Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol írja, hogy tilos...

A Biblia hol írja, hogy tilos szeretkezni házasságon kívül?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy benne van, hogy ne paráználkodj, de ezt kifejti? Szerintem a szeretkezés és a paráználkodás két külön dolog.

2013. jún. 30. 04:32
1 2 3
 21/24 Pap Dominik válasza:

Kedves #15

És mi van a kamasz, teenager gyermekekkel? Akik most fedezik fel a világot, most érnek meg az életre. Most fejlődik ki a nemiszervük, amit természetesen kipróbálgatnak, de nem tudnak egy db rántottsatra elmenni, kell egy fiú, vagy egy lány akire gondolnak, tehát kamaszkorban akkor szinte mindenki parázna. Akkornne fedezzék fel saját testüket?

Neked mi a véleményed?

(Bocs az OFF-ért)

2018. jan. 7. 23:02
 22/24 Pap Dominik válasza:
Előző vagyok, és nem #15 hanem #14 elnézést kérek.
2018. jan. 7. 23:43
 23/24 anonim ***** válasza:

"Pap Dominik"

Tisztelettudóan megválaszolom a kérdésed, bár nem igazán tevékenykedem aktívan ezen az oldalán már, de benéztem, s a korrektség azt mondja, hogy reagálok Neked.

Ne haragudj, de kezdetnek egy kis humort is belecsempészek a válaszba:

Szóval ha valaki rántottsajtra gondol, ugyanúgy beleesik a paráznaságba, persze a paráznaság definíciója szerint...tehát nem azért paráznaság valami, mert egy másik emberre gondolunk szexuális áhítozásból adódóan, hanem azért, mert szexuálisan áhítozunk.

Komolyabbra fordítva a szót, igen, gyakorlatilag mindenki beleesik ebbe, de nincsen semmi baj, ez természetesen velejárója a földi életnek, nyugodtan fedezzék fel magukat a teenagerek, ahogy jól esik nekik, törekedve arra, hogy azért ne csináljanak társadalmi szempontból aberrált dolgokat. Mindenki azt csinál, amit jónak lát...Egy a lényeg, ez a fajta hozzáállás kizáró ok az úgynevezett Mennybéli Jelenlétből...de nem kell megijedni, ugyanis mindenki - idővel és kellő mennyiségű tapasztalattal - eljut abba az állapotba, ahol már nem jelenik meg ez a fajta gondolkodásmód (parázna) sem.

Összegezve: Nincsen tiltva semmi, de parancsolva sem, aki, amit akar kiél/megél...saját útján haladva úgy is megtapasztalja az Isteni Igazságot az ember, s mikor ez megtörténik, akkor megváltozik a gondolkodásmód. Cselekszünk és az Élet reagál, s mindig úgy, hogy számunkra a legjobb legyen.

üdv

33/F

LastOne.Left

2018. jan. 8. 01:29
 24/24 Pap Dominik válasza:
Értem, köszönöm szépen. Nagyon kedves vagy!
2018. jan. 8. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!