Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van-e okunk félni a jövőtől?

KZitus kérdése:

Van-e okunk félni a jövőtől?

Figyelt kérdés

Sokféle szorongás, félelem gyötri ma is az embereket.

A Lukács 21:25,26 verse azt írja:És lesznek jelek a napban, a holdban és a csillagokban, a földön pedig nemzetek gyötrődése, mivel nem ismerik a kiutat a tenger zúgása miatt, és a háborgása miatt, miközben az emberek elalélnak a félelemtől, és azoknak várásától, amik a lakott földre jönnek; mert az egek erői megrázkódnak.

Hogyan értitek? Ez mire utal? Ez már volt, vagy ezután lesz?

#félelemre
2013. júl. 8. 09:19
 1/4 János 3,16 ***** válasza:
8%

Nem kell félnem, mert Jézus az én Uram ezt ígérte:

1Jn

4,18

A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben.

Zsid

2,14-15

Mivel pedig a gyermekek test és vér részesei, ő is hozzájuk hasonlóan részese lett ezeknek, hogy halála által megsemmisítse azt, akinek hatalma van a halálon, vagyis az ördögöt; és megszabadítsa azokat, akik a haláltól való félelem miatt egész életükben rabok voltak.

Zsolt

91,5-10

Nem kell félned a rémségektől éjjel, sem a suhanó nyíltól nappal, sem a homályban lopódzó dögvésztől, sem a délben pusztító ragálytól. Ha ezren esnek is el melletted, és tízezren jobbod felől, téged akkor sem ér el. A te szemed csak nézi, és meglátja a bűnösök bűnhődését. Ha az URat tartod oltalmadnak, a Felségest hajlékodnak, nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás.

Zsolt

34,5

Az Úrhoz folyamodtam, és ő meghallgatott, megmentett mindattól, amitől rettegtem.

Zsolt

23,4

Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem.

JSir

3,55-58

Segítségül hívtam nevedet, Uram, a verem mélyéről. Meghallottad szavamat: Ne fogd be a füled sóhajtásom és kiáltásom előtt! Közeledtél, mikor kiáltottam hozzád, így szóltál: Ne félj! Te perelted, Uram, peremet, és megváltottad életemet.

Ézs

43,1-5

De most így szól az Úr, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg. Mert én, az Úr, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted. Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek, azért embereket adok helyetted, életedért nemzeteket. Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek.

Ézs

54,14

Igazság által leszel erős, nem kell félned az elnyomástól: távol marad tőled, sem a rettentéstől: nem közelít hozzád.

Ézs

41,10.14

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak. Mert én, az Úr, a te Istened, erősen fogom jobb kezedet, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítlek!

5Móz

31,8

Maga az Úr megy előtted, ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj!

Józs

1,9

Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr, mindenütt, amerre csak jársz.

1Krón

22,13

Akkor jársz sikerrel, ha megtartod és végrehajtod azokat a rendelkezéseket és törvényeket, amelyeket az Úr Mózes által parancsolt Izráelnek. Légy erős és bátor, ne félj, és ne rettegj!

Zsolt

56,4-5

Ha félek is, benned bízom! Istenben, akinek igéjét dicsérem, Istenben bízom, nem félek, ember mit árthat nekem?!

Zsolt

118,6

Velem van az ÚR, nem félek, ember mit árthat nekem?

Ézs

51,7.12

Hallgassatok rám, akik ismeritek az igazságot, népem, mely szívébe zárta tanításomat! Ne féljetek az emberek gyalázkodásától, szitkozódásuktól ne rendüljetek meg! Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsára jut?

Péld

29,25

Az emberektől való rettegés csapdába ejt, de aki az Úrban bízik, az oltalmat talál.

Zsolt

27,3

Ha egy egész tábor jön is ellenem, nem fél a szívem. Ha háború tör is rám, én akkor is bizakodom.

5Móz

7,21

Ne rettegj tőlük, mert közötted van Istened, az Úr, a nagy és félelmetes Isten!

Jer

1,8

Ne félj tőlük, mert én veled leszek, és megmentelek! - így szólt az Úr.

Mt

10,28-31

Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában. Ugye, a verébnek párja egy fillér, és egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudtán kívül? Nektek pedig még a hajatok szálai is mind számon vannak tartva. Ne féljetek tehát: ti sok verébnél értékesebbek vagytok."

Ézs

44,8

Ne rettegjetek, és ne féljetek! Hiszen régóta hirdettem, megmondtam, és ti vagytok a tanúim! Van-e isten rajtam kívül? Nincsen kőszikla, nem tudok róla!

2Móz

20,20

Mózes azonban így felelt a népnek: Ne féljetek, mert azért jött Isten, hogy próbára tegyen benneteket, és hogy őt féljétek mindig, és ne vétkezzetek!

Péld

3,7.23-26

Ne tartsd bölcsnek önmagadat, féljed az Urat, és kerüld a rosszat! Utadon biztonságban jársz, és lábadat nem ütöd meg. Ha lefekszel, nem rettensz fel, hanem fekszel, és édesen alszol. Nem kell félned a hirtelen fölrettenéstől, sem attól, hogy viharként rád törnek a bűnösök. Mert az Úrban bizakodhatsz, és ő megőrzi lábad a csapdától.

Zsolt

112,1.7-8

Dicsérjétek az URat! Boldog ember az, aki az URat féli, sok örömöt talál parancsolataiban. Nem fél a rossz hírtől, erős a szíve, bízik az Úrban. Rendületlen a szíve, nem fél, végül megvetéssel néz ellenségeire.

Zsolt

90,11

Ki tudja, milyen erős haragod, és milyen félelmetes felháborodásod?

Zsolt

76,8

Félelmes vagy te, ki állhat meg előtted, amikor haragszol?

Ézs

57,11

Kitől tartottál és féltél, hogy hazudoznod kell? Miért nem törődtél velem, miért nem gondoltál rám?

Talán hallgatok én ősidők óta, azért nem félsz engem?!

Zsid

10,31

Félelmetes dolog az élő Isten kezébe esni.

Róm

11,20

Úgy van: azok hitetlenségük miatt törettek ki, te pedig a hit által állsz. Ne légy elbizakodott, hanem félj!

Zsolt

89,8

Igen rettenetes az Isten a szentek gyűlésében, és félelmetes mindazok között, akik körülötte vannak.

Zsolt

99,3

Magasztalják nagy és félelmes nevét, mert szent ő!

ApCsel

5,5

Amint meghallotta Anániás ezeket a szavakat, összeesett, és meghalt. Erre nagy félelem szállta meg mindazokat, akik ezt hallották.

Zsolt

9,21

Kelts bennük félelmet, Uram, hadd tudják meg a népek, hogy ők csak emberek! (Szela.)

Zsolt

65,6-9

Félelmet keltve, de igazságosan válaszolsz nekünk, szabadító Istenünk! Benned bízik mindenki a föld széléig és a messzi tengereken, aki hegyeket hoztál létre erőddel, és hatalmat öltöttél magadra, lecsillapítottad a tengerek zúgását, hullámaik zúgását, a nemzetek háborgását. Ezért félnek jeleidtől még a föld határain lakók is. Kelet és nyugat tájait ujjongásra indítod.

5Móz

26,8

És kihozott bennünket az Úr Egyiptomból erős kézzel és kinyújtott karral, nagy félelmet keltő jelek és csodák között.

2Móz

15,11

Ki olyan az istenek között, mint te vagy, Uram? Ki olyan felséges, mint te vagy szentségedben? Dicső tetteiben félelmetes, csodákat cselekvő.

Lk

7,15-16

Erre felült a halott, és elkezdett beszélni; Jézus pedig átadta az anyjának. Félelem fogta el mindnyájukat, dicsőítették az Istent, és ezt mondták: "Nagy próféta támadt közöttünk, és meglátogatta Isten az ő népét."

Lk

5,26

Ámulat fogta el mindnyájukat, és dicsőítették az Istent, megteltek félelemmel, és ezt mondták: "Hihetetlen dolgokat láttunk ma!"

Lk

8,50

Amikor Jézus ezt meghallotta, ezt mondta neki: "Ne félj, csak higgy, és meggyógyul."

ApCsel

2,43

Félelem támadt minden lélekben, és az apostolok által sok csoda és jel történt.

ApCsel

3,10

Felismerték, hogy ő az, aki alamizsnáért szokott ülni a templom Ékes-kapujában. És félelemmel telve csodálkoztak azon, ami vele történt.

Zsolt

47,3

Mert a felséges Úr félelmetes, nagy király az egész földön.

Zsid

12,21

És olyan félelmetes volt a látvány, hogy Mózes is így szólt: "Félelem fogott el, és remegés."

Mk

4,41

Nagy félelem fogta el őket, és így szóltak egymáshoz:"Ki ez, hogy a szél is, a tenger is engedelmeskedik neki?"

Mt

17,4-8

Péter ekkor megszólalt, és ezt mondta Jézusnak: "Uram, jó nekünk itt lennünk. Ha akarod, készítek itt három sátrat: egyet neked, egyet Mózesnek és egyet Illésnek." Még beszélt, amikor íme, fényes felhő árnyékolta be őket, és hang hallatszott a felhőből: "Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm, reá hallgassatok!" Amikor a tanítványok ezt hallották, arcra borultak, és nagy félelem fogta el őket. Ekkor Jézus odament, megérintette őket, és így szólt hozzájuk:"Keljetek fel, és ne féljetek!" Amikor föltekintettek, senkit sem láttak, csak Jézust egyedül.

Lk

12,32

Ne félj, te kicsiny nyáj, mert úgy tetszett a ti Atyátoknak, hogy nektek adja az országot!"

Jel

1,17-18

Amikor megláttam, lába elé estem, mint egy halott, ő rám tette jobbját, és így szólt: "Ne félj, én vagyok az első és az utolsó, és az élő: halott voltam, de íme, élek örökkön-örökké, és nálam vannak a halál és a pokol kulcsai.

Jóel

2,11

Az Úr mennydörög serege előtt. Roppant nagy a tábora, hatalmas parancsának a végrehajtója. Nagy és igen félelmetes az Úrnak a napja! Ki bírja ki azt!?

Jóel

3,4-5

A nap elsötétül, a hold vérvörös lesz, mielőtt eljön az Úr nagy és félelmetes napja. De megmenekül mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, mert a Sion hegyén és Jeruzsálemben lesz a menedék az Úr ígérete szerint, és azok menekülnek meg, akiket elhív az Úr.

Róm

8,15

Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: "Abba, Atya!"

2Tim

1,7

Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.

2013. júl. 8. 09:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Jeleket sohasem mindenki lát, nem vetted még észre? A Nemzetek gyötrődéséhez tekints át a médiát. Másról se szól. Pont azért gyötrődnek, mert nem ismerik a kiutat. Ha ismernék, mennének arra. Az ember félelme vagy konkrét (éppen zuhansz lefelé a tizedikről), vagy általános. Utóbbi mindig a bizonytalanságtól való félelem. Az ember úgy született, hogy az agya nehezen viseli a bizonytalanságot. Az idők hajnalán már észrevette a körülötte lévő dolgok változását, azt is, hogy időnként veszély fenyegeti (az már konkrét!), és képes volt múltról és jövőről gondolkodni. De válaszokat nem tudott. Ezért kitalálta a fensőbbséget, aki mindenre tudja a választ. És aki a "jóknak" ezt el is árulja. Akik hittek ebben (ma is), igyekeznek jók lenni. Vagy úgy gondolják, ők mégis át tudják verni a fensőbbséget, és néha kicsit rosszak. Voltak néhányan, akik a fensőbbség helyett bonyolultabb utat választották. Maguk keresték a válaszokat. Azóta jó sokra meg is találták, de van még megválaszolni való is bőven. Ők nem félnek a jövőtől, mert el vannak foglalva a munkájukkal.
2013. júl. 8. 09:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem félek a jövőtől, de nem is a Bibliától várom a jövő megismerését. Abban csak homályos utalások vannak, amit mindenki úgy értelmez, ahogyan akar.
2013. júl. 8. 09:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Féljen aki akar és rettegjen át egy egész életet,úgy kell neki ha az orránál egy centivel se lát tovább!Nem kell belemagyarázni semmit két ember között is vannak ellentétek,két város között,két megye között,két ország között is és voltak azelőtt is amikor még a biblia sehol nem volt.
2013. júl. 8. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!