Miért baj az, hogy nem vagyok megkeresztelve?
Néhányan lenéznek engem, hogy nem vagyok megkeresztelve, és nem hiszek istenben. Kérdem, mi joguk van hozzá?
Ők miért jobbak attól, hogy egy kitalált dologban hisznek, s eljátsszák magukat a templomban, hogy ők ilyen jók(tisztelet a kivételnek) aztán meg az életben ők a legnagyobb hazudozók, alkoholisták, lopkodók. Itt főleg a fiatalokra gondolok, akik divatból bérmálkoznak, meg még kitudja mi, hittanórákra járnak, aztán az életben drogos csicskák..
Én még bérmálkoztam is szülői nyomásra,hogy tudjak templomban esküdni,ha katolikus lesz a vőlegényem...
Amúgy a szüleim se hívők,édesapám még misén se volt szerintem.
Én is képmutató voltam,mert nem értettem egyet a sok "szabállyal",főleg azzal,hogy aki nem katolikus,az nem is lehet rendes ember.
Kiakadok,hogy a sok egyformára dauerolt hajú néni azért megy a templomba,hogy mise után ki tudják pletykálni,kinek milyen a ruhája...Meg a papnak kitől van gyereke...De kiváncsi lennék,a fiatalok közül is ott ki tartja be a gyereknemzésen kívüli házasélet tilalmát...
És én tanultam,dolgozom,támogatom a szüleimet,a szegényeket,soha még egy darab tollat se loptam.
Tanulság:nem szabad általánosítani.Vannak a templomban is feleségverők,de nem minden ateista él romlott életet!!!
Semmi gond vele. Azzal tudod elhárítani a támadásaikat a legkönnyebben, ha megismered a vallásukat (amit ők általában egy fikarcnyit sem ismernek persze), és azzal támadsz vissza.
Pl. ilyenekkel, hogy:
- "nem tudnék olyan vallást követni, ahol a gyerekek lemészárlása erény" (lásd a 42 gyerek esetét a Bibliában, ahol medvék tépik szét őket csak mert csúfolódtak egy kopasz emberen)
- ha hibát követnek el (pl. hazudnak), mondd azt, hogy "látod, én nem hazudok, pedig keresztény sem vagyok - de gondolom te jól meggyónod majd, és minden el lesz rendezve ... ilyen ez az álszent magatartás"
- de mondhatod azt is, hogy "annyira vagy keresztény a viselkedésed alapján, mint egy elvakultabb sátánimádó - de persze ez engem nem zavar ... hát téged?"
Stb. Találj ki pár ellenérvet, és alkalmazd. Ha meg meggyűlölnek érte, nyugodtan vesd szemükre, hogy nem megbocsátóak (holott a hitük azt írja elő). Ha pofánvered az egyiket, egyből mondd: "Jézus is megmondta: Tartsd oda a másik orcádat is!" utána keverj le neki egyet a túloldalról is "Ezt is Jézustól kaptad!" felkiáltással.
Utána röhögj, és menj el onnan. :)
De mondom: ismerd meg előtte a vallásukat. Olvass utána, hogy többet tudj róla, mint ők maguk. Ezzel igencsak szorult helyzetbe tudod őket hozni. Elég könnyű a legtöbb nagymellényű keresztényt beégetni, mikor kiderül, hogy nem ismeri a saját vallását.
Sok sikert! ;)
Érdekes, engem meg azért néznek le, mert meg vagyok keresztelve, hiszek Istenben, igyekszem neki tetsző életet élni (sajnos nem mindig jön össze...), és kikérem magamnak, ha álszentnek, szentfazéknak meg képmutatónak neveznek :)
Fura egy világ ez, valami miatt mindenkit lenéznek... Olyan ez, mint a klasszikus viccben:
Találkozik a róka és a farkas az erdőben. Így szól a róka:
- Te! Verjük meg a nyulat.
- Jó, de miért? - kérdi a farkas.
- Ha sapka van rajta, azért, ha meg nincs rajta, akkor azért! - válaszol a róka.
Odamennek a nyúlhoz, és agyba-főbe verik szegényt. Másnap a róka újra rákezd:
- Te! Verjük meg a nyulat.
- De már tegnap megvertük! - válaszol a farkas.
- De ma megint verjük meg! - erősködik a róka.
- Na jó, - áll rá a farkas - de ma miért kapjon?
- Odamegyünk hozzá, és kérünk tőle cigarettát. Ha füstszűrőst ad, akkor azért, ha meg nem, akkor azért.
Odamennek a nyúlhoz:
- Te nyúl, adj egy cigarettát!
- Füstszűrőst, vagy nem füstszűrőst parancsoltok? - kérdi a nyúl.
Mire a róka:
- Nézd, az anyja szentségit! Megint nincs rajta sapka.
A "rendes, becsületes" ember önmaga előtt "rendes és becsületes". Az Isteni értékítélet más szinten van.
Más.
Ha Isten kitalált, lehet hogy te is az vagy?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!