Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hasznos-e templomba járni?

Hasznos-e templomba járni?

Figyelt kérdés
Én egy 15 éves fiú vagyok és még nem nagyon jártam templomba misézni, és még nem nagyon olvastam a Bibliát se. És arra lennék kíváncsi h tényleg érdemes-e járni templomba. Mert tudom ez elvileg alap dolognak kéne lennie de ebben a világban. Meg még arra is gondoltam h kiolvasnám a Szent Bibliát. Vannak benne hasznos/érdekes dolgok benne? Na szóval ennek az egésznek most az a lényege h mostantól ki is használnám a vallásomat. És ezt most komolyan mondom, a barmok kérem kíméljenek.
2009. okt. 26. 08:35
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
54%

ez az egész bibliásdi egy hülyeség.

EVOLÚCIÓ

ennyi. semmilyen isten nem teremtett semmit :D:D:D

hiiihhheetetlen miben hisznek egyesek

2009. okt. 26. 11:08
 12/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nem hittem volna h ennyien fognak majd válaszolni. Am egy kicsit már beleolvastam a Bibliába és volt egy olyan rész hogy Isten népe az Izráeliek(ezek gondolom az Izraeliek javítsatok ki ha tévedek) és akkor az Izraeliek pedig megölték Jézust (azaz Isten fiát) akkor ez most hogy van?
2009. okt. 26. 11:22
 13/26 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak. Ha te nem vagy vallásos akkor most mit keresel itt, ha nem vetted volna észre eza vallás kategória. Húzzál innen kérlek.
2009. okt. 26. 11:24
 14/26 anonim ***** válasza:
59%

Tudtam, hogy ez lesz! :D

Egy órát vártam kíváncsiságból, miután beírtam a hsz-emet (10:30). Még nem telt le teljesen, de már 22%-on járok. Ergo volt kb. 5 szavazás, abból 4 lepontozós.

Mondom én, hogy a vallásos emberek bosszúállók! :)

Tényleg is, minek ide megbocsátás...?! Hisz csak pár keresztényi alaptételben van benne. Meg hát csak Jézus írta párszor, hogy bocsássunk meg az ellenünk vétkezőknek, meg fordítsuk oda a másik orcánkat is. De hát mit számít ez egy önmagát kereszténynek valló embernél?! :)

Inkább pusztítsuk el a másként gondolodókat! Ott ártsunk neki, ahol csak lehet! Írmagjuk se maradjon! Éljen a keresztényi "szeretet és megbocsátás"!!! :DDD LOL

2009. okt. 26. 11:25
 15/26 anonim ***** válasza:
56%

Hasznos templomba járni, de nem mindegy melyikbe! Próbáld végig őket a katolikustól elkezdve a reformátusig az adventistákkal befejezve. Az ilyen olyan kis valamiből alakult gyülekezetekkel ne nagyon foglalkozz mert nem hiszem hogy Bibliához közeli tiszta tanítást ad. Az az igazi igehírdető a templomban, aki a Bibliából vett valódi igzságot hírdeti, nem pedig aki kiforgatja! És ezt meglátni és megérezni egy igehírdetőn. Oda járj templomba aki a szívedhez szól igazán! Ott a Te helyed!

Aki pedig hitetlen az vessen majd annakidején magára, mert egyszer úgyis minden kiderül! ;o)

2009. okt. 26. 11:25
 16/26 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem nem. Számomra káros az idegrendszerre, mert felidegesít az a sok hülyeség amit összezagyválnak.
2009. okt. 26. 11:27
 17/26 anonim ***** válasza:
60%
11.27essel egyetértek :D
2009. okt. 26. 11:29
 18/26 anonim ***** válasza:
67%
Igen kedves kérdező,aztán olvass utána a keresztes háborúknak,Corteznek, meg hogy ki is égette meg Galileit és milyen indokkal!
2009. okt. 26. 11:31
 19/26 anonim ***** válasza:
50%

11:25 - Igen, ezzel egyetértek, hogy nem mindegy, kit hallgatsz. Én se szeretek akárkit hallgatni, vannak kedvenc papjaim, lelkészeim, de vannak, akiknél nem tudok odafigyelni, nem köt le, vagy felbosszant, mert nem azzal foglalkozik, amivel kéne. Szerencsére az utóbbiból van kevesebb, de én sok helyen megfordultam már. Általánosítani nem szabad.

Egyébként ajánlom figyelmedbe a Jeromos füzeteket, egy Bibliával foglalkozó folyóirat, igaz, nem most indult, de tőlük érdeklődhetsz róla - [link]

2009. okt. 26. 11:34
 20/26 anonim ***** válasza:
58%
11:31 - A történelem történelem, és az is marad. Mindenhol vannak jó és rossz emberek, ma is, régen is, ezt senki nem tagadja. De nem a hitelesek követték el a rosszat, hanem akiknek politikai érdekük húzódott mögötte, és ezáltal visszaéltek a hatalmukkal, de egyúttal pont azokat szegték meg, amikben látszólag hittek, de nyugi, megítélik őket is, és nem lesz benne köszönet.
2009. okt. 26. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!