Mit csináljak, ha megszegtem Istennek tett ígéretem?
Nagyon vallásos vagyok(17/L). Mostanában eléggé elzüllöttem, de nem volt meg a motivációm, hogy kmásszak ebből. van egy barátom, akivel másfél éve járok. Imádkoztam, hogy ne veszítsem el, és cserébe tettem egy ígéretet Istennek. Eddig sikeresen kibírtam, és mondtam Neki, hogy ha megszegem bármilyen fájdalom érhet engem. És ma megszegtem. Ellen kellett volna álnom a bűnnek, nem ment. és most félek, és van bűntudatom, de mégsincs. Meg szeertnék térni, hogy szívből igenis hatalmas bűntudatom legyen...
Mit csináljak??:( Úgy érzem ha bűnt követek el nicns bár bűntudatom. Pedig régen volt. ostmár simán beszélek csúnyán, ártok másoknak, megszegem az ígéreteim. És valahol legbelül zavar, mert nem ilyen voltam...
Én már megtanultam, hogy soha többet nem ígérek senkinek semmit és akkor nem lehet leverni rajtam, hogy mit ígértem kinek és mit nem, mert tudom, hogy nem igaz.
Mert errefelé csak hidegséggel lehet ellen állni.
Mi a bűnöd gyermekem? Mi bánt téged, mit tettél?
Megérte? Megvan még a barátod?
Hogyan szoktál másoknak ártani? Milyen igéretek szoktál megszegni? Példa?
Én is kértem annak idején Istent, hogy ha ezt meg azt teszem, a legkegyetlenebb halált adja nekem. Már nem emlékszem, mit mondtam.
Ez nagyon jó, látom az írásodból, hogy istenfélő vagy. Szereted, tiszteled és féled Istent. Az Úr szereti az ilyeneket :)
Nem kell újból megtenned és nem is kellenek fogadalmak. Lehet majd részed lesz egy kis "atyai megdorgálásban", de akkor sem jár a tettedért halálos ítélet.
Mond el Jézusnak, hogy vétkeztél és, hogy megbántad. Kérd, hogy bocsásson meg és többet ha lehet ne csináld, ez ilyen egyszerű :)
Isten szereti az Ő gyermekeit. Isten mindenkit szeret még azokat a hitetlen k#tyákat is akik ide szoktak feljönni és fikázni a keresztényeket.
Gondolj bele, ha őket is képes szeretni Isten, akkor hozzád már csak azért is jobban fog viszonyulni (gondolom), mert megtértél Jézushoz és a gyermekének számítasz :)
Tehát a lényeg, hogy megbántad és ne csináld többet.
Azt kell megígérned, amit biztosan be is tudsz tartani, de az ígéreteket magadnak, vagy más embereknek teszed, nem pedig Istennek.
Gondolom ez úgy működik, hogy kérsz tőle valamit, ő pedig majd teljesíti, szóval ha még jól emlékszem, akkor nem kér érte ígéreteket.Azt hiszem ezt valljátok.
A lényeg, hogy ha változtatni szeretnél, akkor annak csak te vagy az akadályozója.Bűntudatot pedig nem érezhetsz minden iránt, mert nincs meg minden ballépésnek kellő komolysága a bűntudathoz.Ezen pedig nem segít a megtérés.
Istenhez mindig lehet fordulni. Lehet, hogy te megszegted a Neki tett ígéretet, de ő ugyanúgy szeret Téged, mintahogy bármikor máskor. Isten soha nem fordul el tőlünk, csak mi fordulunk el Istentől. És Ő a mi gyarlóságainkkal együtt szeret minket.
Én azt javaslom Neked, hogy ha van egy olyan pap, aki kedves, és közelebb áll hozzád, menj el hozzá gyónni, és mélyen beszélgess el vele. Ha nincs ilyen, akkor keress egyet, kérdezgesd az ismerőseidet, hogy ők kit ajánlanak Neked? Ha jó a kapcsolatod a szüleiddel, testvéreiddel, nekik is elmondhatod a problémádat, és együtt kereshettek megoldást. Vagy ha van egy olyan személy, akire felnézel, akit nagyon jóságosnak tartasz, vele is megbeszélheted. De a legjobb egy pappal lenne, mert ő a kapocs köztünk és a Jóisten között :) Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!