Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem tudunk olyan dolgoka...

Pelgrim kérdése:

Miért nem tudunk olyan dolgokat végbe vinni, mint amelyeket Jézus tett?

Figyelt kérdés
2012. aug. 8. 11:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
98%
De jó úton haladunk vízből már tudunk bort csinálni (tabletta)
2012. aug. 8. 11:10
 2/16 anonim ***** válasza:
26%

Valószínűleg csak akkor tudsz mentális dolgokat végbevinni, ha a világot is mentálisan érzékeled. Ha materiálisan gondolsz egy tárgyra és mentálisan akarod pl.: lebegtetni akkor az nem fog sikerülni, mert az agyad ellenkezik.

Jézus a hit erejét mindig hangsúlyozta. A hit egy gondolat. Évezredek óta fennmaradt hagyomány, hogy a gondolatnak energiája van, teremtő ereje. Ha erős a hited az sok energia. Lehet ,hogy még nem vagy azon szinten, gyakorolnod kellene.

2012. aug. 8. 11:30
 3/16 anonim ***** válasza:
24%

Mert nem ad erre lehetőséget.

akkor azért tette ezeket, hogy megmutassa az embereknek, hogy valóban az Atyától jött, és valóban Ő az akiről a próféciák rajta teljesednek.

Az apostolokat pedig azért ruházta fel ezzel a képességgel, mert addig még nem volt kész a teljes biblia, és szükséges volt valahogy bizonyítani, az Istentől Jövő támogatást.

2012. aug. 8. 12:05
 4/16 anonim ***** válasza:
66%

Szia!

Na ez egy jó kérdés. Elvi akadálya ugyanis nincsen. Azt olvassuk Jézus tanításáról ebben a témában János evangéliumában, hogy "bizony, bizony mondom néktek: aki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek. (Jn 14:12).

Az apostolok tényleg fantasztikus munkát végeztek, Pál halottat is támasztott fel, a probléma véleményem szerint az átadásunkkal van. Az Úr Jézus Krisztus ugyanis nem a maga erejéből tette mindazt amit tett, hanem annyira át tudta adni magát az Atya akaratának, hogy az képessé tette őt a csodákra. Ez a lehetőség előttünk is ott van. Csak imádság, hit és bátorság kérdése.

Üdv. Péter

2012. aug. 8. 12:10
 5/16 anonim ***** válasza:
12%

Kedves Péter, és mindenki.

Ezt a verset Jézus nem a csoda tevésre értette, mert Pál kijelentette, hogy ezek a biblia elkészülve mivel rész szerint valók meg szűnnek.

Jézus tevékenysége csak Palesztinára korlátozódott, ezzel szemben korai tanítványainak megmondta, hogy tanúskodjanak „a földnek mind végső határáig”, sokkal nagyobb területen, mint amelyen maga Jézus prédikált

Jézus tudta, hogy sok munka marad még a halála után. Ezt mondta tizenegy hűséges apostolának: „Bizony, bizony mondom nektek, aki hitet gyakorol bennem, az is véghezviszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket én teszek; és nagyobbakat tesz majd ezeknél, mert elmegyek az Atyához” (János 14:12). Mivel a Fiú visszatér az égbe, ezért a követőinek kell folytatniuk a prédikálást és a tanítást, nemcsak az apostoloknak, hanem minden jövőbeni tanítványának is (János 17:20). Jézus alázatosan elismerte, hogy ők majd ’nagyobb cselekedeteket tesznek’ nála. Miként? Háromféle módon.

6 Először is, Jézus követői nagyobb területet járnak be. Napjainkban a tanúskodásuk eljut a föld végső határáig, jóval messzebbre annak az országnak a határainál, ahol Jézus prédikált. Másodszor, több embert érnek el. Jézus a tanítványok kicsiny csoportját hagyta hátra, melynek létszáma hamarosan több ezerre növekedett (Cselekedetek 2:41; 4:4). Ma a számuk milliókat tesz ki, és évente százezrek keresztelkednek meg. Harmadszor, hosszabb időn át prédikálnak. Még napjainkban is végzik a munkát, csaknem 2000 évvel azután, hogy Jézus három és fél éves szolgálata véget ért.

2012. aug. 8. 15:58
 6/16 yuda ***** válasza:
79%

Szerintem is az önátadással van a probléma.

Aztán itt vannak az ilyen hibás vélekedések, mint a 15.58-as válaszadó, akinek fogalma sincs miről beszél a biblia, de hallott valamit és szabadon értelmezi. :D

Arra persze nincs világossága, hogy Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz és Őbenne nincs változás, sem változásnak árnyéka sem. Tehát amit annak idején végzett, ugyanazt teszi ma is azok életén keresztül, akik alárendelik magukat. Bibliát komolyan kell venni. Ábrándos lelkű vallásos emberek nem sokat értenek belőle.

Másik nézőpontom ezzel kapcsolatban a hűség.

Vannak keresztények, akik ideig-óráig átadják az életük bizonyos részét Istennek, de nem az egészet. messze nem és nem hosszú távon, ami a hűséget jelenti.

Mondok egy fikciót: ha én lennék isten, én sem adnék komolyabb ajándékot ilyen embereknek, akik nem szánják oda igazából magukat.

Te adnál? Komolyan kérdezem: te adnál komolytalan embereknek, akik félig istennel járnak, félig a világgal- adnál nekik komoly hatalmat, erőket az életükben, hogy betegeket gyógyítsanak, halottakat támasszanak?

Biztosan nem.

Ezek az emberek gyerekcipőben járnak, hitük erőtlen--- melyik apa adna nehéztüzérséget a 2 éves csemetéje kezébe?

Isten az Atyánk.

Felelőssége van abban amit ad és hogy kinek adja. Én sem adnám, akor Ő pláne nem fogja. Majd ha talál a földön hitet....

2012. aug. 8. 16:20
 7/16 anonim ***** válasza:
Miért lepődsz meg 15:58-as jehováson? Sejtettem, hogy valami okossággal előáll, a "spiritizmus, okkultizmus" -ra buzdítás ellen. Úgy látszik befejeződött a vének tanácsa....:)
2012. aug. 8. 16:40
 8/16 anonim ***** válasza:

Ne haragudj de mivel bántottalak meg annyira, hogy ilyen megalázóan beszélsz Rólam, vagy akár a testvéreim ellen?

És nem Jehovások vagyunk, hanem Jehova Tanúi.

A Jehovás, Meg a Jehovista kifejezések a Teremtő nevének tiszteletlen megnevezése, mivel belőle csak egy van.

Azt hogy nem értünk egyet azért nem kellene az embertársaidat megalázó módon sértegetni, mi sem teszünk ilyet.

A vének tanácsáról meg csak annyit, hogy Ők ugyan olyan szorgosan dolgozó emberek mint bárki aki dolgozik becsülettel, nem mindig van tanácskozás, munkából élnek ők is, mert a családot nekik is fent el kell tartaniuk.

Más részt nem mindenki vén, többek között Én sem, de amúgy sem lehetnék, mert Nőnek születtem.

Tisztelettel kérdem, miért piszkálódsz?

Vagy tán megfosztanál emberi jogaimtól, hogy csak te lehetsz fenn a neten?

Magam épp úgy fizetek a használatáért ahogy Te kedves válaszoló.

2012. aug. 8. 19:11
 9/16 anonim ***** válasza:
35%

Vallás-kategóriában eddig ez a legértelmesebb kérdés, amivel találkoztam.

2/8 jó válasz, nem értem, miért pontoznak le

ahogyan a tárgyakat elhiszitek, úgy hiszitek el a szavakat is

azt higgyétek el, ami előbb volt, mint a szavak és a tárgyak! akkor talán ti is képesek lesztek arra, amire Jézus, de talán még többre is - ahogyan mondta a János evangéliumban

ha abban hiszel, hogy az anyag (amit pl. épp nézel), akkor az tényleg anyag lesz

a másik: ha a tudatok elkezdenek összekapcsolódni, akkor az maga a csoda

(az elmék, amik tele vannak mindenféle szeméttel, nem képesek összekapcsolódni)

4/8

„Az Úr Jézus Krisztus ugyanis nem a maga erejéből tette mindazt amit tett, hanem annyira át tudta adni magát az Atya akaratának(=a benne lakozó isteni énnek), hogy az képessé tette őt a csodákra.

Ez a lehetőség előttünk is ott van.

Csak ismeret, helyes tudás (imádság), hit és bátorság kérdése.“

2012. aug. 8. 22:21
 10/16 anonim ***** válasza:

Bizonyságul tette Jézus:

„ezt tette Jézus első jelként a galileai Kánában, így jelentette ki dicsőségét…” (Jn 2:11).

Ez pedig Isten akaratából történt.

Saját akaratunk nem képes rá,csak ha Isten is úgy akarja.

2012. aug. 8. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!