A mormonok hogyan imádkoznak? Karba tett, összekulcsolt kézzel? Ez közelező? Miért?
Köszönöm a választ.
De jártam régebben egy ideig angolra hozzájuk, és mindig végig maradtam, amikor már nem angolozás van, hanem a lelki üzenet. A Tanár Úr, aki amerikai misszionárius, mindig karba tette a kezét és úgy imádkozott. Ez nem általános szokás? Mit jelent, mit fejez ki, vagy mi az eredete, kialakulásának története? Mit szimbolizál?
A karba tett kéz nem szimbolizál semmit, de valóban elterjedt. Semmi különösebb oka nincs. Egyszerűen csak így praktikus vagy így kényelmes tartani a kezedet, miközben a gondolataidba merülsz, vagy imádkozol.
Azért nem írom, hogy csak így szoktunk, mert számos helyzetben erre nincs lehetőség. Imádkoztam már például vezetés közben is, vagy hordágyon fekve, vagy gyerekkel a karomban, szóval számos "rendkívüli" helyzetben.
Fogalmazzunk úgy, hogy alapesetben karba tesszük a kezünket imádkozáshoz, amikor nincs semmilyen rendkívüli körülmény, ami ezt megakadályozná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!