Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért baj az, hogy nem vagyok...

Miért baj az, hogy nem vagyok megkeresztelve?

Figyelt kérdés

Néhányan lenéznek engem, hogy nem vagyok megkeresztelve, és nem hiszek istenben. Kérdem, mi joguk van hozzá?

Ők miért jobbak attól, hogy egy kitalált dologban hisznek, s eljátsszák magukat a templomban, hogy ők ilyen jók(tisztelet a kivételnek) aztán meg az életben ők a legnagyobb hazudozók, alkoholisták, lopkodók. Itt főleg a fiatalokra gondolok, akik divatból bérmálkoznak, meg még kitudja mi, hittanórákra járnak, aztán az életben drogos csicskák..

2009. okt. 28. 23:19
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Kikérem magamnak, hogy lenézem a keresztényeket. Mert ez nem igaz. Ha a kérdésből ez tűnt volna ki, sajnálom, semmi jogom sincs (és soha nem is lesz) lenézni másokat mert kitalált dolgokban hisznek. De nekik se, hogy én meg nem!

A "rendes, becsületes" ember önmaga előtt "rendes és becsületes". Az Isteni értékítélet más szinten van.

Más.

Ha Isten kitalált, lehet hogy te is az vagy?!

Megmondom őszintén neked, hogy látszik mennyire elvakult vagy, sajnos tegyük hozzá.

Vagyok olyan becsületes, sőt, rendesebb ember, mint sok megkeresztelt ember! Pedig én hűséget sem esküdtem semmire, de nem lopok, nem ölök embert stb.

De mivel már az egész országban elterjedt ez a vallás, s így a romák körében is, nem tudom, te milyen okból szidod a nem vallásosakat, hogy mi lennénk a szar emberek. Mikor (sajnos látom a környezetemben) az ilyen nagy istenhívő roma emberek(tisztelet a kivételnek!!), lopnak, gyilkolnak gyakran. Én miért vagyok rosszabb náluk?!

2009. okt. 29. 15:01
 22/34 anonim ***** válasza:
75%
Ne törődj vele, egyáltalán nem baj. Sőt, talán még jobb is, mert nem zavartak bele semelyikbe. Ha pedig egyszer mégis önként szeretnél valahová tartozni, az a saját szuverén döntési jogod.
2009. okt. 29. 15:34
 23/34 anonim ***** válasza:
97%
Engem nem zavar, ha valaki nincs megkeresztelve, pedig vallásos vagyok. De embereket nem vallásuk, hanem tetteik alapján ítélem meg.
2009. okt. 29. 21:31
 24/34 anonim ***** válasza:
18%
Nevetséges, ahogyan leszavazzátok azokat, akikbe szorult egy kevéske spiritualitás és mert felemelni a szavát ellenetek. Fogalmatok sincs miről szól ez az egész, de ugatni azt tudtok. Na lehet leértékelni.
2009. okt. 30. 23:34
 25/34 anonim ***** válasza:
65%

A "rendes, becsületes" ember önmaga előtt "rendes és becsületes". Az Isteni értékítélet más szinten van."

És mégis milyen szinten? Akkor végülis csak aza alapján ítél meg szerinted Isten, hogy keresztény vagy vagy sem? Hülyeség! Ha jó ember vagy akkor az is, vagy ha meg vagy keresztelve ha nem! Én sem vagyok megkeresztelve és kicsit sem bánom! A hit pedig nem csak abból áll hogy templomba járok és vízzel lelocsol egy pap! Ha akarnék így is hihetnék istenben mindenféle ceremónia nélkül!

2009. nov. 1. 14:37
 26/34 anonim ***** válasza:
64%

"Ők miért jobbak attól, hogy egy kitalált dologban hisznek, s eljátsszák magukat a templomban, hogy ők ilyen jók(tisztelet a kivételnek) aztán meg az életben ők a legnagyobb hazudozók, alkoholisták, lopkodók. Itt főleg a fiatalokra gondolok, akik divatból bérmálkoznak, meg még kitudja mi, hittanórákra járnak, aztán az életben drogos csicskák.."

Mi ez ha nem mélységes lenézés???

Ki lehet kérni magadnak nyugodtan.

2009. nov. 1. 15:30
 27/34 anonim ***** válasza:
28%

"Mi ez ha nem mélységes lenézés???

Ki lehet kérni magadnak nyugodtan."

Ez nem lenézés. Ez tény. A kérdező írt példát egyes emberekről. Mégha neked fáj is, ez nem lenézés.

2009. nov. 1. 18:06
 28/34 anonim ***** válasza:

nem egyes emberekről, hanem a hívőkről általában

ami így lenéző és általánosító is

2009. nov. 1. 18:08
 29/34 anonim ***** válasza:
52%

"nem egyes emberekről, hanem a hívőkről általában

ami így lenéző és általánosító is"

De bizony nem a hívőkről írt általában. Csak meg kell tanulni olvasni. Írta pl.: "tisztelet a kivételnek". Meghát ő egy igen szűk csoportról beszélt. Lásd: "Néhányan lenéznek engem". Tehát csak néhány emberről írt.

Meg kellene tanulni szöveget értelmezni.

Vagy lehet, hogy csak az okozta nálad az ellenérzést, hogy elevenbe vágott? :)

2009. nov. 2. 11:43
 30/34 anonim ***** válasza:

a néhányant lehet úgy is értelmezni, hogy néhány ismerőse lenézi, akik hívők. mert gondolom, vannak nem hívő ismerősei is.

lehet, hogy neked se ártana megtanulni olvasni

2009. nov. 2. 17:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!