"Benned van a mennyek orszaga" - hogyan ertelmezitek ezt?
"Úgy, hogy a "mennyek országa" nem egy földrajzi hely, hanem az (ön-)tudat állapota."
Több annál, mint a saját tudat állapotod. Benned, azaz a cselekedeteidben van a jóság, és minden jó tett közelebb viszi ezt a világot a mennyországhoz, ami egy idealizált tökéletes világ. Vagyis ha mindenki jót cselekedne, már ott is lennénk.
11-es, ez nagyon nemes gondolat, csakhogy az emberek megtérés nélkül, puszta összefogással nem tudják létrehozni ezt az ideális világot.
A keresztény próféciák szerint pedig nemhogy egy szép ideális világ létrehozása várható, hanem nyomorúság, keresztényüldözés, majd Jézus 2. eljövetele.
"6-os miért irsz ha fogalmad nincs a dolgokról?"
Miről nincs fogalmam? légy szíves fejtsd ki bővebben.
"11-es, ez nagyon nemes gondolat, csakhogy az emberek megtérés nélkül, puszta összefogással nem tudják létrehozni ezt az ideális világot. "
Persze. Ettől ideális. Attól még törekedni kell rá. És még összefogás se kell hozzá, csak akkor és ott abban a helyzetben tegyél olyat, hogy a mennyország megérintse a Földet. Megteheted, hiszen van benned.
# 11-es “Több annál, mint a saját tudat állapotod.”
Igen azért is tettem zárójelek közé mert ugye létezik a személyes öntudatunk (ego), és az isteni kilétünk. Ez utóbbi az Isten egyszülött Fia / Leánya, az “Én vagyok” minden emberben, a Krisztus, akiről Jézus beszélt mikor azt mondta hogy “Én vagyok az út, az igazság és az élet, ...” vagy “Én vagyok a jó pásztor, ...” stb.
Orgazmusa van! Kopogtat a "mennyország kapuján" ez egy burkolt fogalmazás arra, hogy a pélóval "megszeretgeti" a csajt valaki...
Szent Pétertől elveszi a kulcsot annyi, mint a szűzhártyát átszakítani és hopp már ott is van a szerencsés illető egy "jobb helyen"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!