Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szentháromság így is magyará...

A Szentháromság így is magyarázható?

Figyelt kérdés

Egyrészt sokan nem értik, mások pedig tagadják és Jézus isteni mivoltát is.

Szerintem a Szentháromság talán a legkönnyebben úgy magyarázható, ha magunk elé képzelünk egy hatalmas óceánt, az maga Isten. Képes az óceánból kis darabot kivenni, jéggé fagyasztani, majd emberré formálni. Ő maga, de nem rendelkezik mégsem a hatalmas, óceánnyi tudással és hatalommal. Ha az a jég megolvad, akkor újra eggyé válnak, de így is csak látszólag vannak külön, ők mégis egyek. Ő ugye Jézus. A Szent Szellem pedig a pára, ami ugyancsak maga az óceán, csak más halmazállapot.

Szerintetek? Ez így érthető?

2013. aug. 7. 11:22
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
0%
Lehet. De minek magyarázni? Aki hiszi annak nem kell. Aki meg nem hiszi annak minek? Vagy saját magadat gyözködöd? Azt meg minek irod ide ki?
2013. aug. 7. 11:30
 2/25 anonim ***** válasza:
Szép a hasonlatod, művészi. Tudományosan úgysem lehet megérteni, racionálisan megmagyarázni, mint ahogy azt az ismert Augustinus legenda is tartja, amikor megvilágosodott, mennyire nem lehet racionálisan magyarázni a hit tételeit. "Ágoston a Szentháromság lényegéről gondolkodott a tengerparton sétálgatva, amikor egy fiúba botlott. A gyermek egy kagylóval vizet mert a fövenybe fúrt lyukba. Ágoston kérdésére, hogy mit csinál, a fiú azt válaszolta, hogy kimeri a tengerek vizét ebbe az üregbe. Ágoston ekkor döbbent rá, hogy az ember és az Isten mennyire különböző lények"
2013. aug. 7. 11:43
 3/25 A kérdező kommentje:
1-es: ha nem sikerül mást írni, csak ilyen rosszindulatú epés megjegyzést, azt inkább ne. Mindenki jobban jár.
2013. aug. 7. 11:57
 4/25 Antimod ***** válasza:
Szerintem az emberi lélek magyarázható így. Innen a keresztény "isten képmása" kifejezés eredete is.
2013. aug. 7. 11:58
 5/25 anonim ***** válasza:
Igen, nekem így érthető, és jó, hogy gondolkodsz rajta, szerintem.
2013. aug. 7. 12:04
 6/25 anonim ***** válasza:
#1 vok: mit tartasz benne epésnek és föleg rosszindulatunak? Vagy nagy agresszivitást takargatsz az ilyen "eszmefuttatással" Szemedet az ég felé forditod de az elmédben csak az agressziv düh tombol? Önvizsgálat!!!!!!
2013. aug. 7. 13:49
 7/25 anonim ***** válasza:
Nem nagyon látok itt epés megjegyzéseket. Legfeljebb veled egyet nem értőket. Igen, magyarázhatod így is, meg még sokféleképpen. Ez azt mutatja, hogy nem fogadod el az eredeti magyarázatot, különben önkéntelenül nem gondolkodnál egyebeken. Mások is vannak így de nem próbálnak újat gyártani, te megtetted. Történetesen nekem nem tetszik, de ha neked igen, hagy figyelmen kívül az én véleményemet.
2013. aug. 7. 15:01
 8/25 anonim ***** válasza:
A nagy kérdés az, hogy minek magyarázgatni egy olyan emberi filozófiát, melynek nincs szentírási alapja?! Márpedig ennek NINCS.
2013. aug. 7. 17:00
 9/25 anonim ***** válasza:
meggyütt a Szentháromság-tagadó is
2013. aug. 7. 17:55
 10/25 anonim ***** válasza:

Itt egy máaik is :D

A szentháromság egy hamis, bibliaellenes tanítás!!

2013. aug. 7. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!