Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy tudok kikeresztelkedni?

Hogy tudok kikeresztelkedni?

Figyelt kérdés
Van már ilyen kérdés, de egyikben sincs értelmes válasz. Nem az érdekel, hogy mit ne csináljak ha nem akarok egyház tagja lenni. Én ki akarok keresztelkedni, nem a szülőnek joga hogy eldöntse mi lesz a gyereke. Ateista vagyok és nem római katolikus! Szóval, hova kell menjek hogy ne legyek többé semmilyen egyház tagja?
2009. okt. 24. 15:55
1 2 3 4 5 6
 1/51 A kérdező kommentje:
Nekem nem elég, hogy nem fizetek egyházadót, nem megyek templomba! Ki akarok keresztelkedni!
2009. okt. 24. 15:59
 2/51 anonim ***** válasza:
23%
Remélem, egyszer megjön az eszed. Sajnállak.
2009. okt. 24. 16:27
 3/51 anonim ***** válasza:
63%
Na most azért egyet tisztázzunk. A keresztelkedés csak egy humbug szertartás amelynek a jelentősége a nullával egyenértékű. Nics jelentősége, hogy rádöntöttek egy kis csapvizet. Olyan nincs, hogy valaki kikeresztelkedik. Ezt ateistaként te se gondoltad komolyan.
2009. okt. 24. 16:27
 4/51 anonim ***** válasza:
37%
Második, légy szíves, ne írj ilyeneket.
2009. okt. 24. 16:29
 5/51 A kérdező kommentje:
Köszönöm harmadik. ARRA VÁLASZOLJATOK AMIT KÉRDEZTEM! NEM A VÉLEMÉNYEDRE VOLTAM KÍVÁNCSI HA NEM TUDOD AKKOR NE VÁLASZOLJ MÁR! :@
2009. okt. 24. 16:52
 6/51 anonim ***** válasza:

figyelj, nem mondott hülyeséget a harmadik.

ha ateista vagy az azt jelenti hogy semmilyen istenben/istenekben nem hiszel. ha ez így van akkor már eleve nem hiszel abban hogy az a víz amit még kisgyerek korodban a fejedre tettek, keresztet rajzolt a pap vele a homlokadra - bármit is megváltoztatott. szóval ha ateista vagy akkor egyszerűen nem foglalkozol vele, hanem úgy veszed h összevízezték a fejed. már mindenki járt így :D

am sztem hinni kell vmiben, és mondani szeretnék még neked vmit, bár tudom h nem érdekel a véleményem - írtad már.

szóval nekem is volt olyan h a vallásomban (római katolikus) találtam olyan dolgokat ami nekem nem tetszett, vagy ellenvetéses volt

pl: áldozatot készített az XY, és mikor Isten megérezte a jó szagot... na ez így van leírva a Bibliában, és nem értem hogy az égő állatnak hogyan lehet jó szaga. ott egy élőlény meghal... szal ez így nehezen felfogható számomra.

második: özönvíz története. Isten elárasztotta az egész Földet úgy vízzel hogy még a legmagasabb hegy csúcsa se látszott ki. állítólag minden élőlény meghalt. de mi van a vízi állatokkal. mondjuk azt éhenhaltak, de akkor a baktériumok amik lebontják az elhalt bálna/delfin/teknős/stb testét azokkal mi van? olyan sokáig nem tartott az özönvíz hogy azok is elpusztuljanak.

mindennek a lényege az hogy a vallás azért vallás mert az hívő abban hisz. a hívő azért hívő mert hisz. nem tudni kell hanem hinni :) hiszek Istenben, és nem nagyon agyalok a valláson h mi igaz belőle és mi nem.

2009. okt. 24. 17:03
 7/51 anonim ***** válasza:
46%
én is ateista vagyok és engem is zavar, hogy megkereszteltek, és nem az zavar benne, hogy hiszek benne, egyáltalán nem, hanem az,hogy én nyilván vagyok tartva, mint keresztény! hogy ott a nevem, amibe én nem egyeztem bele!
2009. okt. 24. 17:29
 8/51 anonim ***** válasza:
37%
16:27: én titeket még sajnálni se tudlak...aki hülye, az haljon meg hülyén...csak majd hoppon maradsz, hogy nem jönnek érted az angyalkák
2009. okt. 24. 17:30
 9/51 A kérdező kommentje:
Viszont az a gond hogy én nem hiszek istenben. Ami a Bibliában van semmi sem ésszerű számomra. Ateizmusnak semmi köze a keresztény hitvallás akármely felekezetéhez.
2009. okt. 24. 17:30
 10/51 A kérdező kommentje:
UTOLSÓ IGAZAD VAN ENNYI! 1:0 AZ ATEISTÁKNAK!
2009. okt. 24. 17:32
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!