Kivel beszélhetek a kereszténységről?
Leginkább szerzeteseket javaslok ehhez - a Ferenciek terére nézz be, vagy a pálosokhoz a sziklatemplomba, vagy a jezsuitákhoz a Mária utcai templomba, illetve javasolnám még a verbitákat (csak ők nem tudom, pontosan hol vannak, nem vagyok bp-i.) miserend.hu-n megnézheted, mikor van ott mise, előtte vagy utána megkérdezed a papot, illetve ált. előtte és alatta szokott ezeken a helyeken lenni gyóntatás, beülhetsz nyugodtan a gyóntatóba beszélgetni. Valószínűleg nem fognak elküldeni.
Virtuálisan pedig itt is kérdezhetsz: [link]
Itt sok esetben pap válaszol, de más válaszadók is képzettek.
Miért katolikusat? Én az ő áltanításuk miatt voltam sok évig téveszmében, ami elválasztott a hittől.
Bár tégy amit akarsz.
Szia, Kedves Kérdező!
A keresztény szó jelentése, Krisztust követő.Tehát ha a kereszténységről akarsz beszélni valakivel, olyanokat keress, akik valóban követik Krisztus tanításait.
Jézus napjainkban is ilyen embereket keres. Mivel valószínűleg nem vagy járatos a Bibliában, szeretném idézni neked Jézus ezzel kapcsolatos szavait, a Máté 28:19,20 verseit:
"Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket..., és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig."
Nem tudom, Budapest melyik részén élsz, ezért elküldök neked 1 címet, ahol beszélgethetsz a kereszténységről. Bármilyen bibliai kérdésedre szívesen válaszolnak majd.
Budapest-Csepel,csütörtök 18.00,vasárnap 17.00
Szabadság u. 41.
Budapest-Csepel-Kertváros,szerda 18.00, szombat 17.00
Szabadság u. 41.
Budapest-Csepel-Királyerdő,péntek 18.00,vasárnap 10.00
Szabadság u. 41.
Köszönöm a válaszokat!
Egy kicsit pontosítanom kell: nem érdeklődöm a kereszténység iránt, csak szeretnék normális kapcsolatba kerülni vele. Személyes okok miatt gondoltam elsősorban a katolicizmusra.
Csepel egy kicsit messze van, de köszönöm, ha más nincs, lehet, hogy benézek.
A Ferenciekre gondoltam én is először, de ott félek, hogy ismerőssel találkozom. Lehet, hogy valamelyik másik szerzetesrendnél fogok próbálkozni.
A Kérdező nem katolikusellenes propagandát kért, hanem segítséget. De nem baj, azért tartsátok csak magatokat "igazi" keresztényeknek...
Én javaslom a jezsuitákat a Mária utcában. De ezen kívül minden plébánián van "fogadóóra", amikor az atya mindenféle ügyes-bajos kérdésre szívesen válaszol. De telefon is van, és akkor lehet kérni külön időpontot. Nyugodtan meg lehet őket kérni erre, hiszen éppen ez a dolguk.
Egyébként én is itt vagyok és katolikus vagyok, bár se nem pap, se nem szerzetes, de ha van esetleg kérdés még, akkor szívesen válaszolok privátban.
bár ugyan nem vagyok katolikus és nem vagyok járatos azokban a körökben, de a kereszténységről szívesen beszélgetek, ha gondolod.
baptista vagyok, és ha tudok válaszolok a kérdésekre, vagy megpróbálok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!