Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg több isten van, vagy...

Tényleg több isten van, vagy azok az Egy Istennek a különböző megnyilvánulásai?

Figyelt kérdés

Elkezdtem olvasni a Bibliát a legelejétől.

Már több helyen olvastam eddig, hogy: Én az Úr vagyok a te istened, ne tisztelj _más isteneket_.

Bevezetlek a földre, de ne borulj le azok istenei előtt, stb.

Most akkor valóban van több isten (direkt kis betűvel írva)? Vagy hogyan kell ezt érteni?

Azt ne mondjátok, hogy a többi istent csak az emberek találták ki! Hiszen ugyanúgy az Úrra is mondhatják, hogy ő pedig a másik nép (pl. zsidó) saját istene.

Egyébként pedig ott van pl. a hinduizmus:

abban van egy fontos elv, ami kimondja, hogy - Isten Egy, és csak az emberek nevezik őt más-más néven, a megnyilvánulása alapján.

2013. júl. 19. 08:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

10-es, a világ nem fekete és fehér. Szerinted vagy/vagy. Olyan témáról mondtál véleményt ami nagyon mély és évekbe telik a kutatása, amiről nincs sok fogalmad, csupán egy szubjektív véleményt mondtál.

A keresztény kultúrkörben nevelkedettek közül valóban igaz ez a dogmatikusokra, de nem csak ez a két csoport van: "keresztények" és "többistenhívők".

Te mondtál két olyan szélsőséges példát ami a többségre egyáltalán nem jellemző, szóval nem javaslom hogy ezek alapján így ítélkezz és elhamarkodott véleményt hozz, csupán akkor ha sokat tudsz különböző vallásokról, akár több ezer évre visszamenőleg.

De ha már belementél: mely vallásokat tartod többistenhitűnek, amely tagjai ítélkeznek az egyistenhit felett? Mondj példát, ugyanis nem csak a fő vallások alapelveit ismerem, hanem mélységében szeretem tanulmányozni, úgyhogy biztosan meg tudlak nyugtatni egy-egy cáfolattal, az odaillő tanokból és alapelvekből, legyen szó akár sámánizmusról vagy bármiről. Szerintem viszont csak egy tévképzet él benned, alaposabb utánajárás nélkül.

2013. júl. 20. 21:22
 12/13 anonim ***** válasza:
Miért foglalkozunk vele? Nekünk az a dolgunk, hogy szülessünk és meghaljunk! De ezekre a dolgokra sajnos sosem kapunk választ. Vagy direkt nem adnak, vagy félrevezetnek minket, akik a legjobban érintettek ebben!
2013. júl. 21. 04:32
 13/13 anonim ***** válasza:
Létezhetnek nagy hatalmú lényak akiknek az ereje fel foghatatlan és és akik látták őket azt hitték hogy isten, a régi istenek és bálványok pl: Babilonban démonok voltak és valoszinüleg a más többi istenek is.Azonban a legangyob hatalmú Isten az Atya
2017. szept. 2. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!