Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus miért nem tett olyan...

Bence87 kérdése:

Jézus miért nem tett olyan csodákat, amelyeket ma is meg lehet figyelni, tehát nem kell szemtanúkra hagyatkozni?

Figyelt kérdés

Olyan csodákat tett Jézus, amelyeket csak az akkor élők láttak. De miért nem tett olyanokat, amelyeket ma is látnánk? Pl. növeszthetett volna egy óriási hegyet egy olyan helyre, ahol előtte bizonyíthatóan nem volt hegy. Vagy mondjuk olyan monumentális épületeket is felhúzhatott volna, mint a piramisok, és azokat ma is látnánk.

Vagy ez direkt van így, hogy csak a hitre hagyatkozhassunk?

2013. júl. 17. 19:58
1 2 3
 11/27 Pietrosol ***** válasza:
20%

Szia!

Biztos vagy benne, hogy a vizen járás és a többi "csoda" materiális valóság és nem egy, illetve több szellemi szimbólum?

2013. júl. 17. 20:44
 12/27 anonim ***** válasza:
42%
Jézus nem tett semmilyen csodákat, csak hülyítette a népet (elég jól).
2013. júl. 17. 21:02
 13/27 anonim ***** válasza:
18%
Te is buta voltál megérteni, grat.
2013. júl. 17. 21:05
 14/27 anonim ***** válasza:
90%

Ok, ha csinált volna a semmiből egy hegyet, akkor most szerinted többen hinnének benne? Akkor te is hinnél? Nem az lenne inkább, hogy megmagyaráznák, hogy azt nem is ő csinálta oda?

Ha épített volna egy építményt, akkor nem azt mondanák, hogy emberek építették mégpedig így meg úgy, vagy esetleg az UFO-k? Dehogyisnem, minden meg lenne utólag magyarázva, csak ne kelljen benne hinni.

2013. júl. 17. 21:17
 15/27 anonim ***** válasza:
56%
Nem vagyok hívő, de olvastam a Bibliát, és nekem úgy rémlik, Jézus nem egy olyan ember volt, aki azt várta, hogy istenítsék és áldják a nevét, így nem is úgy gondolkodott, hogy bármilyen bizonyítékkal hosszú távra be kéne biztosítania a létezését. Csodákat tett, mert segíteni akart másokon, a jelenben, majd az életét adta, hogy segítsen mindenkin akkor és a jövőben. Ehhez pedig nem várta senkitől, hogy bizonyítottan ismerje a létezését, csak higgyen benne, Istenben, és az általa közvetített tanításokban.
2013. júl. 17. 21:27
 16/27 anonim ***** válasza:
62%

Milyen szomorú, hogy a legtöbb ember csak fizikális, kézzel fogható csodára vágyik, holott Jézus tanítása maga egy csoda. Ha mindenki úgy élne, akkor nem lenne baj, bánat, kín, szenvedés.

Két ezer évvel ezelőtt adott olyan tanításokat, amik mai napig megállják a helyüket, hasznosak és az életért vannak. De nektek mégis hely kellene, nem pedig a bölcs tudás. :((((

2013. júl. 17. 21:30
 17/27 anonim ***** válasza:
javítás: hely=hegy
2013. júl. 17. 21:31
 18/27 anonim ***** válasza:
71%

Kedves kérdező!

Szerinted miért nem lett mindenki Jézus követöje azok közül, akik látták a csodáit? Ha ezen elgondolkodsz, rá fogsz jönni a válaszra.

2013. júl. 17. 22:27
 19/27 anonim ***** válasza:
27%

Nézz bele a tükörbe, és láthatod az Ő csodáját, Téged Ő teremtett!

Isten áldjon!

2013. júl. 17. 23:01
 20/27 szpeti1991 ***** válasza:

Ez ugyanolyan jellegű kérdés, mint hogy Isten miért nem ad egyértelmű jelet magáról.

Azért, mert "boldogok, akik nem látnak és mégis hisznek" - a Jóisten a hitben meg szeretné adni a szabad döntést, hogy hiszel-e benne vagy sem. Ha egyértelmű, megdönthetetlen bizonyíték lenne a létezésére, akkor nem hit kérdése lenne a dolog, elveszik a szabad akarat. (Persze úgy is lehet rá nemet mondani, de úgy már butaság lenne, nem döntés.) Én nem tudom jobban megfogalmazni, de a hit és a szabad akarat misztériuma miatt nincs egyértelműség - szerintem.

2013. júl. 18. 01:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!