Az erősen feminista lányok miért ilyen kétszínűek?
Van pár erősen feminista nő ismerősöm, de egyszerűen kiborít, hogy micsoda kétszínűek.
Nyomják a süket szöveget, hogy igenis a nők egyenrangúak a férfiakkal MINDEN téren, nincs kivétel.
Idézem : "Igenis egy nő megüthet egy férfit!!"
De amikor megkérdeztem, hogy : Akkor a férfi is megütheti a nőt, nem?
Akkor egyből : "Nem !! Te megütnél egy lányt? Szánalmas...."
Hangoztatják, hogy egyenlőséget akarnak, de az egyik ki volt akadva, amikor az egyik randiján a pasi felezni akarta a számlát, mondván "így tisztességes". Mert hogy "micsoda sóher, hogy felezni akarta...." stb stb.
Most komolyan, ezzel a nagy feminista dumával kit akarnak átverni?
Nem csak tőlük hallottam ezt, ha találkoztam egy feministával, az mind ilyen volt, hogy "egyenlőséget!!" de csak az előnyös részeken.
Ha ezek az erősen feminista illetők annyira egyenlőek akarnak lenni, akkor miért kétszínűsködnek??
Én pl szeretem ha a barátnőm nő, és nem valami férfinak tűnni akaró feminista.
Miért jó ez?
Bocsi de téll nem értem. Mire jó ez? Ha már egyenlősdit játszanak, akkor miért kell kétszínűsködni?
Ahogy egy hasonló kérdésnél írta valaki:
"A gond ott kezdődik, hogy a legtöbb magát feministának tartó nő, azt se tudja, hogy mi az, és habzó szájú nősovinisztává válik. Ilyenek jönnek azzal a szöveggel, hogy "fú a gonosz férfiak évszázadokig mit tettek velünk!"."
"Az igazi feminizmus arról szól, hogy a férfit és a nőt egyenlőként kezelik, annak minden előnyével és hátulütőjével, mindkét fél részéről.
Például gyermekelhelyezési pernél, átlagos esetben mindkét fél ugyanolyan eséllyel indul. Vagy vacsorameghívásnál nem csak a férfi állja a számlát. De említhetném például az amúgy igen gyakori, de erősen hallgatott témát, a férfibántalmazást, mikor otthon a nő ütlgeli a férfit, mivel az úgyse üthet vissza. Ha meg a férfi menne a bíróságra akkor meg körberöhögik.
Az a baj, hogy manapság sokszor már annyira korrektek akarunk lenni, hogy nem vesszük észre, hogy mennyire inkorrektek vagyunk. A feminizmus lényege az egyenlőség, az egyenlő bánásmód, nem pedig a nőuralom. Ehhez pedig mindkét félnek nagyon sokat kéne még tanulni. Az igazi nemek közötti egyenlőség pedig épp ezért még olyan ezer évig nem fog eljönni."
Minden szavával egyetértek!
Pont ezt mondom én is.
Én szívesen meghívom azt a lányt pl vacsorázni, akit szeretek. Na de aki ilyen süket sódert nyom nap mint nap az mit vár?
Nem értem miért vannak felháborodva, mert végül is így "egyenlő" a dolog, hogy felét a nő felét a férfi fizeti.
Engem leginkább ez az "ütlegelés" dolog bosszant.
Ha a nő üt meg egy egy férfit, akkor hú de bátor, meg kemény stb, ha fordítva van, akkor meg micsoda puhap*cs, gerinctelen stb.....
Pedig a nagy egyenlősdibe ez is benne van, igaz elég szélsőséges példa, de akkor is.
Pont ezért nem értem őket.
Szerintem ennek két oka lehet:
Vagy az, hogy az ismerőseidnek megvannak a maguk elvei, de vannak olyan beidegződéseik, amik ezeknek ellent mondanak valamilyen téren, bár ez nekik nem igazán tűnik fel. Vagy pedig az, hogy valóban kétszínűek, az egyenlőség csak addig ízlik nekik, amíg előnyös.
Én egyszer megemlítettem, hogy milyen piszok igazságtalanság volt tulajdonképpen, hogy anno csak a férfiakra vonatkozott a sorkatonai szolgálat, mire olyan lehurrogást kaptam sokaktól, hogy hihetetlen. Ilyen szöveggel, hogy "Te megőrültél, most komolyan szerettél volna elmenni katonának? Te teljesen hülye vagy!"
Miközben egy szóval sem mondtam, hogy szerettem volna, csak azt, hogy nem volt igazságos, hogy a férfiaknak menni kellett, a nőknek meg nem. Báár, a jó katonasztorikat mindig is irigyeltem egy kicsit a férfiaktól :)
Nemrég olvastam egy kommentet valahol ezzel kapcsolatban, de az összes szavával maximálisan egyet értek :
"A feministák álszentek és sunyik, nekik is csak a jogok kellenek, a kötelességek, na azok már nem! Nagyon tudnak harsogni amikor a fizetésről, meg autóról meg ilyenekről van szó, bezzeg ahhoz már nyomorékok hogy ők hívjanak randira engem, vagy hogy fizikai munkát végezzenek esetleg! Tipikus hugyotprédikálós-borivós banda.
Teljesen olyan a helyzet mint az Aladdin végén, mikor Jaffar dzsinné akart válni, és Aladdin megjegyezte: "Te akartál dzsinn lenni, megkaptad! Azzal más is együtt jár!"
Na ami vele jár, arról nem óhajtanak tudomást venni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!