Miért baj az, hogy nem vagyok megkeresztelve?
Néhányan lenéznek engem, hogy nem vagyok megkeresztelve, és nem hiszek istenben. Kérdem, mi joguk van hozzá?
Ők miért jobbak attól, hogy egy kitalált dologban hisznek, s eljátsszák magukat a templomban, hogy ők ilyen jók(tisztelet a kivételnek) aztán meg az életben ők a legnagyobb hazudozók, alkoholisták, lopkodók. Itt főleg a fiatalokra gondolok, akik divatból bérmálkoznak, meg még kitudja mi, hittanórákra járnak, aztán az életben drogos csicskák..
Egyáltalán nem baj.
Én meg vagyok keresztelve. Egyházi suliba jártam. Kötelező volt konfirmálnom. (evangélikus vagyok)
Egyébként meg nem hiszem, hogy bárki is divatból bérmálkodna meg járna hittan órákra. Ez hülyeség.
Kétségbe ejt mikor valaki ennyire nem érti, miről szól a vallás. A mai nemzedék rákfenéje ez a gyökértelenség és önhitt racionalitás. Most nem a keresztségről van szó csupán, hanem az ember mibenvalóságáról, arról, hogy homo religiusként ébredt öntudatára és ma is az, csak nem akar róla tudomást venni.
Megveted őket, hiszen 'kitalált' dolgokban hisznek, de még messze nincsenek úgy megvezetve, mint te a pökkhendi racionalitásoddal.
"Kétségbe ejt mikor valaki ennyire nem érti, miről szól a vallás. A mai nemzedék rákfenéje ez a gyökértelenség és önhitt racionalitás. Most nem a keresztségről van szó csupán, hanem az ember mibenvalóságáról, arról, hogy homo religiusként ébredt öntudatára és ma is az, csak nem akar róla tudomást venni.
Megveted őket, hiszen 'kitalált' dolgokban hisznek, de még messze nincsenek úgy megvezetve, mint te a pökkhendi racionalitásoddal."
Felügyelet nélkül fúj a szél a fejedből, de mondhatnám azt is: a hüle okoskodott.
Gyerekek, aki nem hisz a makaróniszörnyben, az mindenkinél jobban meg van vezetve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!