Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki nem hiszi a Szentháromságo...

Aki nem hiszi a Szentháromságot az melyik felekzethez tartozik?

Figyelt kérdés

Hogy mi Szentlélek azzt végképp nem tudom,de hogy lehet Jézus egyenlő Istennel?

Ugyan nem részesültem hosszas oktatásban a téren,de van saját elképzelésem.

Számomra ők ketten két külön személy.Már ha Isten "személy".

És ennek a nem hitnek mi a hátránya. Igy nem részesülhetek semmiféle kegyben? Nem kaphatok hitet és nem léphetek be a mennyeknek az országába?

2013. máj. 9. 18:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
unitárius xD most tanultuk töriből
2013. máj. 9. 19:03
 2/16 anonim ***** válasza:

"hogy lehet Jézus egyenlő Istennel? "

Jézus az Atyaisten fia... Ugye Isten ő is, csak emberi alakban... Ő is csodákat tett, embereket gyógyított, és végül ugye meghalt a bűneinkért.

"Hogy mi Szentlélek azzt végképp nem tudom"

Isten lélek formájában ha lehet így fogalmazni. Miután Jézus felment a mennybe a Szentlélek áradt ki az emberekhez.

Bár ezt így nehéz elmagyarázni, megérteni meg méginkább... Sőt emberi ésszel teljességgel nem is igazán lehet! Gyakran szokták a Szentháromságot egyébként emberhez hasonlítani abban az értelemben, hogy egy csecsemő, egy felnőtt, meg egy aggastyán szintúgy ugyanaz az ember, de valahogy mégsem teljesen ugyanaz :)

2013. máj. 9. 19:21
 3/16 anonim ***** válasza:
45%

Van egy-két "vallás" akik nem fogadják el a szent háromságot, de Én a saját nevemben és a Testvéreim nevében szeretnék írni.

Jehova Tanúi elutasítják ezt a Tanítást, mivel nem is része a Biblia , vagy Jézus Tanításának.

A szent "lélek" vagy is a szent szellem, az nem személy, hanem a Teremtő, az az atya Isten tevékeny ereje, amivel dolgokat tesz, alkot, előidéz, kiáraszt.

Jézus ezért is mondta, hogy aki a Szent szellem ellen vét, annak nincs megbocsátás,

ugyan is a Farizeusok az Ördögnek tulajdonították, Isten erejét, amivel Jézus kiűzte azt egy emberből.

Tehát a Teremtő Isten szerető tevékenységét, Sátánnak titulálták, micsoda gonoszság.

Katy Weaver

2013. máj. 9. 19:58
 4/16 anonim ***** válasza:
18%

Talán annyit, hogy akkor Sátán is lehetne több személyű "Isten", ha ilyet tudna Tenni, hogy saját magát kiűzi saját magával, valakiből.:) De tudjuk, hogy Ő is egy személy,és igen csak aktív, de ezt nem egy másik személy felhasználásával teszi, hanem a saját maga "erejével"

Ahogy a Teremtő is.

Katy Weaver

2013. máj. 9. 20:02
 5/16 A kérdező kommentje:

Ha Jézus az Atyaisten fia akkor nem egyenlőek,enm azonosak. Hanem a fia. Te is ,mi is az édesapánk fiai és leányai vagyunk. De ők maguk. Nem vagyunk egyek a minket eremtő szüleinkel.

Tényleg nem áll ilyemsi a Bibliában?

2013. máj. 9. 20:10
 6/16 anonim ***** válasza:

Ugyanakkor az is benne a Bibliában, amikor a tanítványok kérik Jézust, hogy " mutasd meg nekünk az Atyát" Jézus válasza a következő: aki engem látott látta az Atyát is.

A másik, amikor a farizeusoknak azt mondja: " én és az én Atyám egy vagyunk" vagy érdemes elolvasni Jézus bucsúbeszédét.

2013. máj. 9. 20:17
 7/16 anonim ***** válasza:
Attól hogy a fia, nem azt jelenti hogy kevesebb! Atyaiten fiú szintúgy az Isten :)
2013. máj. 9. 20:17
 8/16 anonim ***** válasza:

Egy csomó felekezet nem fogadja el a szentháromságtant. Sőt, szerintem többségben vannak az ilyen felekezetek.

Még szép, hogy ők három személy, nem pedig egy. Attól, hogy egy tan elterjedt, még nem feltétlenül igaz.

2013. máj. 9. 20:38
 9/16 anonim ***** válasza:
62%

Maga Jézus jelentette ki:

(János 14:28) . . ., mert az Atya nagyobb nálam.

Irenaeus (i. sz. kb. 130—200): „Megtanulhatjuk Általa [Krisztus által], hogy az Atya minden dolog felett áll. Mivel »az Atya nagyobb nálamnál« — mondja [Krisztus]. Az Atyáról tehát úgy nyilatkozott a mi Urunk, mint aki felülmúlja őt tekintettel az ismeretre” (Against Heresies, II. könyv, 28. fejezet/8).

(János 20:17) . . .: »Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.«. . .

Jézus itt is kijelenti, hogy neki is van Istene, aki az Atya, és ez az Isten a mi Istenünk is.

Tehát Jézus nem 1/3-d része egy Istenségnek, ahogy Tanította is

(Márk 12:29) 29 Jézus így válaszolt: „Az első ez: »Halld, ó, Izrael, Jehova, a mi Istenünk e g y Jehova,

Károli fordítás:

"az ÚR a mi Istenünk E G Y ÚR"...

és nem három.

Katy Weaver

2013. máj. 9. 21:32
 10/16 anonim ***** válasza:
66%

Talán annyit még, hogy az a kijelentése Jézusnak, hogy Ők az atyával egyek, azt maga Jézus magyarázza meg a további versekben, hogy mit jelent.

(János 10:38) . . .hogy megtudjátok, és tudatában legyetek annak, hogy az Atya egységben van velem, és én is egységben vagyok az Atyával.”

(János 14:9-11) . . .Aki engem látott, látta az Atyát is. Hogyhogy azt mondod: »Mutasd meg nekünk az Atyát.« 10 Nem hiszed, hogy én egységben vagyok az Atyával, és az Atya egységben van velem? Amiket mondok nektek, azokat nem saját magamtól szólom, hanem az Atya, aki egységben marad velem, ő viszi véghez a cselekedeteit. 11 Higgyétek el nekem, hogy én egységben vagyok az Atyával, és az Atya egységben van velem;. . .

(János 14:20) 20 Azon a napon megtudjátok, hogy én egységben vagyok az én Atyámmal, ti pedig egységben vagytok velem, és én egységben vagyok veletek.

Nos nagyon egyértelműen fogalmaz.

Katy Weaver

2013. máj. 9. 21:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!