Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "Valaki tényleg elmagyarázhatn...

"Valaki tényleg elmagyarázhatná már nekem is 1x, ha annyira rossz Jehova tanúnak lenni, miért töltenek ott évtizedeket egyesek? "

Figyelt kérdés

és miért hagyják el mégis annyi idő után?

Ez a kérdés, igazából nem a saját kérdésem, hanem egy tanú tette fel nekem (nem vagyok Jehova Tanúja). Érdekelne viszont a véleményetek!

2013. júl. 3. 07:58
1 2 3
 11/28 KZitus ***** válasza:
18%

Szervusz kedves kérdező

Először is felhívnám a figyelmedet, hogy olyanok írnak Neked, akik soha nem voltak Jehova Tanúi, tehát fogalmuk sincsen arról, amit írnak. Egyszerűen mondva olyasmiről alkotnak véleményt, amit nem ismernek, amiről fogalmuk nincsen.

Én több évtizede vagyok tanú, tehát hitelesnek fogadhatod el a véleményemet, olyasmiket mondok el, magunkról, amiket jól ismerek.

1991-ben amikor megkeresztelkedtem, kb. 4 millió tanú volt a világon. Tavaly több mint 7,5 millió. 20 év alatt duplájára nőtt a tanúk száma. Ez így ne tűnik nagy dolognak.

De ha figyelembe veszed azt, hogy a legtöbbünk valamilyen vallásba beleszülettünk, és mielőtt tanúk lettünk, hónapokig, sőt általában évekig tanulmányozzuk a Bibliát, hogy meggyőződjünk személyesen annak igazságairól, hogy ne más gondolkodjon helyettünk, ne más mondja meg mit hogyan értsek, hanem saját magam(unk) győződjünk meg a Biblia tanításáról, nos ha ezeket figyelembe veszed, ez óriási növekedés.

Nincsen még egy ilyen vallás a világon; itt önként csatlakoznak Jehova népéhez, és évtizedeken keresztül emberi ösztökélés nélkül hirdetik Krisztus Királyságát, és úgy válik valaki tanúvá, hogy szívből végzi azt a munkát, amellyel Uruk, Krisztus megbízta.

Melyik az a keresztény felekezet, amelyik rá tudná beszélni a híveit arra, hogy hirdesse Isten királyságát?

Máté 24:14; Máté 28:19,20- ez nem kérés, ez parancs.

Boldogan és megelégedettséggel végzem ezt a munkát, minden ellenállás ellenére. Ezt a munkát el kell végezni, mielőtt eljön a vég.

Noé is azért tudott a vízözön elől megmenekülni, mert fölépítette a bárkát. A mi munkánk is hasonló. Minden embernek hallania kell arról, hogy túl lehet élni a "nagy nyomorúságot" amely előttünk áll. Emberek élete forog kockán. Mivel nagyon szeretjük embertársainkat, ösztönösen is szereznénk mindenkit megmenteni.

Amikor sikerül egy-egy embert elvezetni a Biblia igazságához, az hatalmas hosszantartó örömmel jár.

Nem az életem egy részét adtam át Istennek, az egész életemet. Ha kell évekig szolgálom, ha meg kell halnom, föltámaszt az új világban és tovább fogok gyönyörködni drága Istenem törvényeiben.

Boldog ember vagyok amióta Istenemet szolgálom. Ezt a fajta boldogságot csak Ő adhatja.

Ha kérdésed van a Tanúkról, őket kérdezd, mert ők adhatják számodra a leghitelesebb válaszokat magukról.

Szeretettel üdvzöllek: Zita

2013. júl. 3. 16:06
 12/28 anonim ***** válasza:
22%

Csak Csatlakozni tudok Testvéremhez KZitushoz, magam is 1990-óta vagyok a tanúkkal kapcsolatban akkor még húszas éveim elején jártam

1992-ben keresztelkedtem.

egyáltalán nem érzem rosszul magam és boldog vagyok kiegyensúlyozott, tiszta lelkiismerettel mondhatom, hogy jó viszonyban vagyok a világi rokonaimmal, szomszédaimmal, munkatársaimmal, stb

Semmilyen atrocitás soha nem ért a gyülekezetben amiért félnem kellene, és nem érzem, átmosva az agyamat.

Most a 40-es éveim közepe felé járva elmondhatom, hogy ha újra választhatnék, csak ide jönnék.

Katy Weaver

2013. júl. 3. 16:41
 13/28 anonim ***** válasza:
16%

Ember ellenessé:

Milyen jó, hogy a 239. országban élő több mint 7. millió 600. ezer Tanúról nincsenek napi hírek, azzal kapcsolatban, hogy milyen embertelen kizsákmányoló csoport ez.

s mint régen is írtam, néha néha felüti egy egy ember itt a fejét aki valamiért haragszik a Tanúkra, azon belül is egy valakire valamiért, és az egésznek akkora világméretű "feneket" kerít, hogy szinte gyűlöletet és mocskolódást szító támadások lesznek itt, olyan emberek ellen is akik békében élnek egymás mellett.

Aztán egy hétig vagy hónapig csend, és aztán kezdődik az egész ugyan ott, bár nem mint új fejlemény, csak valakinek eszébe jut valami és azt kezdi el feltépdesni.

Erről ennyit.

Katy Weaver

2013. júl. 3. 17:38
 14/28 anonim ***** válasza:
47%
Igen kedves utolsó,de akkor miért van az ha /ti vagytok igazak/ hogy házaltok se melyik vallásba nincs ilyen? Jézus nem házalt,erőszakkal senkit nem hívott!!!! Hoppá!!!A másik hogy Jézus nem közbenjáró a Biblia szerint!!! Amit szerettek a saját kedvetekre kimagyarázni!!Asok hamis vallás közül vagytok az egyik rossz! Bocsika
2013. júl. 3. 19:16
 15/28 anonim ***** válasza:
14%

Kedves fiatal barátom.

Az lenne a kérdésem, hogy tudod mit jelent az, hogy házalni?

Ha nem elmondom neked.

anyagi haszonszerzés céljából becsöngetni az emberekhez az otthonukba.

Jehova Tanúi Biblián alapuló kiadványai díjmentesek és ingyen juthatnak az emberek hozzá ha valakit érdekel és szívesen olvassa.

Egyébként nem tudom, hogy mennyire ismered a bibliát, de az elmondásod alapján nem igazán.

Nos némely biblia idézet ami Jézusról és a tanítványai "házalásáról" szól:

(Cselekedetek 5:42) 42 És a templomban és házról házra mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást és a jó hír hirdetését a Krisztusról, vagyis Jézusról.

Ráadásul szakadatlanul tették ezt, hát felháborító.

(Márk 6:9, 10) . . .. 10 Ezenkívül ezt mondta nekik: „Ha valahol bementek valaki otthonába, maradjatok ott, míg el nem mentek arról a vidékről.

(Máté 10:11, 12) 11 Amely városba vagy faluba csak bementek, járjatok utána, ki méltó abban, és maradjatok ott, míg tovább nem mentek. 12 Amikor beléptek a házba, üdvözöljétek a háznépet;

(Máté 10:14) 14 Ahol nem fogad be valaki titeket, és nem figyel szavatokra, ott kimenve abból a házból vagy abból a városból, rázzátok le a port lábatokról.

(Lukács 10:1) 10 Ezek után az Úr kijelölt hetven másikat, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helyre, ahová ő maga is menni készült. . .

Hát képzeld Jézus is ment városról városra házról házra, faluról falura. Hát ez rettenetes.

Ja és itt van Pál apostol:

(Cselekedetek 20:20, 21) 20 eközben nem tartottam vissza magam attól, hogy elmondjak nektek mindent abból, ami hasznos, és attól sem, hogy nyilvánosan és házról házra tanítsalak benneteket, 21 hanem alaposan tanúskodtam . . .

S micsoda szörnyű dolog, Jézus ezt a parancsot adta:

(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. . . .

(Cselekedetek 1:7, 8) . . .; 8 de erőt kaptok majd, amikor a szent szellem eljön rátok, és tanúim lesztek mind Jeruzsálemben, mind egész Júdeában, és Szamáriában, és a föld legtávolabbi részéig.”

Gondoltad volna, hogy miket csináltak Jézus első követői, a parancsára?

s azt mondta az egyik versben, hogy azokkal lesz a befejezéséig ennek a világrendszernek akik ezt a munkát végzik.

Mit szólsz ehhez?

Katy Weaver

2013. júl. 3. 20:57
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Katy!

(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében,

Akkor a Tanúk miért másítják el a vershez képest a keresztelkedő szövegét az alábbira: A szellem vezette SZERVEZET NEVÉBEN!!!

Ez meg mi a fene?

2013. júl. 3. 21:08
 17/28 anonim ***** válasza:
11%

Tévedés.

A keresztelkedés, az atya Jehova, a fiú Jézus, és a szent szellem az az Isten tevékeny ereje elismerésével, illetve nevében zajlik.

csak hogy lásd hogy az egyik tanulmány ezt így fogalmazza, meg, és itt nem olvasol ilyet, hogy a szervezet nevében:

Egy újabb hazugságot kezdtél el terjeszteni, majd jönek evvel is hamarosan:

Mit kell elismernie az Atyával kapcsolatban annak, aki „az Atya nevében” akar alámerítkezni? (2Kir 19:15; Zsolt 3:8, [3:9, Károli]); 73:28; És 6:3; Róma 15:6; Zsid 12:9; Jak 1:17).

Minek az elismerését jelenti a „Fiú nevében” történő alámerítkezés? (Máté 16:16, 24; Fil 2:9–11; Zsid 5:9, 10).

Mit kell annak hinnie, aki a „szent szellem nevében” akar alámerítkezni? (Luk 11:13; Ján 14:16, 17; Csel 1:8; 10:38; Gal 5:22, 23; 2Pét 1:21).

Az Atya nevében

A zsidók és prozeliták előtt, akik hallgatták Pétert, világossá vált, hogy ha szeretnének kapcsolatot ápolni Jehovával, akkor el kell ismerniük, hogy Ő gondoskodik a megmentésről, méghozzá Jézus által. Érthető hát, miért bánták meg a bűneiket, köztük azt is, hogy tudatosan vagy a tudtukon kívül részt vettek Jézus meggyilkolásában.

Napjainkban a Bibliából több millió, különböző hátterű ember ismerte meg az igazságot Jehováról (Ézs 2:2, 3). Néhányan közülük korábban ateisták vagy deisták voltak, de meggyőződtek arról, hogy létezik egy Teremtő, akivel bensőséges kapcsolatot alakíthatnak ki. Mások egy háromszemélyű istent vagy különböző bálványokat imádtak. Mostanra viszont megtanulták, hogy egyedül Jehova a mindenható Isten, és a személyes nevén szólítják meg őt. Ez összhangban van Jézusnak a tanítványaihoz intézett szavaival, hogy meg kell keresztelkedniük az Atya nevében.

A Fiú nevében

Idézzük fel ismét, mit mondott Péter a tömegnek. Kiemelte, hogy fontos elfogadni Jézust, ami szorosan összefügg azzal, hogy valaki megkeresztelkedik „a Fiúnak . . . nevében”.

Nos, elfogadni Jézust, és megkeresztelkedni a nevében azt jelenti, hogy elismerjük, milyen szerepe van neki a Teremtővel ápolt kapcsolatunkban. Ahhoz, hogy megszabadítsa a zsidókat a Törvény átkától, Jézust egy kínoszlopra kellett akasztani (Gal 3:13). Ám a halálának ettől még egy nagyobb haszna is van. Jézus váltságáldozatról gondoskodott, amelyre az egész emberiségnek szüksége volt (Ef 2:15, 16; Kol 1:20; 1Ján 2:1, 2). Ennek érdekében elviselte az igazságtalanságot, a gyalázatot, a kínzást, végül pedig a halált.

Hogyan éreztél, amikor megtudtad, mit tett érted Isten Fia?

Valószínűleg mély hála ébredt benned. Többek közt ez indított arra, hogy átadd az életedet Istennek, és hogy ’többé ne önmagadnak élj, hanem annak, aki meghalt érted’. A Fiú nevében megkeresztelkedni azt jelenti, hogy elismered, mit tett érted Jézus, és elfogadod, hogy milyen hatalma van neki mint ’az élet Főközvetítőjének’ (Csel 3:15; 5:31).

Fiú nevében megkeresztelkedni azt jelenti, hogy elismerjük Jézus hatalmát, igyekszünk követni a példáját, és alkalmazzuk a tanításait, köztük azt, hogy készségesen megbocsátunk másoknak (1Pét 2:21; 1Ján 2:6).

A szent szellem nevében

Péter egyike volt azoknak, akik „beteltek szent szellemmel, és különböző nyelveken kezdtek szólni” (Csel 2:4, 8). A „nevében” kifejezés nem feltétlenül személyre utal. Napjainkban sok mindent tesznek a „törvény nevében”, pedig a törvény nem személy. Ez a kifejezés arra utal, hogy a törvény szerint cselekszenek. Ehhez hasonlóan, amikor valaki megkeresztelkedik a szent szellem nevében, felismeri, hogy a szent szellem nem egy személy, hanem Jehova tevékeny ereje. Továbbá elismeri, hogy milyen szerepe van a szent szellemnek Isten szándékában.

Írásokat a szent szellem ihlette, vagy is nem egy személy, hanem Isten tevékeny ereje indította ezeket a személyeket az írásra, nem egy személy.

A szent szellem nevében megkeresztelkedni azt is jelenti, hogy elfogadjuk, milyen szerepe van a szent szellemnek az életünkben, és hálás szívvel együttműködünk azzal.

Itt semmilyen szervezet nevében nem keresztelkedik meg senki.

Katy Weaver

2013. júl. 3. 22:24
 18/28 Névtelenül nevű ***** válasza:

Kedves Katy!

Nevébe! Nem nevében. Evgészen mást jelent. A nevében, az azt jelenti, helyette, az ő nevében, habár ő nincs jelen de vele azonosan, mitegy meghatalmazás jelleggel. A nevébe az az, hogy neki fogadok hűséget.

Ezt nagyon sokan tévesztik, ráadásul van olyan szövegkörnyezet, amikor helyes a nevében is. De nem itt.

Maradjunk abban, hogy ti az Atya, aztán Mihály angyal, és egy személytelen erő előtt fogatkoztok a keresztelkedésnél. Hmm.

2013. júl. 4. 23:37
 19/28 Névtelenül nevű ***** válasza:

Csak hogy értsd, amikor engem kereszteltek, ref., akkor az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevébe !!!!! kereszteltek. Így szól a hivatalos szöveg, és nem véletlenül. Ha a tiszteletes a nevében kifejezést használta volna, akkor ez azt jelentette volna, hogy ő az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében járt el. Én nem fogadtam hűséget Istene kívül másnak. Te plusz kettőnek. De mivel nem tudtad, no problem. Még javíthatsz, tart a kegyelmi idő.

Üdv.

2013. júl. 4. 23:41
 20/28 Névtelenül nevű ***** válasza:

Érdekesség, én is most találtam:

[link]

Hmm.

2013. júl. 5. 07:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!