Keresztény nők! Nektek vannak feminista gondolataitok?
A múltkor feltettem itt egy kérdést, és úgy érzékeltem, hogy keresztény nők is válaszoltak rá. (Nevekből ítélve.)
Szerintetek összeegyeztethető a vallásotok a feminizmussal? Tehát pl. foglalkoztat titeket a kérdés, hogy legyenek papnők is az egyházban? (Még ha ti nem is akartok azok lenni.) Vagy az, hogy az alma miatt Isten azzal sújtotta a nőt, hogy a férfi kívánságait lesse szerintetek rendben van?
Félreértés ne essék, én nem akarok senkit sem eltéríteni a világnézetétől, csak kíváncsi vagyok, hogyan lehet összeegyeztetni a két dolgot. :)
Az hogy feminizmus nagyon általános fogalom, több minden érthető alatta. A 110 éves suffragettektől a mai emancipuncikig.
Egyébbként az első feminista Lilith volt az első nő. A kabbala szerint megalázónak tartotta a miszionárius pózt, ő is akart felül lenni, elvégre egyenrangú Ádámal, ő is ugyanúgy volt teremtve porból. Ám Ádám ezzel nem értett egyet. Ezért el is hagyta Ádámot és a békítő angyalokat is elküldte. Isten ezután kénytelen volt új nőt teremteni, de ezt már Ádám bordájából teremtette, ami alárendelt viszonyt jelentett.
" A feminizmus alaphangon
elítélendő, egyenlő jogokat akarnak,
de ugyanúgy legyünk kedvesek, ne
verekedjünk, nyissuk ki az ajtót.
Egyszóval mondjunk le mindenről
amitől férfiak vagyunk, a semmiért."
Na ezekről a férfiutánzatokról beszéltem, akik csak akkor adnak, ha kapnak előtte. De hiszem, hogy egyszer ezekből is ember lesz.
13as, nekem nem az egyenjogúsággal van bajom, hanem azzal a szeméttel amit a feminizmus képvisel
Egyébként most mit nem tehetsz meg amit egy férfi megtehet? Szavazhatsz, Járhatsz egyetemre, Lehetsz cégvezető, Lehetsz politikus. Azt csinálhatsz amit akarsz de mégtöbb kéne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!