Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol írja, hogy tilos...

A Biblia hol írja, hogy tilos szeretkezni házasságon kívül?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy benne van, hogy ne paráználkodj, de ezt kifejti? Szerintem a szeretkezés és a paráználkodás két külön dolog.

2013. jún. 30. 04:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
49%

A 10-es válaszolónak: [link]

A blog szerzője dr. Pálhegyi Ferenc lánya. Ért a dologhoz. Nem kellene hülyeséget tanítani a Bibliából.

Zsoltnak: képmutató szöveg, hogy fel kell próbálni a nőt házasság előtt. Ha az egyik nem válik be, akkor jön a következő, hátha az jobb lesz az ágyban? Ez egyáltalán nem keresztényi, hanem világi.

Attól mert idézek a Bibliából, nem betűimádó leszek, hanem tudom pontosan mit vár el Isten, illetve mik a játékszabályok.

2Pt 2:1 Voltak azonban hamis

próféták is az Isten népe között.

Ez ma is így van. Ugyanígy,

közöttetek is lesznek hamis

tanítók. Ezek észrevétlenül

ártalmas és hamis tanításokat

csempésznek közétek, amivel sok

kárt okoznak. Úgy tanítanak,

hogy nehéz észrevenni, milyen

téves a felfogásuk. Egészen

addig elmennek, hogy

megtagadják a Mestert (Jézust),

aki pedig megmentette õket.

Ezzel hirtelen és gyors

pusztulást hoznak magukra.

2013. jún. 30. 15:06
 12/24 anonim ***** válasza:
Mielőtt elolvasnék egy regényt, elmondanád kedves 11, hogy mi rosszat írtam és miért?
2013. jún. 30. 15:15
 13/24 anonim ***** válasza:
7%

A házasság intézményét Isten hozta létre és iktatta be ahogy írva is lett az idézetben, hogy akkor lesznek egy test ha már házasok.

Ha valaki ezt nem érti meg az Isten rendelkezésének mond ellent.S mivel akkor még nem volt önkormányzat, Ő adta össze őket és aztán lehettek együtt.

a Róma 13:1.-ben leírtak szerint nincsenek Istennek ellenvetései a házasságkötéssel, mert amíg Isten törvényébe nem ütközik valami azt be kell tartani,

ebben az esetben Magyarországon van törvényesíteni lehetőség a házasodást az önkormányzatoknál.

Katy Weaver

2013. jún. 30. 16:05
 14/24 anonim ***** válasza:
0%

Pietrosol.

A házasság bibliai értelemben egy nő és egy férfi elhatározott és felelős döntése Isten "előtt" annak kapcsán, hogy együtt élik le "tárgy" életüket, nem pedig egy magát papnak nevező ember kézzel való legyintése, és egy papíros aláírása a házasságkötő teremben.

ui.: Bár szerintem ezzel Te magad is tisztában vagy.

Kérdező.

A Bibliában egy-két igehelyen a paráznaságot és a hazásságtörést külön szavakkal említik, vagyis egy mondatban mindkettőt egyszerre, amiből le lehet vonni a következtetést, miszerint a paráznaság merőben más jelentéssel bír, mint maga a házasságtörés.

A paráznaság röviden és tömören a szexuális vágyakozás, szexuális kívánat a másik fél iránt. S azért nemtanácsos, mert a vágyódás pillanatában személyes érdekeinket akarjuk teljesíteni, más dolgok érdekét háttérbe szorítva, vagyis elkövetjük az önzést.

A szeretkezés megint más kategória. A szexet lehet vágyunk betöltése végett is csinálni, de lehet testi lelki egyesülés címen is...ez utóbbi az elfogadott.

üdv

28/F

LastOne.Left

2013. jún. 30. 18:52
 15/24 anonim ***** válasza:
7%
A házasságon kívüli szex csak a pórnépnek tilos, a papoknak nem, hiszen köztudott szokás pl a katolikus apok közt, hogy "házvezetőnőjük" van, akivel gyakorlatilag élettársak, azaz tartósan bűnben élnek, és mégsincs istennek velük semmi baja, meg az egyháznak sem, meg a híveknek sem.
2013. jún. 30. 20:23
 16/24 anonim ***** válasza:
24%

Hát a válaszokat figyelve egy biblia vers jutott eszembe:

(Ézsaiás 5:20, 21) 20 Jaj azoknak, akik rossznak mondják a jót, és jónak a rosszat, akik fölcserélik a sötétséget a világossággal, és a világosságot a sötétséggel, akik fölcserélik a keserűt az édessel, és az édest a keserűvel! 21 Jaj azoknak, akik a maguk szemében bölcsek és a saját arcuk előtt értelmesek!

Felcserélték Isten törvényét az emberi engedékenységgel, és azt hiszik hogy az isten úgy gondolkodik ahogy Ők, erre is van egy Biblia vers:

(Malakiás 3:18) 18 Ti pedig újra látni fogjátok a különbséget az igazságos és a gonosz között, aközött, aki szolgálja Istent, és aközött, aki nem szolgálja őt.”

Katy Weaver

2013. jún. 30. 21:29
 17/24 anonim ***** válasza:
Nekem egy plébános azt mondta, hogy minden, ami nem gyermeknemzésre irányul, az paráznaság.
2013. júl. 13. 20:03
 18/24 anonim ***** válasza:
60%
nem akarok senkit megsérteni de ne keverjük össze a keresztény hitet a katolicizmussal. homo papok, mária tanok, égetések, üldözések.. nagyon szerető egyház... és ezek történelmi tények, nem én dobálózom légbőlkapott dolgokkal
2013. aug. 12. 04:42
 19/24 A kérdező kommentje:
házzaságon kívült úgy értem, hogy ha 2 ember nincs összeházasodva, de szeretik egymást, vagy barátok v ilyesmi és semmi megcsalás nincs.
2013. aug. 23. 13:24
 20/24 anonim ***** válasza:
52%
Azért a házasságon kívüli szex és a házasságtörés nem ugyanaz. Első eset ha ma este lefekszem a barátnőmmel aki még nem a feleségem de pár év múlva sanszos hogy az lesz. az utóbbi meg ha pár év múlva már házasként fekszem össze valakivel (aki értelemszerűen nem a feleségem.) De a biblia elmaradott iromány, a keresztények anno azért vetettek tűzre embereket mert nem hitték el hogy a föld lapos és hasonló agyament tételeiket... ez kb olyan mintha azért lőnék le random embereket a nyílt utcán showműsor keretében mert nem hiszik el nekem hogy a föld pizzásdoboz alakú és a nagy piros elefánt körül kering és az egész miskulanciát velünk együtt a részeg óriásbakter hányt ide. na akkor mentem a fegyveremért és a moszkva téren indítom az inkvizíciót...(nem nem tervezek ilyet tenni)
2013. okt. 6. 23:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!