytalan és okafogyott erről a vádaskodásról írni!"
Nem vád! Hanem TÉNY! Hogy az Őrtorony társulat tagja volt az ENSZ nem kormányzati szervezetének.
"Az ENSZ-ről való bibliai véleményünk és a könyvtártagság két teljesen külön kérdés. Az első nagy jelentőségű, a másik jelenetéktelen kérdés."
Jehova tanúja és a katolikus templomban lévő orgona amin a tanú szeretne megtanulni játszani.
"Az orgonálós példád is lejárt lemez, aki kitalálta, valószínűleg azt hitte, hogy valami borzalmas lelkiismereti kérdés, pedig csak szánalmas okoskodás.
Nem tettél fel alapvető kérdéseket:
Mi a célja az orgonálással?
V. Xavér2 akar lenni?
Világi karrier?"
Miért kellene nekem ezzel kapcsolatban kérdéseket feltenni? Ezt csak példaként mondtam szemléltetésnek használtam. Eddig úgy gondoltam hogy ez világos. Eszembe sem jutott hogy ezt meg kell majd magyaráznom. A szemléltetéseket nem szokták.
"Ámde orgona nemcsak a templomokban van, tehát nem kell kétségbe esni."
Akkor most idézem saját szavaimat. "De ilyen hangszer abban a városban ahol lakik csak és kizárólag a katolikus templomban van."
"Te nagyon nem racionálisan gondolkozol, pedig már hányszor, de hányszor volt lehetőséged foglalkozni a kérdéssel. Nos tényleg, hány konkrét "világvége várás" is volt? És MIÉRT IS??? - ez talán még fontosabb kérdés, hol és miben tévedtek, ha tévedtek? Te tudod a pontos számot? Mit ért a Biblia és ezzel szemben általában mit értenek a népek és a vádaskodók a "világvégén", mert ez sem mindegy. De tudod-e azt is, hogy ki és valójában mit várt akkor, mikor egy évszám felmerült, vagy csak sorolod mások felületes vádjait összemosva a színeset a fehérrel?!!
Én tőled szeretném hallani a választ, mert én tudom! Felületes ismerettel vádaskodni könnyű, de tudsz többet is?"
Bibliai választ adok neked.
Máté 24:36 "Azt a napot viszont, vagy azt az órát senki nem tudja: sem az ég angyalai, sem a Fiú, hanem csak az Atya egyedül.
Márk 13:32 "Azt a napot viszont, vagy azt az órát senki sem tudja, sem az angyalok az égben, sem a Fiú, hanem csak az Atya.
ApCsel 1:7 Így válaszolt: "Nem a ti dolgotok, hogy olyan időkről és alkalmakról tudjatok, amelyeket az Atya a maga hatalmába helyezett.
Kb. 10 ilyen időpont lett megadva. Az egyik legismertebb az 1975.
Kit érdekel hogy mit értenek alatta a népek meg a vádaskodók. A lényeg az hogy mit értettek alatta Russel hívei és a későbbi Jehova tanúi. Nem a világról van szó. Ebben a témában el is felejtheted a világot. Az atomháború a meteor becsapódás meg az összes többi teóriával együtt.
"Milyen sekélyes dolog sorolni azok hibáit, akik azt a bibliai munkát végzik, amit senki más nem hajlandó!"
Az mi is lenne?
"Nem is hinnéd, de minden tévedés azonnal "kitudódott" - hihetetlen mi? Ésszerűség, hol vagy? :-)"
Hol a hivatkozás a cikkben ami azt jelöli hogy már korábban is elismerték a
téves időpontokra várást?
Bizonyára én voltam figyelmetlen de nem vettem észre. Kérlek mutasd meg!
Persze hogy kitudódott.
"Tévedés! Soha sehol nem állították ezt Jehova Tanúi!!! Te átgondolod, hogy mit írsz, vagy csak ami eszedbe jut?
Miért változtak meg az évek folyamán Jehova Tanúinak egyes tanításai?"
Na ez itt a lényeg. Kiközösítenek e Jehova tanúi közül olyan embert aki rendszeresen bírálja a tanításokat?
"A növekvő ismeret gyakran megkívánja, hogy az ember átértékelje a gondolkodásmódját. Jehova Tanúi készek alázatosan megtenni az ilyen kiigazításokat."
Persze készek megtenni.
Akkor talán kezdhetnék azzal hogy megvizsgálják azt hogy Jézus Krisztus emberi szem számára láthatóan fog visszatérni. Vagy a másik dolog hogy kell e szervezethez csatlakozni azért hogy megmentésben részesüljünk?
Illetve ott az egyik keresztelkedési kérdés.
"Megértetted e hogy önátadásod és megkeresztelkedésed Jehova tanújaként Isten szellemtől irányított szervezetének tagjaként azonosít téged?"
Hol ír a Biblia arról hogy el kell hangoznia bármilyen szervezeti dolognak amikor valaki megkeresztelkedik? Mondott e ilyet Jézus a tanítványainak?
"Erre nem kaptam választ, csak mellébeszélést!"
Akkor megint egálban vagyunk mert te is van ahol csak mellébeszélsz.
Ez már csak ilyen és én sem tudok mit kezdeni a te mellébeszéléseddel. Ezért vagyunk egálban.
Jehova Tanúi nem vesznek részt közös imádaton más felekezetek tagjaival azok gyülekezetiben, mivel a Biblia logikusan arra figyelmeztet, hogy az igaz imádatnak nem lehet közössége a hamisakkal. Az ökumenizmus NEM bibliai szellem. A Szentírás az elejétől a végéig azt tanítja, hogy nem lehet Jehova imádója szellemi közösségben másokkal.
2Kor 6:15–18: "mi része van a hithűnek a nem hívővel? ... »,Így tehát jöjjetek ki közülük, és különítsétek el magatokat — ezt mondja Jehova —, és ne érintsétek többé a tisztátalant’«; »,és én befogadlak titeket’«. »,És én atya leszek nektek, ti pedig fiak és leányok lesztek nekem’ — ezt mondja Jehova, a Mindenható.«"
Vajon igazán az Isten hűséges szolgájának nevezhető az, aki továbbra is olyanokkal együtt vesz részt az imádatban, akiknek az imádata eltér a bibliai szellemtől, vagy akik életmódja azt mutatja, hogy a valóságban nem hívők?
1Kor 1:10: "Buzdítalak pedig titeket, testvérek, Jézus Krisztus, a mi Urunk neve által, hogy mindnyájan egyetértésben beszéljetek, és ne legyenek köztetek meghasonlások, hanem legyetek teljesen egységesek ugyanabban a gondolkodásban és ugyanabban a felfogásban."
A kereszténység különböző egyházai között nincs ilyen egység.
Márk 7:6, 7: Jézus "ezt mondta nekik (a zsidó farizeusoknak és írástudóknak): »Találóan prófétált rólatok Ézsaiás, ti képmutatók, ahogy meg van írva: ,Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. Hiába imádnak engem, mert tanokként emberek parancsait tanítják.’«"
Függetlenül attól, hogy állítása szerint kit imád egy csoport, imádatuk hiábavaló, ha emberi tanításokhoz ragaszkodnak Isten ihletett Szava helyett.
"Nem vád! Hanem TÉNY! Hogy az Őrtorony társulat tagja volt az ENSZ nem kormányzati szervezetének."
De mivel ennek a szervezet szellemisége számára jelentősége NINCS, ezért innentől ezen téma ellenünk való felhasználása értelmetlen vádaskodás.
Az orgonás példa nem életszerű, mivel abban a formában egy templomi orgona szorosan kötődik az egyház imádatához, kimondottan egyházi hangszer, melyre ilyen formán egy Tanúnak sincs szüksége. Lehetnek sajátosan hangszerelt és fülbemászóan játszott, úgymond "keresztény" együttesek, melyek egyes számai szépek a fülnek, de attól még nem fogom őket másolgatni, ha tudom, hogy olyan szellemi irányzatot képviselnek, mely nem Írás szerinti.
"Kb. 10 ilyen időpont lett megadva. Az egyik legismertebb az 1975."
Akkor szeretnélek felvilágosítani, hogy messze nincs tíz évszám (sőt egy sem, ha szó szerinti "világvégét" emlegettek) és elengedhetetlenül fontosak az okok és a miértek. Egyáltalán nem egy kategória pl. i.sz. 29, mint a bibliában több évszázaddal előre megjövendölt időpont, és 1975, mely a bibliai kronológia szerint szintén létező dátum, de a jelentősége nem az, amiben egyesek reménykedtek. Vagy éppen a szintén az Írások által megjövendölt 1914, és tévedésen alapuló 1925. Ezek nem "világvége" várások voltak a hétköznapi értelemben, de tény, hogy egyesek a Bibliakutatók és a Tanúk közül többre számítottak. És????? Tévedtek, mert tökéletlenek voltak és nem állt rendelkezésre elegendő adat akkor még a kérdésben.
Néhány várakozás nem teljesedett be, ám ez nem jelentette azt, hogy a bibliai időszámítás értéktelen. A Dániel által feljegyzett prófécia a Messiás megjelenéséről, 69 évhetet számolva „a Jeruzsálem újraépíttetése felől való szózat keletkezésétől” beteljesedett pontos időben, i. sz. 29-ben (Dán 9:24–27). Az 1914-es évet szintén bibliai prófécia jelezte. De akik NEM EMBEREKRE HALLGATTAK, hanem Jehovába vetették bizalmukat, állhatatosak maradtak, és folytatták prédikálótevékenységüket. Felismerték, hogy hiba történt, ám Isten Szava semmilyen vonatkozásban sem tévedett, tehát semmi ok nem volt arra, hogy hagyják elhalványulni saját reménységüket.
""Milyen sekélyes dolog sorolni azok hibáit, akik azt a bibliai munkát végzik, amit senki más nem hajlandó!"
Az mi is lenne?"
Többek között hirdetik Isten Királyságát, mint az emberek igazi reményét, közben megszentelve Jehova nevét. Ezen kívül leleplezve a nem Írás szerinti és Istent gyalázó hamis tanokat, helyreállítva Isten Szava hitelét és pontosságát.
"Hol a hivatkozás a cikkben ami azt jelöli hogy már korábban is elismerték a
téves időpontokra várást?"
Erről most komolyan csak azt tudom gondolni, hogy valami nincs rendben nálad - már megbocsáss! Azért tettem idézőjelbe a "kitudódott" szót, mert nem kellett "kitudódnia", hiszen annyira nyilvánvaló volt mindenkinek, ha egyesek valamely várakozása nem történt meg. Elismerték a tévedéseiket és akik Istenre tekintettek, nem emberekre, azok mentek tovább a szolgálatban és kiigazították a téves nézeteiket.
"Kiközösítenek e Jehova tanúi közül olyan embert aki rendszeresen bírálja a tanításokat?"
Nem az a lényeg, hogy bírál-e az illető tanítást, vagy személyt, hanem az, ha ezt lázadó és nem bibliai szellemben teszi és ez mellett kitart! Teljesen mindegy, hogy az, amit bírál és kritizál, jogos-e, vagy sem, ha ezt ő a Társulat ellen lázadó, lázító, szektás szellemben teszi, valamint ebben kitart, ki lesz közösítve. Egy alázatos Tanú nem fog ilyen módszerekhez folyamodni akkor sem, ha felfedez valamely hibát, mely javításra szorul. Tisztában van vele, hogy Jehova Tanúi szervezete kifogja javítani, mint ahogy eddig is tette.
De vannak, akik a vélt vagy valós sérelmeiket a fenti negatív és pusztító szellemben kezelik, nos ők nem maradhatnak a soraink között.
"Akkor talán kezdhetnék azzal hogy megvizsgálják azt hogy Jézus Krisztus emberi szem számára láthatóan fog visszatérni."
Jehova Tanúi ezt más sokszor és nagyon alaposan megvizsgálták. Kezdődik a történet azzal, hogy a Biblia szerint Jézus nem "eljönni", hanem "jelen lenni" fog! Mely már meg is történt, hiszen "azoknak a királyoknak az idejében támaszt az egek Istene egy királyságot..." Igen, Jézus már királyként uralkodik.
"Vagy a másik dolog hogy kell e szervezethez csatlakozni azért hogy megmentésben részesüljünk?"
Volt-e olyan a Biblia beszámolója alapján, hogy Isten nem várta el a megfelelő létszám esetén, hogy EGYSÉGES és szervezet keretek között történjék az Ő imádata??? Vagy a különböző, egymásnak ellentmondó, megosztott egyházakban szétszórtan megtalálható egyének az Isten hűséges szolgái?
"Hol ír a Biblia arról hogy el kell hangoznia bármilyen szervezeti dolognak amikor valaki megkeresztelkedik? Mondott e ilyet Jézus a tanítványainak?"
A fenti kérdésre a bibliai válasz erre is válasz.
Még mindig nem kaptam választ arra, amit oly bőszen kritizáltál - hogyan is kéne akkor csinálni??? Vagy csak kritizálni tudsz? Nem hinném, hogy egálban lennénk, én ugyanis minden állításodra válaszoltam.
Vidiripi
"2Kor 6:15–18: "mi része van a hithűnek a nem hívővel? ... »,Így tehát jöjjetek ki közülük, és különítsétek el magatokat — ezt mondja Jehova —, és ne érintsétek többé a tisztátalant’«; »,és én befogadlak titeket’«. »,És én atya leszek nektek, ti pedig fiak és leányok lesztek nekem’ — ezt mondja Jehova, a Mindenható.«"
Hó-ha száguldó "paripa"!!!!!!!
Ez így nem az egész ám. Én is ismerem ezt az igét. S másoljuk csak ide az egészet.
Tudod szöveg összefüggés.
(2Korintusz 6:14-16) Ne kerüljetek felemás igába nem hívőkkel. Mert mi közössége van az igazságosságnak és a törvénytelenségnek? Vagy mi részessége van a világosságnak a sötétséggel? 15 Továbbá miféle összhang van Krisztus és Beliál között? Vagy mi része van a hithűnek a nem hívővel? 16 És mi egyezsége van Isten templomának a bálványokkal? Mert mi egy élő Isten temploma vagyunk; mint ahogy az Isten mondta: „Közöttük fogok lakozni, és közöttük fogok járni, és Istenük leszek, és ők népem lesznek.”
Na nézzük mit is írnak itt. {Felemás iga.} Jelenlegi tudásom szerint ez egyértelműen a házasságra vonatkozik.
Még egy érdekesség: Krisztus és Beliál említi. (no komment)
{Hithűnek a nem hívővel} Szerintem ez is egyértelmű.
{Isten templomának a bálványokkal} Igaz zárójelben de írtam neked hogy hagyd ki a templomokat. Nem véletlenül írtam az előző kommentemben. Mivel szerintem egyértelmű az hogy ne csinálj magadnak faragott képet stb. (ez vitán felül áll)
"Vajon igazán az Isten hűséges szolgájának nevezhető az, aki továbbra is olyanokkal együtt vesz részt az imádatban, akiknek az imádata eltér a bibliai szellemtől, vagy akik életmódja azt mutatja, hogy a valóságban nem hívők?"
S mi van azokkal akiknek az életmódja nem tér el a hithű emberétől?
Hogyan van meghatározva a bibliai szellem?
"1Kor 1:10: "Buzdítalak pedig titeket, testvérek, Jézus Krisztus, a mi Urunk neve által, hogy mindnyájan egyetértésben beszéljetek, és ne legyenek köztetek meghasonlások, hanem legyetek teljesen egységesek ugyanabban a gondolkodásban és ugyanabban a felfogásban."
Ámen! De azért kiegészíteném azzal ami eszembe jutott.
Filippi 3:15 Akik tehát tökéletesek vagyunk, így gondolkozzunk, és ha valamit másképpen gondoltok, azt is kijelenti majd Isten nektek;
"A kereszténység különböző egyházai között nincs ilyen egység."
Jehova tanúi és a közülük kivált Igazhitű Jehova tanúi között sincs ilyen egység.
"Függetlenül attól, hogy állítása szerint kit imád egy csoport, imádatuk hiábavaló, ha emberi tanításokhoz ragaszkodnak Isten ihletett Szava helyett."
Nos attól függ hogy ki határozza meg azt hogy melyek az emberi tanítások. De az kétségtelen hogy sok mindenben egyetértenénk.
"De mivel ennek a szervezet szellemisége számára jelentősége NINCS, ezért innentől ezen téma ellenünk való felhasználása értelmetlen vádaskodás."
Ezt csak és kizárólag te állítod és nem a szervezet tehát ez egy nem hivatalos álláspont.
"Az orgonás példa nem életszerű, mivel abban a formában egy templomi orgona szorosan kötődik az egyház imádatához, kimondottan egyházi hangszer, melyre ilyen formán egy Tanúnak sincs szüksége. Lehetnek sajátosan hangszerelt és fülbemászóan játszott, úgymond "keresztény" együttesek, melyek egyes számai szépek a fülnek, de attól még nem fogom őket másolgatni, ha tudom, hogy olyan szellemi irányzatot képviselnek, mely nem Írás szerinti."
Csak jóval később vált "egyházi" hangszerré. Egyébként teljes mértékben világi hangszernek számított. De nem érdekes. A lényeg az nem ez lenne. :(
"Akkor szeretnélek felvilágosítani, hogy messze nincs tíz évszám (sőt egy sem, ha szó szerinti "világvégét" emlegettek) és elengedhetetlenül fontosak az okok és a miértek. Egyáltalán nem egy kategória pl. i.sz. 29, mint a bibliában több évszázaddal előre megjövendölt időpont, és 1975, mely a bibliai kronológia szerint szintén létező dátum, de a jelentősége nem az, amiben egyesek reménykedtek. Vagy éppen a szintén az Írások által megjövendölt 1914, és tévedésen alapuló 1925."
Oké mondjuk hogy elfogadható az az érv hogy nem állt rendelkezésre elég adat azokhoz az évszámokhoz amelyek az 1870-től 1919-ig tartó időszakban felmerültek.
1925 az nem ilyen évszám. Milliók élnek MA akik soha sem halnak meg!
A hangsúly a "MA" szón van. Ez egy emberi okoskodás és van neki egy kis prófécia jellege is hiszen akkor úgy hitték hogy ez a "hű és értelmes rabszolgától" jön.
De 1975 sem ilyen évszám. Itt már nem beszélhetünk a növekedés idejéről.
Egyébként az a Teremtő akit én ismerek az figyelmezteti az övéit. Ádám és Éva. Megkapták a figyelmeztetésüket. Káin is megkapta a figyelmeztetést és még lehetne sorolni.
A tanúk milyen figyelmeztetést kaptak a szellemtől vezérelt "hű és értelmes rabszolgától"?
"Ezek nem "világvége" várások voltak a hétköznapi értelemben, de tény, hogy egyesek a Bibliakutatók és a Tanúk közül többre számítottak. És????? Tévedtek, mert tökéletlenek voltak és nem állt rendelkezésre elegendő adat akkor még a kérdésben."
Aha! Akkor milyen értelemben volt világvége várás?
Mert a cikknek ez a címe: JEHOVA TANÚI TÉVES IDŐPONTOKRA VÁRTÁK A VILÁGVÉGÉT?
Nincs idézőjelbe téve nincs csillagozás vagy valami jelölés ami lábjegyzetre mutatna.
Tehát megint olyat akarsz belemagyarázni ami a hivatalos Jw.org honlapon (amit az Őrtorony társulat tart fenn) nem található meg még utalás formájában sem.
"Néhány várakozás nem teljesedett be, ám ez nem jelentette azt, hogy a bibliai időszámítás értéktelen."
Erről nincs is szó részemről.
"De akik NEM EMBEREKRE HALLGATTAK, hanem Jehovába vetették bizalmukat, állhatatosak maradtak, és folytatták prédikálótevékenységüket. Felismerték, hogy hiba történt, ám Isten Szava semmilyen vonatkozásban sem tévedett, tehát semmi ok nem volt arra, hogy hagyják elhalványulni saját reménységüket."
Na ez a nagyon nehéz dolog. Hiszen azt is el kell dönteni hogy az ember kire hallgasson.
Gondolj bele annak az embernek a helyzetébe akinek nincs annyi ideje hogy foglalkozzon a próféciákkal. Így nem támaszkodhat a saját elképzeléseire. Vagy ha még is van ideje talán nincs mellette egy csoport aki segítheti abban hogy hogyan is értelmezze az Írásokat.
Mit tesz az olyan ember akinek nincsenek ilyen lehetőségei? Azokra hallgat akiknek van és állítják hogy megtalálták az igazságot mert ő maga is azt keresi és szeretné megtalálni. De annyira lelkesítő lehetett azt hallani hogy Milliók akik ma élnek soha nem halnak meg!
Na ná hogy rengeteg ember szeretne ezek között a milliók között lenni. Hiszen ez az igazság. Legalább is azt állítják hogy ez az. De van egy dilemma is.
Ne hallgass az emberekre. Viszont még is csak szeretnék a milliók között lenni én is és boldogságban élni. Még az is lehet hogy ez a kereső ember eladja mindenét hogy erre a rövid időre csak és kizárólag ennek az ügynek szentelje életét.
Akkor most kire hallgat? Emberekre? Az Igazságra? Vagy mire? Illetve kire?
Hiszen Russel már meggyőződött róla hogy a többi felekezet valamit biztosan elferdít a Biblia igazságából. Ezért is léteznek a Biblia kutatók.
Na de ki állítja hogy azok a milliók aki "MA ÉLNEK" azok soha nem hallnak meg? Hát nem a Biblia állítja ezt az egyszer biztos. Érdekes módon az apostolok sem arra tanították a keresztényekké lett embereket hogy hogyan számoljanak ki próféciákat. Jézus nem is ezt adta parancsba az ő tanítványainak. Az Őrtorony még is tanít ilyesmit. Pedig ezt Jézus nem adta parancsba az őt követőknek. De Jehova tanúinál ez szerves része a tanulmányozásnak. Ez a hagyomány követés Biblikus? Oké Russel és követői ezt csinálták de ez Biblikus? Nem csak esetlegesen a véneknek tanítják hanem egységesen mindenkinek TUDNIA KELL!!! Pedig Jézus nem adta parancsba. Többesszám ,IDŐPONTOKRA várták. Jézus pedig azt mondta: "...NEM A TI DOLGOTOK..."
Változott volna a bibliai igazság vagy csak rosszul értelmeztek valamit?
"Többek között hirdetik Isten Királyságát, mint az emberek igazi reményét, közben megszentelve Jehova nevét. Ezen kívül leleplezve a nem Írás szerinti és Istent gyalázó hamis tanokat, helyreállítva Isten Szava hitelét és pontosságát."
Isten királysága megoldás a bűnre? Arra bűnre amely eltávolítja az embert a mennyei Atyától aki teremtette. Érdekes hogy ezt kihagyod a felsorolásból. S ez egyáltalán nem véletlen. Egyszerűen eszedbe sem jut. A SZENT titokról van szó.
"Erről most komolyan csak azt tudom gondolni, hogy valami nincs rendben nálad - már megbocsáss! Azért tettem idézőjelbe a "kitudódott" szót, mert nem kellett "kitudódnia", hiszen annyira nyilvánvaló volt mindenkinek, ha egyesek valamely várakozása nem történt meg. Elismerték a tévedéseiket és akik Istenre tekintettek, nem emberekre, azok mentek tovább a szolgálatban és kiigazították a téves nézeteiket."
A tanúk bőszen hivatkoznak a saját kiadványaikra. Arra is hivatkoznak hogy ők elismerik. Na de ha egy teljesen kívülálló kéri hogy mutassák meg neki akkor csak és kizárólag arra tudnak hivatkozni amit megvan írva az Őrtorony 2013. januári számában.
Hol vannak a korábban tett beismerések/elismerések? Mert ez így csak egynek számít.
A világ egyik legnagyobb példányszámba megjeleltetett vallásos folyóirata nem írja meg hogy tévedtek? Akkor hogyan ismerték el a hibájukat? Hogyan kértek bocsánat?
Sokan azért is bocsánatot kérnek ha valakinek csak egy picit neki mennek mert nem figyeltek oda. Itt meg milliókról van szó. Ráadásul nagy hangsúly van fektetve az alázatra. Példát mutattak ebben is?
"Nem az a lényeg, hogy bírál-e az illető tanítást, vagy személyt, hanem az, ha ezt lázadó és nem bibliai szellemben teszi és ez mellett kitart!"
Ennek eldöntése a vének feladata. S itt fen áll a tévedés lehetősége.
"Kezdődik a történet azzal, hogy a Biblia szerint Jézus nem "eljönni", hanem "jelen lenni" fog!"
Lukács 13:1 Ugyanebben az időszakban jelen voltak némelyek, akik beszámoltak neki azokról a galileaiakról, akiknek vérét Pilátus az ő áldozataikkal elegyítette.
Cselekedetek 10:33 Rögtön elküldtem tehát hozzád valakit, és te jól tetted, hogy idejöttél. Most hát mindannyian jelen vagyunk az Isten előtt, hogy meghallgassuk mindazt, aminek az elmondását Jehova megparancsolta neked.”
Cselekedetek 24:19 akiknek jelen kellene lenniük előtted, és vádolniuk kellene engem, ha volna valami panaszuk ellenem.
Cselekedetek 25:24 Fesztusz pedig így szólt: „Agrippa király, és ti férfiak mind, akik velünk együtt jelen vagytok, látjátok ezt az embert, aki miatt együttesen hozzám fordult a zsidók egész tömege Jeruzsálemben is, és itt is, azt kiabálva, hogy nem szabad tovább élnie.
1Korinthusz 5:3 Én a magam részéről, aki testben ugyan távol, de szellemben jelen vagyok, már bizonnyal megítéltem azt, aki így cselekedett, mintha jelen volnék,
Galácia 4:18 Jó azonban, ha mindenkor jó ügyben való buzgólkodás vesz körül titeket, és nemcsak akkor, amikor jelen vagyok nálatok,
1 Tesszalonika 3:13 avégett hogy szíveteket szilárddá, szentségben feddhetetlenné tegye a mi Istenünk és Atyánk előtt, amikor Jézus, a mi Urunk jelen lesz az ő összes szentjével.
Máté 16:28 Bizony mondom nektek, hogy vannak az itt állók között némelyek, akik semmiképpen sem ízlelik meg a halált, míg meg nem látják előbb az Emberfiát eljönni a királyságában.”
Máté 24:30 És akkor megjelenik az Emberfiának jele az égen, és akkor a föld minden törzse siránkozva veri magát, és látni fogják az Emberfiát eljönni az ég felhőin, hatalommal és nagy dicsőséggel. 31 És elküldi angyalait nagy trombitaszóval, azok pedig egybegyűjtik választottait a négy szél felől, az egek egyik végső határától a másik végső határáig.
Nem másolom be az összeset de mind fizikai jelenlétre utal tehát olyan eseményre amelyet az emberi szem képes érzékelni.
"Volt-e olyan a Biblia beszámolója alapján, hogy Isten nem várta el a megfelelő létszám esetén, hogy EGYSÉGES és szervezet keretek között történjék az Ő imádata??? Vagy a különböző, egymásnak ellentmondó, megosztott egyházakban szétszórtan megtalálható egyének az Isten hűséges szolgái?"
Írtam e olyat hogy nincs szükség gyülekezeteket alapítani?
"A fenti kérdésre a bibliai válasz erre is válasz."
Amely hol található meg a Bibliában? Melyik könyv ,melyik fejezet ,melyik rész?
"Vagy csak kritizálni tudsz? Nem hinném, hogy egálban lennénk, én ugyanis minden állításodra válaszoltam."
Nem a válaszadásban vagyunk egálban hanem a mellébeszélésben. Válaszolni én is válaszoltam.
Kedves Vidiripi! Végigolvasva a szöveged, ez nagyrészt felesleges szőrszálhasogatásnak látszik, amelynek nagy részét kihagyhattad volna. Az elején a szövegösszefüggést "hiányoltad", de ezzel mindjárt a saját vermedbe estél, hiszen te tényleg lehagytad azt a részt, melyre szükség lett volna a teljes képhez!
A 17, 18-as vers nem egyszer hangzik el a bibliában, s távolról sem csak a felemás igáról szól.
""Vajon igazán az Isten hűséges szolgájának nevezhető az, aki továbbra is olyanokkal együtt vesz részt az imádatban, akiknek az imádata eltér a bibliai szellemtől, vagy akik életmódja azt mutatja, hogy a valóságban nem hívők?"
S mi van azokkal akiknek az életmódja nem tér el a hithű emberétől?"
CSELEKSZIK Isten akaratát? Teljes szívből szeretik Jehovát és ragaszkodnak hozzá, nem követnek emberi hagyományokat, mellyel gyakran felülírják az istenit, vagy csak egy homályos istenképhez ragaszkodnak, és csak a valamilyen szintű buzgóság van bennük Isten iránt, de nem a pontos ismerettel? Mert ezek is alapvető bibliai elvárások lennének.
"Hogyan van meghatározva a bibliai szellem?
1Kor 1:10: "Buzdítalak pedig titeket, testvérek, Jézus Krisztus, a mi Urunk neve által, hogy mindnyájan egyetértésben beszéljetek, és ne legyenek köztetek meghasonlások, hanem legyetek teljesen egységesek ugyanabban a gondolkodásban és ugyanabban a felfogásban.""
Pontosan! A kereszténység különböző egyházai között nincs ilyen egység, de Jehova Tanúi között van - mint az első századi keresztény tanítványok között volt. Később - főleg az apostolok halála után náluk is erőteljesebben felütötte a fejét a hitehagyás, de ezt a szektásodást a Bibliában Isten egyértelműen elítéli. Ez vonatkozik a mi korunkban az "igazhitű jt"-ra is!
""Függetlenül attól, hogy állítása szerint kit imád egy csoport, imádatuk hiábavaló, ha emberi tanításokhoz ragaszkodnak Isten ihletett Szava helyett."
Nos attól függ hogy ki határozza meg azt hogy melyek az emberi tanítások."
A Biblia Istene, melyet a Szentírásban EGYÉRTELMŰEN megismerhetővé tett és minden őszinte ember kikutathatónak és megismerhetőnek is tart. Azok látják félreérhetőnek, homályosnak, nem tisztának, akik felületesek, vagy elfogultak és nem kellő őszinteséggel állnak a vizsgálathoz.
""De mivel ennek a szervezet szellemisége számára jelentősége NINCS, ezért innentől ezen téma ellenünk való felhasználása értelmetlen vádaskodás."
Ezt csak és kizárólag te állítod és nem a szervezet tehát ez egy nem hivatalos álláspont."
Nevetséges vagy. Ha egyszer a szervezet számára jelentősége nincs, akkor miért foglalkozna a kérdéssel??? Szerinted érdemes minden egyes hamis vádra válaszolni? Soha nem érnénk a végére. Hasznosabb dolgokkal foglalkozunk hivatalos szinten. :)
"Csak jóval később vált "egyházi" hangszerré."
De te gondolom nem több száz évvel ezelőtti korokra értetted a kérdést, igaz? Ezen kívül, abban a formájában és nagyságrendben, ahogy egy komoly templomi orgonát ma összeraknak és beállítanak abban a nagy hideg házban, NEM OTTHONI használatra szánják, hanem arra a bizonyos kizárólagos célra! Ha egy Tanú mégis orgonálni tanulna, vesznek neki egy otthoni példányt.
"Egyébként teljes mértékben világi hangszernek számított."
Így aztán egy nagy ferdítés ez a részedről, mert abban a nagyságrendben és céllal SOHASEM volt világi hangszer!
"Oké mondjuk hogy elfogadható az az érv hogy nem állt rendelkezésre elég adat azokhoz az évszámokhoz amelyek az 1870-től 1919-ig tartó időszakban felmerültek.
1925 az nem ilyen évszám. Milliók élnek MA akik soha sem halnak meg!"
De, az 1925 is ilyen évszám! Hitted volna? Sőt, azt lehet tudni pontosan, hogy miért volt ez a tévedés.
Figyelj csak ide! Ez nem korrekt munka, amit csinálsz. Miért nem ásod bele magad komolyan abba, amit FELÜLETESEN bírálgatsz??? Ha már ilyesmivel foglalkozol, megérdemelné, hogy korrekt módon tedd. Mert ugyanis mindenki számára hozzáférhetőek azok az irodalmak, melyeket a Bibliakutatók és később a Tanúk adtak ki. Én nem fogom helyetted megvizsgálni az összefüggéseket, hogy mi miért volt, ezt neked kéne, mielőtt téves megállapításokat hangoztatsz állítólagosan minket "jól ismerve"!
Gyakori hiba, hogy az emberek azt képzelik, hogy ha néhány dolgot felületesen megismernek Jehova Tanúiról, akkor azzal szakértőivé válnak, ez nagy tévedés.
A Tanúk régóta osztották azt a hitnézetet, hogy az emberi történelem 6000 éves korszakát Krisztus ezeréves uralma követi majd. De mikor ér véget az emberiség létezésének 6000 éve? Az 1966-os kerületkongresszus-sorozat keretében kiadott Life Everlasting—In Freedom of the Sons of God (Örök élet — Isten fiainak szabadságában) című könyv 1975-re mutatott. A testvérek még ott a kongresszuson átnézték a tartalomjegyzéket, és az új könyv sok eszmecserét indított el 1975-öt illetően.
A Baltimore-ban (Maryland) tartott kongresszuson F. W. Franz tartotta az utolsó beszédet. Így kezdte: „Épp mielőtt az emelvényre jöttem, egy fiatalember odajött hozzám, és ezt mondta: »Mondd, mit jelent ez az 1975?« ” Franz testvér aztán utalt arra, hogy sok kérdés vetődött fel azt illetően, hogy az új könyvben levő anyag vajon azt jelenti-e, hogy 1975-ig befejeződik Armageddon, és addigra Sátán meg lesz kötözve. Lényegében a következőket állapította meg: „Lehetséges. De mi nem mondjuk. Istennél minden dolog lehetséges. De mi nem mondjuk. És egyikőtök se mondjon semmi konkrétumot azt illetően, mi fog történni mostantól 1975-ig. Mindezen dolgok lényege, drága testvérek az, hogy az idő rövid. Az idő fogy — efelől nincs kétségünk.”
Jehova Tanúi közül sokan az adott tanács szellemében tevékenykedtek az 1966-ot követő években. Ugyanakkor más megállapítások is napvilágot láttak e témában, és némelyik valószínűleg konkrétabb volt, mint az tanácsos lett volna. Ezt Az Őrtorony 1980/18-as száma a 3. oldalon (1980. márc. 15., ang.) is elismerte. Jehova Tanúit ugyanakkor arra is figyelmeztették, hogy elsősorban Jehova akaratának a cselekvésére koncentráljanak és ne törődjenek túlságosan a dátumokkal és egy mielőbbi szabadulás reményével.
Például a következő cikkek jelentek meg Az Őrtoronyban: „Használjuk fel bölcsen a még hátralevő időt” (1968/19 [1968. máj. 1., ang.]); „Szolgálj az örök élet kilátásával” (1975/6 [1974. jún. 15., ang.]); „Miért nem közölte Isten »azt a napot és órát«?” (1975/22 [1975. máj. 1., ang.]); „Hogyan hat rád az, hogy nem tudod a »napot és órát«?” (1975/22 [1975. máj. 1., ang.]). Ezt megelőzően, 1963-ban, „A teljes Írás Istentől ihletett és hasznos” című könyv megjegyezte: „Nem lenne helyes dolog, ha a Biblia időszámítását olyan dátumok kitalálására használnánk, amelyek még csak ezután következnek az idő sodrában (Máté 24:36).”
"Aha! Akkor milyen értelemben volt világvége várás?"
A kiadványaink azt is tárgyalják, hogy a köztudatban a "világvége" mit gyakran jelent, a valóságban a Biblia szerint ettől árnyaltabb és összetettebb a kép. A leggyakrabban nem is a "világvége" szót használjuk, mert ez a kifejezés félrevezető. A szóban forgó cikk ezt használta (talán mert elsősorban azoknak íródott, akik ezt a szót használják), de ettől még a részleteket és a miérteket meg kellene ismerni, mert anélkül csak felületes vádaskodás lesz belőle.
""De akik NEM EMBEREKRE HALLGATTAK, hanem Jehovába vetették bizalmukat, állhatatosak maradtak, és folytatták prédikálótevékenységüket. Felismerték, hogy hiba történt, ám Isten Szava semmilyen vonatkozásban sem tévedett, tehát semmi ok nem volt arra, hogy hagyják elhalványulni saját reménységüket."
Na ez a nagyon nehéz dolog. Hiszen azt is el kell dönteni hogy az ember kire hallgasson."
Két lehetőség van, emberekre hallgatsz, vagy Istenre a Biblia alapján. A legtöbb ember emberek követője, meg is látszik a világ vallásos állapotán! Ahogy Jézus mondta, "ha vak vezet világtalant..."
"Gondolj bele annak az embernek a helyzetébe akinek nincs annyi ideje hogy foglalkozzon a próféciákkal."
Aki a Tanúkkal tanulmányoz, annak kell, hogy legyen ideje! Nincs ideje valakinek arra, hogy az ÖRÖK ÉLETÉÉRT cserébe heti pár órát áldozzon Isten akaratának a megismerésére?!
Igen, pont a kellő idő és az alapos vizsgálat az oka annak, hogy az emberek a kényelmesebb utat választják. A legtöbb vallásos csoportban ezért követnek embereket. Máshol az önátadás feltételei sokkal enyhébbek.
Jehova Tanúi a személyes megismerés és önátadás feltételeit teremtik meg. A tanulmányozás is úgy van felépítve, hogy önálló kutatásra, elmélkedésre ösztönözzön, hogy kizárható legyen az, amiről beszélsz, avagy, hogy emberek tévtanaira hallgatva keresztelkedjen meg valaki.
"Milliók élnek ma..." Az első sz.-i tanítványok is dilemmában voltak azt illetően, hogy "mikor lesznek meg ezek", sőt később is volt sok kérdésük és nem értettek mindent. Pedig ők is szellemtől vezéreltek voltak. Jehova minden információt megadott nekik a maga idejében. Ma is megkaptak a Tanúk minden szükséges igazságot a maga idejében, de addig természetes, hogy sokféle nézet látott napvilágot. A tudományos eszközök és ismeretek is korlátozottak voltak, mely több hibához vezetett - de mindennek utána lehet nézni a megfelelő irodalmakban.
"Na de ki állítja hogy azok a milliók aki "MA ÉLNEK" azok soha nem hallnak meg? Hát nem a Biblia állítja ezt az egyszer biztos."
De, a Biblia ÁLLÍTJA, legfeljebb nincs pontos évszámhoz kötve, és az időszak pontos felismerésében tévedtek a múlt században. De van olyan időszak, mikor milliók élnek, akik nem fognak meghalni! Lehet, hogy pont most van.
"Érdekes módon az apostolok sem arra tanították a keresztényekké lett embereket hogy hogyan számoljanak ki próféciákat. Jézus nem is ezt adta parancsba az ő tanítványainak. Az Őrtorony még is tanít ilyesmit."
Tévedsz! A Biblia tartalmaz olyan profetikus adatokat, melyeket a nem alvó hűségesek a múltban is alapul vettek fontos események kiszámítására. Erről már beszéltünk, így még csak azt sem mondhatod, hogy ismeretlen előtted a téma. Tehát a Szentírástól egyáltalán nem idegen az ilyesmi!!! Jézus sem véletlenül adott olyan részletes és komplex jelsorozatot, mellyel az utolsó napok azonosítását tette könnyebbé. Ez behatárolható időszaknak kell, hogy legyen, különben nem lenne semmi értelme annak, amit mondott. Az más kérdés, hogy azt is figyelembe kell venni, hogy nem közölte Isten »azt a napot és órát«.
Igen sok mindent figyelembe kell venni és csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit.
"Isten királysága megoldás a bűnre? Arra bűnre amely eltávolítja az embert a mennyei Atyától aki teremtette."
Igen, Isten Királysága megoldás a bűnre is, mivel az oda jutás feltétele a bűntelenség. Senki sem örökölheti Isten Királyságát, aki bűnös.
"A tanúk bőszen hivatkoznak a saját kiadványaikra. Arra is hivatkoznak hogy ők elismerik. Na de ha egy teljesen kívülálló kéri hogy mutassák meg neki akkor csak és kizárólag arra tudnak hivatkozni amit megvan írva az Őrtorony 2013. januári számában."
Ez sem igaz! Már sokszor leírták (be is másoltam már nemegyszer), hogy Jehova Tanúi nem tévedhetetlenek és hibáztak. Azt is minden esetben leírták, kiigazították, hogy miben és miért voltak ezek, hiszen ez az ellenkezőknek örök vesszőparipája. Úgy látom neked is.
""Nem az a lényeg, hogy bírál-e az illető tanítást, vagy személyt, hanem az, ha ezt lázadó és nem bibliai szellemben teszi és ez mellett kitart!"
Ennek eldöntése a vének feladata. S itt fen áll a tévedés lehetősége."
Nincs sok tévedési lehetőség akkor, ha valaki a fenti jellemzőket mutatja és nem bánja meg!
"Nem másolom be az összeset de mind fizikai jelenlétre utal tehát olyan eseményre amelyet az emberi szem képes érzékelni."
Jézus egyértelműsítette, hogy távozása után nem fogja Őt többé látni a világ. Ezt és más tényeket alapul véve semmiképpen sem értelmezhetjük úgy a jelenlétével kapcsolatos szövegeket, hogy az fizikai lesz. Lásd:
""A fenti kérdésre a bibliai válasz erre is válasz."
Amely hol található meg a Bibliában? Melyik könyv ,melyik fejezet ,melyik rész?"
Tiltja-e valami, vagy teljesen összhangban van a krisztusi szellemiséggel?! Mert ha összhangban van, akkor a kérdésed okafogyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!