Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan térjek meg?

Hogyan térjek meg?

Figyelt kérdés

Jómagam nem vagyok hívő, szüleim is úgy neveltek h nagy boom-ból véletlen lett a minden. De egyébként keresem istent. Most h sok szabadidőm van gondoltam elkezdem olvasni a bibliát is. DE annyira ismerem a természetem h nem leszek soha hívő, ahhoz túl önző, türelmetlen, és link alaknak tartom magam, másokat nehezen tudok szeretni (mostanra már inkább azt mondanám h egyáltalán nem tudok), de én elvárom mindenkitől h szeressenek. Hát ez így visszaolvasva elég siralmasnak tűnik. + Túl sok rosszat is tettem életemben már és ez miatt is gondolom úgy nem fogok tudni megváltozni. (Nah még ha ilyen véleménnyel vagyok akkor aztán biztos nem fogok :) ) 1-szer éreztem olyat amit ismerősöm mondott amikor megtért, csak akkor másban hittem nagyon erősen. A Hit tényleg nagyon sok erőt tud adni, de h bálványozzak és dicsőítsek az nem fér bele nálam a "normális viselkedésbe" vagy hogyan fogalmazzak :)

1ik barátom elrángatott párszor ilyen gyülekezetekre is, akkor is úgy gondoltam h esélyt megadom isten felé, nyitott leszek annak ellenére h milyen maradi, és nem törődöm vagyok ebben a témában. De egyáltalán nem jött be ez a gyülekezetes dolog, szóval ez nálam felejtős.

Minden összegezve keresem azt ami megváltoztatja a véleményem istenről, és saját magamról. Nem panaszkodhatok h rossz életem van, de mégis vmi hiányzik az életemből, és az miatt lehetek ilyen. Mindig is tudtam h fejben nagyon sok minden dől el, de én fejben nagyon gyenge vagyok és sebezhető. Nehezen viselem el a kudarcot, félek a csalódástól. Nem biztos h Isten lenne a megoldás, de ezt mondja meg inkább olyan aki hívő. :)

Előre is köszönök minden választ !

2013. júl. 17. 08:50
1 2
 11/11 2300 válasza:

Kedves Kérdező!

Szerintem már az is csodálatos, hogy Istent ( akit mi így hívunk) vagy egy biztos pontot/valamit/valakit keresel.

Én nem vagyok vallásos, sem gyülekezetbe, sem biblia táborba, keresztény közösségbe nem járok.

3 éve egy hívő lánytól kezdtem el angol leckéket venni és ez idő alatt ( ő sem vallásos, de Istennel kapcsolatban van, és rengeteget mesélt róla) folyamatosan kerestem a hitemet valamiben, valakiben. Én 2x is voltam keresztény fiataloknak rendezett programon/ koncerten. Nagyon tetszett a pozitív gondolkodásmódjuk, az elfogadásuk mindenkivel szemben,de mégis kényelmetlenül éreztem magam, mert én nem imádkoztam vagy énekeltem velük.

3 év elteltével ( ezalatt az idő alatt nagyon negatív voltam, saját magammal örlődtem.....) kb egy hónapja egy nagyon hihetetlen dolog történt.

Sokszor éreztem már Isten szeretetét, de annyira még sohasem mint akkor. Isten feltétel nélkül szeret minket és hihetetlen mennyiségű energiát ad minden nap. Hálát adok ezért!

Én nem vagyok vallásos ( nem szeretem ezt a szót, de tisztelek minden vallásos embert!!), nem olvasom a Bibliát. Ugyanolyan normális életet élek mint egy átlagos tinédzser, csak abban a szerencsében van részem, hogy megtaláltam a hitem Istenben.

Ha van bármilyen kérdésed akkor nyugodtan írjál üzenetet!!

2013. júl. 17. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!