Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért baj az, hogy nem vagyok...

Miért baj az, hogy nem vagyok megkeresztelve?

Figyelt kérdés

Néhányan lenéznek engem, hogy nem vagyok megkeresztelve, és nem hiszek istenben. Kérdem, mi joguk van hozzá?

Ők miért jobbak attól, hogy egy kitalált dologban hisznek, s eljátsszák magukat a templomban, hogy ők ilyen jók(tisztelet a kivételnek) aztán meg az életben ők a legnagyobb hazudozók, alkoholisták, lopkodók. Itt főleg a fiatalokra gondolok, akik divatból bérmálkoznak, meg még kitudja mi, hittanórákra járnak, aztán az életben drogos csicskák..

2009. okt. 28. 23:19
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nem baj egyáltalán. Akinek meg nem tetszik az ássa el magát. Különben meg honnan tudják? Gondolom nincs rád írva.
2009. okt. 28. 23:42
 2/34 A kérdező kommentje:
Hát.. most megkérdezték pl. suliban.. :S
2009. okt. 28. 23:46
 3/34 anonim ***** válasza:
87%
Mondd, hogy azért mert Te Bahá’í vallást vallod, akkor majd nem tudnak hovatenni és nyugton maradnak.
2009. okt. 28. 23:49
 4/34 anonim válasza:
92%
Sz*rd le egyszerűen. Én is sokszor tapasztalom, hogy marha nagy vallásos valaki, aztán kiderül, hogy igazából egy álszent barom. Persze vallás-ügyben sem kell általánosítani...:)
2009. okt. 28. 23:56
 5/34 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem egyáltalán nem baj. Én sem vagyok. És ha megkérdezik, simán megmondom, hogy nem vagyok. És a miért nem?- re az a válasz, hogy mert nem érdekel a vallás és a szüleimet se. Ennyi. Téma lezárva.
2009. okt. 29. 00:05
 6/34 anonim ***** válasza:
35%

Egyáltalán nem baj.

Én meg vagyok keresztelve. Egyházi suliba jártam. Kötelező volt konfirmálnom. (evangélikus vagyok)

Egyébként meg nem hiszem, hogy bárki is divatból bérmálkodna meg járna hittan órákra. Ez hülyeség.

2009. okt. 29. 00:24
 7/34 anonim ***** válasza:
58%
Bajnak nem baj, de ahogy a kérdésedből kiveszem, te épp úgy lenézed őket, ahogy ők téged. Talán te is tisztelhetnéd az ő hitüket, akkor lehet, hogy mások is jobban tisztelnék a te meggyőződésedet.
2009. okt. 29. 00:56
 8/34 anonim ***** válasza:
31%

Kétségbe ejt mikor valaki ennyire nem érti, miről szól a vallás. A mai nemzedék rákfenéje ez a gyökértelenség és önhitt racionalitás. Most nem a keresztségről van szó csupán, hanem az ember mibenvalóságáról, arról, hogy homo religiusként ébredt öntudatára és ma is az, csak nem akar róla tudomást venni.

Megveted őket, hiszen 'kitalált' dolgokban hisznek, de még messze nincsenek úgy megvezetve, mint te a pökkhendi racionalitásoddal.

2009. okt. 29. 03:25
 9/34 anonim ***** válasza:
73%

"Kétségbe ejt mikor valaki ennyire nem érti, miről szól a vallás. A mai nemzedék rákfenéje ez a gyökértelenség és önhitt racionalitás. Most nem a keresztségről van szó csupán, hanem az ember mibenvalóságáról, arról, hogy homo religiusként ébredt öntudatára és ma is az, csak nem akar róla tudomást venni.

Megveted őket, hiszen 'kitalált' dolgokban hisznek, de még messze nincsenek úgy megvezetve, mint te a pökkhendi racionalitásoddal."

Felügyelet nélkül fúj a szél a fejedből, de mondhatnám azt is: a hüle okoskodott.

Gyerekek, aki nem hisz a makaróniszörnyben, az mindenkinél jobban meg van vezetve!

2009. okt. 29. 08:04
 10/34 anonim ***** válasza:
76%
Amúgy meg a kérdező jól látja a dolgokat.
2009. okt. 29. 08:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!