Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "Valaki tényleg elmagyarázhatn...

"Valaki tényleg elmagyarázhatná már nekem is 1x, ha annyira rossz Jehova tanúnak lenni, miért töltenek ott évtizedeket egyesek? "

Figyelt kérdés

és miért hagyják el mégis annyi idő után?

Ez a kérdés, igazából nem a saját kérdésem, hanem egy tanú tette fel nekem (nem vagyok Jehova Tanúja). Érdekelne viszont a véleményetek!

2013. júl. 3. 07:58
1 2 3
 21/28 Névtelenül nevű ***** válasza:

Meg még ezt is:

[link]

2013. júl. 5. 08:47
 22/28 Névtelenül nevű ***** válasza:

Szóval ha a Jehova tanúi a nevében ragozott formát használják, akkor az Atya esetében még csak-csak értékelhető eredményre jutnak, hiszen ez esetben az Atya megbízása által, az Ő nevében, helyette végzik a keresztelést. De hogy a Fiú nevében végeznék, sőt továbbmenve, a Szentlélek nevében, akit nem is tartanak személynek - de akkor kinek a nevében? egy erőében? -az teljességgel értelmezhetetlen lenne tőlük.

Ha valaki valakit valakinek a nevében - helyette - keresztel meg, akkor a három személy abban az esetben azt jelenti, kinek a nevében jár el. Ha a nevébe keresztel, akkor pedig azt, hogy kinek fogad hűséget.

Ez a lényegi különbség.

2013. júl. 5. 08:54
 23/28 KZitus ***** válasza:
19%

Szervusz

Elolvasva a további hozzászólásokat, sajnos csak önmagamat tudom ismételni:

"Először is felhívnám a figyelmedet, hogy olyanok írnak Neked, akik soha nem voltak Jehova Tanúi, tehát fogalmuk sincsen arról, amit írnak. Egyszerűen mondva olyasmiről alkotnak véleményt, amit nem ismernek, amiről fogalmuk nincsen."

"Boldogok vagytok, amikor gyaláznak és üldöznek benneteket, és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak ellenetek énértem. Örvendezzetek és ugrándozzatok örömötökben, mivel nagy a ti jutalmatok az egekben; hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek.Máté 5:11,12

A kérdésed kapcsán is teljesedett ez a prófécia.

Mindenki abban hisz, amiben akar. Ehhez senkinek semmi köze. Istentől kaptuk a szabad akaratot. Akkor meg miért a bírálat?

Amikor elmegyünk az emberekhez, még csak föl sem merül bennünk, vajon milyen vallású lehet, mert ha .....vallású: akkor utálom, gyűlölöm haljon csak meg.

Krisztus mindenkiért meghalt. Azokért is, akik gyűlölnek minket. Az ítéletéig tényleg mindent szabad.

De miért ez az ítélet ma még? Ki, kitől kapott erre jogot.

Minden kedves válaszolóhoz szeretnék személyesen elmenni, hogy beszélgessünk Isten szeretetéről, hisz Jehova csak egyféle képen szeret, és Jézus azt mondta, csak egy út vezet az örök életbe. Ezeken a dolgokon ember nem változtathat. Legföljebb a véleményén.

Üdvözlettel: Zita

2013. júl. 5. 11:53
 24/28 anonim ***** válasza:
0%

"Asok hamis vallás közül vagytok az egyik rossz! Bocsika"

Látszik, hogy igen kiforrott véleményed van, hiszen amit mondtál, azt bibliai igékkel is alátámasztottad! Így a véleményed Isten nézőpontját tükrözi. Ellenben ha értekezésed a langyos limonádé szinten mozog, akkor kijelentésed annyit is ér, amennyire távol vagy a Biblia megértésétől. De ez persze nem tart vissza, hogy beszéljél és kritizáljál. Azokat viszont nem kritizálod, akik szerint Isten önmagára esküvése önmagukra esküvéssel azonos! (??) Sokan vagytok ti, nagy szájjal, szívbéli előítélettel, de Istennek munkát nem végeztek, hanem csak a lapulevél aló beszóltok, pontosabban beleszóltok abba, amit nem tettetek magatokévá, ami nem a sajátotok, mert az életetek nem arról szól. Ez a fórum arra jó, hogy azok is hozzászólhatnak, akiknek jobb volna, ha csöndben maradnának.

2013. júl. 5. 21:25
 25/28 anonim ***** válasza:
31%

Elkülönültem....

Aztán visszatértem. Jobb Jehova mellett egy nap ebben a gonosz világban és meghalni, majd pedig örök életet nyerni, mint 100 év másutt az ő akaratát (bibliai szavait) nem cselekedve, halandó, mulandó emberként, örömökkel-bánatokkal, elveszítve Jehova áldását és békéjét egy örök életen át.

Soha többé nem akarok bánatot szerezni neki! Soha! Teljes szívemből szeretem őt és hálás szívvel megköszönöm neki, hogy megbocsátott.

Az emberek örömei mulandóak. Nincs igazi békéjük és reményük, csak csupán az a néhány év, amit leélnek. Én összehasonlítás után elmondhatom, hogy igazi célja csak így van életemnek, Jehovát támogatom és érzem, hogy velem van. Nem a mának élek, mert tudom, hogy az élet ennél sokkal több, mint mások vélik, csak sokan nem hajlandóak megvizsgálni, hogy mi is a bizonyítéka ezeknek, illetőleg, hogy valójában mit is a Biblia, Isten Szava.

Ezt a kérdést úgy vélem, kedves kérdező, hogy egy Tanúnak tedd fel. A Tanú valószínűleg azért kérdezett téged, mert kíváncsi volt, hogy mit gondolsz. A választ, csak maga egy Tanú tudja ténylegesen megválaszolni. Egy nem Tanú nem tudja teljesen belegondolni magát egy Tanú életébe. Ha érdekel a válasz, egy ingyenes házi Bibliatanulmányozás keretében a Tanúk ha ismét mennek, szívesen megválaszolják neked.

üdv,

2013. júl. 9. 21:46
 26/28 anonim ***** válasza:
18%

itt kimaradt:

"hogy valójában mit is a Biblia, Isten Szava. "

Helyesen:

hogy valójában mit is tanít a Biblia, Isten Szava.

bocsi az elírásért.

2013. júl. 9. 21:48
 27/28 anonim ***** válasza:
ha a dohányzás elhagyása, az alkoholizmus felhagyása, az erkölcstelen életmód elhagyása, agymosást jelentenek, akkor Jehova Tanúi tényleg ezt végzik. Vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy segítenek Istennek kimosni az emberekből a rosszat. Lásd Zsidók 4:12. Szerintem ez mind a társadalom hasznára van. És hát az sem elhanyagolható, hogy mindezt a tanúk ingyen teszik. Valahol ez a szeretet megnyilvánul, nem,
2013. júl. 18. 11:37
 28/28 anonim ***** válasza:
Jehova Tanúi szervezetten adják át az embereknek a Biblia üzenetét és képeznek tanítványokat. Ahogyan az apostolok tették, ők is házanként prédikálnak (Cselekedetek 20:20). Bibliatanulmányozást ajánlanak azoknak, akik őszintén vágynak arra, hogy megismerjék az igazságot. Nemcsak egy szervezetet, hanem egy családot alkotnak, amelynek szerető Atyja van, és a tagjai testvérként törődnek egymással (2Tesszalonika 1:3). Az teszi őket a legboldogabb családdá a földön, hogy szeretnének örömet szerezni Istennek és segíteni az embereknek. Zsoltárok 33:12; Cselekedetek 20:35.
2017. jún. 30. 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!