Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sok ateista miért nagy vallásg...

Sok ateista miért nagy vallásgyalázó meg vallásgyűlölő? Akár ezen az oldalon is.

Figyelt kérdés

Tipikus "érveik"...

1. merthogy a vallás a tudomány ellentétje, lásd Mózes első könyve vs. Darwin... (pedig számtalanszor el lett magyarázva, hogy a Teremtéstörténet nem tudományos okirat, nem is az a célja... ezt még a hívők közül is pár fanatikust leszámítva belátják...)

2. merthogy a vallás miatt van az összes háború... (szerintem meg érdekek meg pénz miatt vannak háborúk, a vallás csak egy igen jó ürügy... sőt, a keresztyénség legalábbis épp egy szeretetre, és nem háborúra épülő vallás elvileg...)

stb..

én hívő vagyok, de rágalmazásnak érzem, hiszem épp azért mert hívő vagyok inkább próbálok segíteni az embereken, és szeretettel és megbocsátással élni... és nem akarom, hogy egy bigott vagy erőszakos ember jusson az emberek eszébe, ha azt mondom hogy hiszek Istenben... Egyébként református keresztyén vagyok...

2013. jún. 27. 21:41
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
54%
Egyébként meg tagadásra építeni teljesen értelmetlen...Gondolkozzatok csak a fene nagy racionalitással! Azonban ez nem csak a ti kiváltságotok, keresztény is tud úgy gondolkodni...
2014. febr. 25. 11:23
 22/24 anonim ***** válasza:

Rock'N'Roll96,

Érdekes - te is megértést emlegetsz, mégis másokat szidalmazol, sőt, burkoltan lehülyézel mindenkit, aki nem a te vallásod szerint él.

Képzeld, olvastam a Bibliát. És képzeld el, látom magam körül a vallásosokat, akik nem olvasták - vagy olvasták, de minek? Jézus megértést, szeretet, a másik elfogadását tanította. A legtöbb vallásos mégis gyilkolna, pokolra kívánja az ateistákat (holott elvileg, ne ítélj hogy ne ítéltess, ügye? Sőt, csak az Isten ítélkezhet a lelkek fölött, nemde?) - de ezek nem akadályozzák meg a hívőket abban, hogy mégis gyalázkodjanak, utálkozzanak a nem hívőkre.

Te is kerek-perec kijelented, hogy neked van igazad a vallásoddal ( "tagadásra építeni teljesen értelmetlen" ) holott a legtöbb ateista nem tagad - hanem egyszerűen nem lát maga előtt semmit, ami mutatná, hogy létezik az, amit te racionalitás és vizsgálat nélkül, pusztán egyéni, szubjektív megítélés alapján le akartok nyomni MINDENKI torkán.

Na, ki az elnyomó? :)

2014. febr. 25. 12:52
 23/24 anonim ***** válasza:
Érteni kell a mondataim kiforgatásához. Nem mondtam, hogy hülyék vagytok, gratula,gratula...-.- Már bocs de az a betűcske ez esetben tagadást jelent, ha nem hiszel nekem nézz nyugodtan utána. Béke...
2014. febr. 25. 18:34
 24/24 anonim ***** válasza:
Ja és én senkit se kívánok pokolra-komolyan. Azonban akik megsértenek, tudod engem (is) felidegesítenek..Te ezt elérted, és dühös vagyok, és fáj, hogy a hülye, begyepesedett emberek miatt elítéled a vallásomat ezzel engem.
2014. febr. 25. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!