Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen esküvője lehet két,...

Milyen esküvője lehet két, különböző vallású embernek?

Figyelt kérdés
Adott egy református és egy katolikus vallású ember, akik szeretnének összeházasodni. Melyik vallás szerint történhet az esküvőjük? Van erre vmi szabály (hagyomány), hogy pl. a fiú vagy a lány vallása szerint kell,hogy történjen, vagy ez csupán megegyezés kérdése?
2013. júl. 5. 16:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A legszebb és legjobb megoldás szerintem az ökumenikus esküvő, ahol jelen van a református lelkipásztor és a katolikus pap. Mindenkit a hite szerint adnak össze. Illetve a reformátusoknál minden gond nélkül lehet esküdni, de sajnos ezt a katolikus egyház nem ismeri el szentségi házasságnak. Ha katolikusban esküdtök, akkor sokszor kérnek reverzálist a protestáns féltől, vagyis ígéretet, hogy a gyermekek katolikus hitben nevelkednek majd.

Szóval az első verzió tetszene szerintem Jézusnak a legjobban :)))

2013. júl. 5. 16:56
 2/9 A kérdező kommentje:

köszönöm, kapod is a zöld kezet ;)

egy ilyen "vegyes" esküvő színhelyéül milyen templomot illik választani? bár gondolom inkább a katolikusat. (fordított esetben nem tudom, h egy katolikus pap ugyan betenné-e a lábát egy református templomba..:D)

2013. júl. 5. 17:00
 3/9 anonim ***** válasza:
A katolikusok sem harapnak :) Beteszi a lábát, ha megkéred rá.
2013. júl. 5. 17:02
 4/9 A kérdező kommentje:

én katolikus vagyok, ezért a szkeptikusság :D

de jogos, nyilván megtenné a pap, ha erről lenne szó.

nagyon köszi a választ!! :)

2013. júl. 5. 17:04
 5/9 anonim ***** válasza:

ezt nektek kell eldönteni, nincs rá szabály

minden csak megegyezés kérdése

Testvéreméknél is ez volt a helyzet, és a férj vallása szerinti templomban esküdtek, és a gyerek is az ő vallását vette fel, de egyik héten református, másik héten katolikus misére járnak, és nincs probléma

2013. júl. 5. 17:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Jó pénzért a katolikus pap elmegy a református templomba-sajnos tapasztalatból mondom.
2013. júl. 5. 17:07
 7/9 anonim ***** válasza:

1. vagyok, és én is katolikus, a férjem református :) Igen, függ a paptól, nekem például nagyon bölcs és megértő lelki vezetőm van, 83 éves, ő biztos elmenne, hiszen azt is megengedte a faluban, hogy a kápolnánkat a reformátusok is használják istentiszteletre- nem lévén katolikus templom a faluban.

Inkább a reformátusok idegenkednek a katolikus templomtól, az ábrázolások, keresztek miatt. Addig menjetek, míg nem találtok két ökumenikus lelkületű papot, akik vállalkoznak erre. Sok sikert és sok boldogságot.

2013. júl. 5. 17:11
 8/9 anonim ***** válasza:
*nem lévén REFORMÁTUS templom, bocs
2013. júl. 5. 17:13
 9/9 Antimod ***** válasza:

Papfüggő is. Van olyan katolikus, akinél ez nem gond, de sajnos olyan is, aki hallani sem akar róla.

Ha pedig a református katolikusként lett megkeresztelve, az külön problémát jelenthet.

2013. júl. 5. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!