Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "Benned van a mennyek orszaga"...

"Benned van a mennyek orszaga" - hogyan ertelmezitek ezt?

Figyelt kérdés
Ismerek gyulekezeti tagokat, akik varjak hogy eljon Jezus es elragadja oket ugy ahogy vannak most a testukben, a mennyekbe.

2013. aug. 4. 17:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Úgy, hogy a "mennyek országa" nem egy földrajzi hely, hanem az (ön-)tudat állapota."

Több annál, mint a saját tudat állapotod. Benned, azaz a cselekedeteidben van a jóság, és minden jó tett közelebb viszi ezt a világot a mennyországhoz, ami egy idealizált tökéletes világ. Vagyis ha mindenki jót cselekedne, már ott is lennénk.

2013. aug. 4. 21:26
 12/18 anonim ***** válasza:

11-es, ez nagyon nemes gondolat, csakhogy az emberek megtérés nélkül, puszta összefogással nem tudják létrehozni ezt az ideális világot.

A keresztény próféciák szerint pedig nemhogy egy szép ideális világ létrehozása várható, hanem nyomorúság, keresztényüldözés, majd Jézus 2. eljövetele.

2013. aug. 4. 21:41
 13/18 anonim ***** válasza:

"6-os miért irsz ha fogalmad nincs a dolgokról?"

Miről nincs fogalmam? légy szíves fejtsd ki bővebben.

2013. aug. 5. 06:47
 14/18 anonim ***** válasza:

"11-es, ez nagyon nemes gondolat, csakhogy az emberek megtérés nélkül, puszta összefogással nem tudják létrehozni ezt az ideális világot. "

Persze. Ettől ideális. Attól még törekedni kell rá. És még összefogás se kell hozzá, csak akkor és ott abban a helyzetben tegyél olyat, hogy a mennyország megérintse a Földet. Megteheted, hiszen van benned.

2013. aug. 5. 10:39
 15/18 pelgrim ***** válasza:

# 11-es “Több annál, mint a saját tudat állapotod.”

Igen azért is tettem zárójelek közé mert ugye létezik a személyes öntudatunk (ego), és az isteni kilétünk. Ez utóbbi az Isten egyszülött Fia / Leánya, az “Én vagyok” minden emberben, a Krisztus, akiről Jézus beszélt mikor azt mondta hogy “Én vagyok az út, az igazság és az élet, ...” vagy “Én vagyok a jó pásztor, ...” stb.

2013. aug. 5. 12:33
 16/18 anonim ***** válasza:

Orgazmusa van! Kopogtat a "mennyország kapuján" ez egy burkolt fogalmazás arra, hogy a pélóval "megszeretgeti" a csajt valaki...

Szent Pétertől elveszi a kulcsot annyi, mint a szűzhártyát átszakítani és hopp már ott is van a szerencsés illető egy "jobb helyen"!

2013. aug. 5. 14:07
 17/18 anonim ***** válasza:
A farizeusok azt kérdezték Jézustól, hogy mikor jön el Isten országa. (Lk 17:21) Jézus itt a farizeusok kérdésére válaszolt, akiknek a képmutatását egyértelműen leleplezte, akikre kimondta: "Jaj nektek". Gondoljátok csak el! Ezekre mondta volna, hogy Isten országa bennük van?
2013. aug. 6. 09:15
 18/18 anonim ***** válasza:
Mi tesz országgá egy országot? A nép. Isten népe, az Ő országa, mert ha bár nem is ismerjük egymást akkor is egy csoportot alkotunk, mert Isten szentlelke tesz minket egységes egésszé.
2013. aug. 6. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!