Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy a nem...

Miért van az, hogy a nem vallásos családok gyermekeinek 100 százaléka rendelkezik valamilyen magatartási, viselkedési zavarral, vagy tanulási nehézséggel?

Figyelt kérdés
2013. aug. 1. 23:10
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
97%
Azon már csak röhögni tudok, hogy egyetértve a többi hozzászólóval, leírtam, hogy nincs igaza a kérdezőnek és lepontoztak.Mert leírtam, hogy keresztény vagyok.
2013. aug. 4. 00:34
 32/34 anonim ***** válasza:
55%

Tájékoztatás a további viták megelőzésére: a kérdés FAKE, ami csak az eddigi válaszolók megtévesztését és az indulatok szítását érte el.

Először is: a kérdező NEM vallásos/keresztény. Másodszor: az állításai HAMISAK.

Leírom azok kedvéért, akik nem látták a kérdést még eredeti állapotában, azaz az idő közben törölt kérdezői kommentekkel együtt: a kérdező az eredetileg 5. sz. alatt az _én nevemre_ hivatkozott a kérdésbeli állítás "szerzőjeként".

A jelenleg 10. (eredetileg 17.) sz. alatti kommentje pedig szándékos félrevezetés, mivel:

1., Hamisan állította, hogy szociológus vagyok, azaz hazudott.

Ugyanis soha, sehol nem írtam azt, hogy szociológus volnék.

2., A nekem tulajdonított megállapítást egy 2011. 06. 24-én írott válaszomból emelte ki a szövegkörnyezetből. Az eredeti szövegből minden olvasni tudó ember számára EGYÉRTELMŰ, hogy a megállapításom EGY BIZONYOS CSOPORTRA VONATKOZOTT; az utolsó mondatban pedig világosan kifejeztem, hogy NEM ÁLTALÁNOS jelenség.

Idézem az eredeti szöveget:

<épp nemrégiben fedeztem fel egy megdöbbentő korrelációt a saját környezetemben egy bizonyos gyermekcsoportban a családok egyik részének vallásossága (hívő közösségbe, templomba járás, gyermek hittanra járatása, ennek megfelelő családi légkör és erkölcsi nevelés), ill. másik részének vallástalansága és a gyermekekkel kapcsolatos problémák mennyisége és súlyossága között. A vallásos családok gyermekeinek mindössze 25 %-a problémás valamilyen területen (magatartási vagy viselkedési zavar, társakkal való rossz viszony, tanulási nehézségek), míg a nem vallásos családokban élő gyermekek mindegyike, azaz 100 %-a küzd az említett problémák valamelyikével, méghozzá általában súlyosabb formában. Ezt persze nem gondolom általánosíthatónak országos vagy világviszonylatban, nem is "reprezentatív felmérés", összeállnak néha más szempontból is jobb vagy rosszabb képességű csoportok, mindenesetre nagyon érdekes.">

Tehát ez NEM egy kutatás, ezért alapon HIBA lenne erre akként hivatkozni. Ezt szerintem minden épeszű ember nagyon jól tudhatja.

De a kérdező itt nem jóindulatúan idézett és ferdített. A kérdéssel és a törölt kommentjeivel láthatóan a vallásos embereket szándékozott "lejáratni", ill. az egész konkrétan ellenem is irányulhatott.

Az eddigi egyes válaszokra nem reagálok, mindenki vonja le magának a megfelelő tanulságokat.

2013. aug. 4. 13:34
 33/34 anonim ***** válasza:
9%

"Alois Hitler harmadszor is megnősült. Távoli rokonát, egyben nevelt lányát, az alig húszesztendős Klara Pöltzt vette el. A katolikus férfinak, hogy másod-unokatestvérét elvehesse, egyházi jóváhagyásra volt szüksége. Bár Ausztriában a linzi püspök először elutasította az idősebb Alois Hitler felmentését a kánoni tiltás alól, a férfi Rómába fellebbezett. A pápa végül megadta a hozzájárulást"

29-nek-valóban, nem "különösebben". Mi lett volna, ha különösen az lett volna...

2013. aug. 4. 16:11
 34/34 anonim ***** válasza:

nos én ismerek olyan vallásos családban élő gyermeket aki nem százas.viselkedésbén még csak csak de tanulásban már nem mutat jó de még csak közepes eredménytsem.azaz csak ő bukott az osztályból.

én sem vagyok nagyon ott bevallom.de viselkedési zavarom nincs,tanulásban korlátozott vagyok e? lehet,különben volna diplomám.

És ha vallásosak jobb eredményeket produkálnak miért élnek szerényebb körülmények között mint ahogy élniük kéne,azaz nagyház,kert,medence elvileg összekéne hozniuk.

2013. szept. 26. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!