Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Feminista lányok, nektek csak...

Feminista lányok, nektek csak az alfák jönnek be?

Figyelt kérdés
Mármint úgy értve a kérdést, hogy az általános közfelfogás szerint a nők egy náluk határozottabb, erősebb férfira vágynak. Arra lennék kíváncsi, hogy ez a feministáknál is így van-e, és mivel ők már eleve erősebbek, határozottabbak mint az átlag, ezért csak a kimondottan alfa kategóriás férfi az, akit tartotok valamire, vagy pedig ebben is szakítotok a társadalmi szemlélettel és inkább a szelíd, udvarias férfiakat szeretitek?
2012. szept. 25. 22:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A franc kiváncsi az alfára.

Én tavaly szakítottam egy gammával, de utána egy lambdával ismerkedtem meg.

Jelentkezett időközben az omega is, de mégiscsak a bétával volt a legjobb.

2012. szept. 25. 23:05
 2/12 anonim ***** válasza:
A feminista nők pont hogy nem szeretik az olyan férfiakat akik magukat felsőbbrendűnek érzik. Vagy tudod te egyáltalán mi az a feminista?
2012. szept. 25. 23:37
 3/12 anonim ***** válasza:
11%
A feministák semmifélefajta férfit nem szeretnek. Viszont van egy fajta amelyet megtűrnek a közelükben (pl. gyereknemzés céljából) ez pedig a tipikus papucsférj aki hagyja hogy az asszony hordja a nadrágot, nem mer ellentmondani neki és csak bólogat mindenre, egy nagyra nőtt kisfiú.
2012. szept. 26. 00:01
 4/12 anonim ***** válasza:
36%

Én úgy tudtam, ők egymást szeretik. :D

A legtöbb ilyenen ez látszik is.

2012. szept. 26. 00:45
 5/12 anonim ***** válasza:
3: ez nem így van. Én elég határozott vagyok (az átlagnál határozottabb), megállok a magam lábán minden téren, munkában önálló, simán elmentem egy olyan önvédelmi tanfolyamra, ahol 20-30 férfi mellett ketten voltunk csajok, a környezetem is inkább feministának tart. A kapcsolataimban viszont az egyenlő partnert keresem. Nem akarok elnyomott szerepet, rajtam ne uralkodjon senki, ne ossza a parancsokat, de a tesze-tosza papucsokat még jobban utálom. A házasságomnak is ezért lett a vége, hogy a férjem meg akart maradni egy anyuci fiacskája szerepben, ahol majd én pátyolgatom és megmondom mit csináljon. Most találtam olyat, aki tényleg velem egyenrangú társ. Elvégzem a női munkákat, szeretek főzni, emellett ha kell, megcsinálom a férfimunkát, de nem szeretem. A páromtól is ezt várom, csinálja a férfi munkákat, nem kell mindennap mosogatnia, de ha úgy hozza sors, akkor ne essen le a gyűrű a kezéről. Férfias, de nem bunkó módon, ha kell pelenkát cserél, szóval tényleg társ.
2012. szept. 26. 00:49
 6/12 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok feminista de én nem szeretem a nálam határozottabb férfiakat, úgyhogy ne általánosítsunk. A kedves, szelíd és okos férfiak jobban bejönnek. Persze ennek semmi köze a kérdésedhez, de na, nem szeretem az általánosításokat. (Bár nem tudom neked mi számít feministának. Természetesen, mivel nő vagyok, azt akarom, hogy a nőknek minnél jobb legyen, valahol olvastam amúgy még régebben, hogy a feminizmusnak igazából ennyi lenne a lényege, az egyenlőség - ami a fejlett országokban már nagyjából megvan, de pl. a fejletlenekben (pl. muszlim nők, stb.) nincs, nem pedig az hogy a nők uralják a Földet, meg hogy utáljuk és elnyomjuk a férfiakat és hasonlók.
2012. szept. 26. 00:53
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

" feminizmusnak igazából ennyi lenne a lényege, az egyenlőség"

Pontosan erről van szó! Egyszerűen csak ugyanazért a munkáért ugyanolyan bért szeretnénk, ugyanolyan teljesítményért ugyanolyan elismerést és lehetőségeket. Ha pl. két ember jelentkezik egy állásra, akkor kapja meg az, aki jobban elvégezné.

A hangos radikálisok ebben is csak a kevés szélsőséges, akit az átlag nő nem tekint követendőnek.

2012. szept. 26. 00:59
 8/12 anonim ***** válasza:
A legtöbb nő nem alfára és nem is papucs férjre vágyik, hanem a közép utat szereti, vagyis ha kiegyensúlyozott a kapcsolat.
2012. szept. 26. 01:55
 9/12 anonim ***** válasza:

Én szeretem, ha egy férfi határozott, nem egy ilyen tutyimutyi alak, de ez nem jelenti azt, hogy basáskodónak kéne lennie. Az is lehet határozott, aki a partnerét egyenlő félnek tekinti. Számomra ugyanis a határozottság nem azt jelenti, hogy valaki lépten nyomon megmondja, hogy mit csináljak, mit gondoljak, hanem azt, hogy van véleménye és ki is áll a véleményéért, képes tenni a saját céljai érdekében, nem másoktól vár megerősítést, és nem lehet egykönnyen rávenni olyan dolgokra, amiket nem akar.

De ez nem egyenlő azzal, hogy valaki önkényúrként viselkedik akár a párjával, akár másokkal.

Ja, és még valami: egy határozott férfi miért ne lehetne udvarias? Vagy akár szelíd? Bár lehet, hogy ez alatt a fogalmak alatt mást és mást értünk, de nálam ezek nem zárják ki egymást.

2012. szept. 26. 07:23
 10/12 anonim ***** válasza:
Feminista nem vagyok, azt hüyeségnek tartom, de talán túlontúl is határozott és makacs jellem vagyok. Sajnos a gyengébb jellemű pasikat elnyomom egy kapcsolatban, automatikusan átveszem a vezető szerepet. Ebben senki nem érzi jól magát, úgyhogy igen, az erősebb jellemű pasikat keresem, másmilyennel nem is kezdek.
2012. szept. 26. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!