Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy tudok kikeresztelkedni?

Hogy tudok kikeresztelkedni?

Figyelt kérdés
Van már ilyen kérdés, de egyikben sincs értelmes válasz. Nem az érdekel, hogy mit ne csináljak ha nem akarok egyház tagja lenni. Én ki akarok keresztelkedni, nem a szülőnek joga hogy eldöntse mi lesz a gyereke. Ateista vagyok és nem római katolikus! Szóval, hova kell menjek hogy ne legyek többé semmilyen egyház tagja?
2009. okt. 24. 15:55
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
43%

Először a kérdésre válaszolva: nincs olyan fogalom, hogy kikeresztelkedés, ahogy bekeresztelkedés sincs, megkeresztelkedés van. A keresztség eltörölhetetlen jegy, ez már így veszett! Az anyakönyvből lehet, hogy törörlnek, ennek sok akadályát nem látom, de a keresztség szentségét nem tudják levekerni rólad, ugyanakkor soha nem fog egyetlen papbácsi sem kényszeríteni arra, hogy tudomást vegyél a megkeresztelésed tényéről és a szerint élj, sőt a temetésedre sem fog elmenni, mert lövése sem lesz, ha majd meghalsz, a pap csak akkor temet, ha arra a családtagok megkérik, nem szokásuk odapofátlankodni a temetésre.

Egy két válaszra reagálva: tapasztalatom szerint az egyházi pénzek mindig jó helyre mennek és még véletlenül sem a papocskák zsebébe (persze lehetnek kivételek... erről nincs tudomásom). Személy szerint az én adományaim mindig a célba jutottak és nem lettek elsikkasztva soha, s mifelénk, ha nem az egyház, akkor a város, a megye szegényebb lenne jó pár óvodával, iskolával, kollégiummal....

Az, hogy hány embert keresztelnek katolikusnak és hányan vallják magukat annak, az ne az egyház szégyene legyen már, hanem azoké a híveké, akik nem veszik komolyan az esküjüket és csak divatból vagy a nagymama kényszeréből kereszteltetik gyereküket és sem szóval sem példával nem mutatják meg, hogyan lehet, kell kereszténynek lenni. Persze egy olyan társadalom is közrejátszik ebben, amelyik szándékosan zülleszti le a fiatalságát és sározza az egyházat ahol csak lehet.

30/L

2009. nov. 8. 11:13
 22/51 A kérdező kommentje:
Akkor csak annyit mondok egyetértve az utolsó előtti válaszolóval. Gondoljunk csak vissza az általános iskolában tanultakra: A református felekezet azért alakult meg mert unták az emberek hogy a katolikus egyház csak a pénzért csinálja az egészet és hogy az ember megtisztuljon a papnál venni kellet bizonyos jegyeket hogy ők tiszták... Na most akkor mennyivel lennének hülyébbek ma is az egyházak??? Semennyivel... Tömik ugyan úgy a zsebüket..
2009. nov. 8. 12:36
 23/51 anonim ***** válasza:

1. Már nem vagyunk a középkorban.

2. A reformáció egy-két pápai nagykövet hülyesége miatt történhetett meg, hisz a pápa Luther 95 pontjából nyolcvanegynéhányat jóvá is hagyott... egyszer olvasátok el bővebben a dolgokat, mert a középsuliban csak a töredékét tanuljuk.

3. És érdemes utánaolvasni a bűnbocsátó céduláknak is, az sem egészen úgy volt ám, ahogy egy-egy tanítóbácsi magyarázza...

No, mindegy. Nem is erre vonatkozott a kérdésed. Persze aki támadni akarja az egyházat ezer ponton megteheti, ahogy meg is teszi, aki viszont komolyan veszi a vallását, úgysem kezdhetitek ki ilyesmikkel.

2009. nov. 8. 13:31
 24/51 cynic ***** válasza:
42%
Azt bírom az ateistákban, hogy primitívek, mint a k.rvaélet. Ironikus módon, a legfőbb, keresztények ellen használt érvük (a szűklátókörű, más véleményét elfogadni képtelen gondolkodás) legkiválóbb példáját alkotják. Ők az Ateisták, ők mindent jobban tudnak mindenki másnál, aki ellenkező véleményen van, az nyilván hülye, vagy keresztény. Mivel a két szó náluk szinonima, ezért lényegében mindegy. Szüntelenül próbálják bebizonyítani a saját igazukat, nyilván konkrét érvek nélkül, aztán az elkerülhetetlen pofáraesésüket hosszú-hosszú nyávogás, síránkozás, keresztényfikázás, liberális maszlag ismételgetése követi. Mit mondjak, megmosolyogtató látvány. :)
2009. nov. 8. 21:58
 25/51 anonim ***** válasza:
Az elsőáldozás az egy szentség mint a bérmálkozás vagy a házasságkötés.Ezeknek a felmondását az egyházi törvényszék kezeli.
2009. nov. 8. 22:51
 26/51 anonim ***** válasza:
100%

"Azt bírom az ateistákban, hogy primitívek, mint a k.rvaélet."

Gratulálok, kedves keresztény! Azt hiszem akkor el is dőlt ez a primitívség-kérdés... :))) LOL

(Nem én voltam az, akire válaszoltál. Én csak beleolvastam most ide, és ez a kifejezésmódod a szövegkörnyezettel együtt úgy megfogott. :) )

2009. nov. 8. 23:33
 27/51 anonim ***** válasza:
38%
Kedves kérdező!Menj oda anyádhoz,aztán mond meg neki,ha így elcsesz.te az életedet,hogy megkereszteltetett,akkor csinálja vissza!Had lejje már örömét a gyermekében!
2009. nov. 9. 10:34
 28/51 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó mivel én egy primitív ateista vagyok mint a k*rva élet mint az összes ateista ezért most válaszolok neked: Akaszd fő' magad. Ha kíváncsi vagy rá anyum is tudja hogy ki akarok keresztelkedni meg őt is próbálom rávezetni a relatív útra az ateizmusra..de nem hat rá... mind1. És légyszíves *.* arra válaszolj amit kérdeztem.
2009. nov. 9. 15:33
 29/51 cynic ***** válasza:
23:33 Irónia. Remélem értetted... :D
2009. nov. 9. 15:53
 30/51 cynic ***** válasza:
Relatív út? Hát az meg micsoda? Tudod te egyáltalán, mit jelent a "relatív" szó? :DD
2009. nov. 9. 15:56
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!