Sok ateista miért nagy vallásgyalázó meg vallásgyűlölő? Akár ezen az oldalon is.
Tipikus "érveik"...
1. merthogy a vallás a tudomány ellentétje, lásd Mózes első könyve vs. Darwin... (pedig számtalanszor el lett magyarázva, hogy a Teremtéstörténet nem tudományos okirat, nem is az a célja... ezt még a hívők közül is pár fanatikust leszámítva belátják...)
2. merthogy a vallás miatt van az összes háború... (szerintem meg érdekek meg pénz miatt vannak háborúk, a vallás csak egy igen jó ürügy... sőt, a keresztyénség legalábbis épp egy szeretetre, és nem háborúra épülő vallás elvileg...)
stb..
én hívő vagyok, de rágalmazásnak érzem, hiszem épp azért mert hívő vagyok inkább próbálok segíteni az embereken, és szeretettel és megbocsátással élni... és nem akarom, hogy egy bigott vagy erőszakos ember jusson az emberek eszébe, ha azt mondom hogy hiszek Istenben... Egyébként református keresztyén vagyok...
"ezt még a hívők közül is pár fanatikust leszámítva belátják..."
Lehet, hogy kis szelet, és az is igaz, hogy ennek ellenére ők a leghangosabbak, de épp ez a lényeg. Hatalmas agytrösztöket építenek ki, keményen lobbiznak a maguk nézete mellett, ami komolyan visszataszító. Épp ezért vannak a netes fórumokon is ők a legtöbben, velük találkozik az utcán is legtöbbet az ember, mert a többi fel sem tűnik. Ráadásul ez a kisebbség egyenesen kisajátítja magának a vallást. Például az ő nézetük jó, a többi egyház nem is igazán keresztény.
És a hagyományosan rossz oktatási rendszerű országokban (lassan már azok közé tartozunk mi is) sokan hisznek nekik és aktívan képesek fellépni a fanatikus, irracionális hitükkel ellenkező dolgokkal szemben. És mivel hangosak, ennek a kisebbségnek az akarata érvényesül.
Csak egy kiragadott példa a nem amerikai típusú fanatikus vallásos Magyarországról:
http://www.youtube.com/watch?v=2Gp5COnUGyw
Slusszpoén a végére: A vallásosok gyakran mondják, hogy a bűnt gyűlölik, nem a bűnöst. Az ateista miért ne gyűlölhetné akkor a vallást, de nem a vallásost?
Bocs, tudom, nem én intéztem hozzátok a kérdést, viszont válaszolnék egy kettőre:
Én egyetértek a kérdezővel. Az ateisták már a nevükből adódóan sem szelídek, ha ez eddig nem esett volna le kedves első. Csak megsúgom, hogy az ateista Istent tagadó, azaz minden, csak nem szelíd. Ha én valami ellen vagyok az nem a szelídségemet mutatja.
2-esnek:
"Miért nem a megértést, és a józanságot választják? "
Próbáld ki miért, ha provokálnak is maradj nyugodt és kimért. A vallásosak is emberek, ez eddig nem tűnt fel? Náluk is elszakadhat és persze el is szakad a cérna egy idő után. Nehogy már az ateisták olyan szépen beszélnének, vagy érvelnének az állításuk mellet. Ha majd így lesz, akkor el lehet várni viszont tőlünk ugyan ezt a viselkedést.
Egyébként nagyon jól látja a kérdező, hogy csak ürügy volt a vallás a háborúkra. Mond, hány pap is veszett oda a nagy csatákban? Mennyien is vonultak a csatatérre. Valójában kik is vívták a háborút? Csak nem lovagok, azaz katonák? Mit nem mondasz? Tehát ki is a részrehajló?
5-ösnek:
Én szintúgy nem gyűlölöm és nem is gyalázom az ateistákat, csak egyszerűen megvetem. Ugye milyen szépen hangzik?
"És igenis nagyon sok káros hatása van a vallásnak, mert megvezet sok hiszékeny és gyenge jellemű embert, akiknek támaszra van szüksége."
Érdekelne mit értesz ez alatt. Hogyan is vezetik meg? Talán ingyen dolgoztatják őket, vagy kihasználják, esetleg elveszik mindenüket? Szerintem egy vallás jó dologra tanítja az embereket:
- szeretet
- megértés
- a másik megsegítése, elfogadása
Az megint más kérdés, hogy ezt az emberek mennyire tartják be, illetve hogy alkalmazzák. Attól, hogy valaki hülye matekból, még nem a tantárgy a hibás.
7-esnek:
"a vallás bár kulturális szempontból igen jelentős, akkor is engeteg bajt zúdított már a világra, emberekre."
Ezt kifejtenéd bővebben, mi is a rengeteg baj amit egy vallás a világra zúdíthat? Úgy általánosságban?
gyakorivalasz2-nek:
Jól látod a helyzetet, a vallásosak azok alapján van megítélve akik, csak nevükben vallásosak, nem a szívükben. Sajnos.
Viszont a slusszpoénoddal nem értek egyet. A gyűlölet egy érzés a vallás viszont egy gyűjtő fogalom ami egy vagy több Isten köré épül és ezek szabályrendszerét hivatott képviselni ami általában viselkedés formákban nyilvánul meg( ne ölj, légy segítőkész, ne véts mások ellen, fogadd el mások viselkedését). Szerintem a kettőt nem lehet összehasonlítani.
"Az ateisták már a nevükből adódóan sem szelídek, ha ez eddig nem esett volna le kedves első. Csak megsúgom, hogy az ateista Istent tagadó, azaz minden, csak nem szelíd. Ha én valami ellen vagyok az nem a szelídségemet mutatja."
na, épp rólad beszéltünk, Isten hozott:D
Kedves 12-es!
5-ös vagyok, hidd el hidegen hagy, hogy megveted az ateistákat :)
"Érdekelne mit értesz ez alatt. Hogyan is vezetik meg? Talán ingyen dolgoztatják őket, vagy kihasználják, esetleg elveszik mindenüket? Szerintem egy vallás jó dologra tanítja az embereket:
- szeretet
- megértés
- a másik megsegítése, elfogadása"
Igen, sajnos ezzel áltatják az embereket, de sajnos nem így van, mint az a kommented is tükrözi, hiszen te nem szeretsz, nem is értesz meg, és nem is fogadsz el minket ateistákat ;)
"Egyébként nagyon jól látja a kérdező, hogy csak ürügy volt a vallás a háborúkra. Mond, hány pap is veszett oda a nagy csatákban? Mennyien is vonultak a csatatérre. Valójában kik is vívták a háborút? Csak nem lovagok, azaz katonák? Mit nem mondasz? Tehát ki is a részrehajló?"
És a keresztes hadjáratok, ahol minden nem keresztény embert legyilkoltak, a vallás és Isten nevében. Ahol egy egész hadseregnyi gyermeket küldtek a háborúba, mert azt hitték, hogy az ártatlanságukkal majd legyőzik a pogányokat. Hát mondanom se kell mi lett a vége.
Ja, és vallásháborúkról hallottál már?
Ha bort iszol, ne prédikálj vizet!
"az ateista Istent tagadó"
Nem igaz, az a-teista szó szerint az isten nélküli!
Amire te gondolsz, az antiteista lenne.
Kedves 14-es.
Az egy példa volt arra, milyen szót használsz a vallásosakra miközben te tiszteletet követelsz. Nem vagy kicsit nagyképű? Igazából engem is hidegen hagy, hogy megveted a vallásos embereket.
Azt sem tudom ki vagy, mit szeretnék rajtad? A lenéző hangnemed kellene kedvelnem? Egyébként pedig tévedsz, nem mint személyt nem fogadlak el hanem a világnézeteddel nem értek egyet és nem is kell elfogadnom.
Végül pedig nem is tudtam, hogy vallásháborúkban milliók haltak meg. Ez új. Viszont itt is összekeveredtél, mert szerintem egyetlen vallás sem mondja ki, hogy öld meg a másikat ha más nézetet vall mint te. Az, hogy egyes degenerált emberek a vallásra hivatkozva öngyilkos merénylők lesznek, ahhoz semmi köze a vallásnak. Nehogy azt mond már, ha én veszek egy kést és kinyírok egy családot az nem az én hibám hanem a gyártóé aki a kést készítette. Az hogy mit teszel a késsel az a te felelősséged. Ha a vallást használod fel arra, hogy ellentétet uszítva megölhesd a másikat, az még attól a Te felelősséged, a te tetted és az indok csak ürügy.
15-nek: Igazad van, bocs.
"a vallásra hivatkozva öngyilkos merénylők lesznek, ahhoz semmi köze a vallásnak"
Na, ez azért meredek. A legtöbb vallásban vannak ilyen tételek, meg persze vannak szelídebbek is.
Aztán, hogy ki mit vesz elő, az már sok mindentől függ.
Ugyanazért, amiért a vallásosak között is jó pár fanatikus, ateistagyűlölő van, aki a Pokol legmélyebb bugyraival fenyeget bárkit, aki nem osztja az ő nézeteit.
Ez nem attól függ, miben hisz vagy nem hisz az ember. Egyszerűen vannak ilyen emberek, mindkét oldalon.
"én hívő vagyok, de rágalmazásnak érzem, hiszem épp azért mert hívő vagyok inkább próbálok segíteni az embereken, és szeretettel és megbocsátással élni.." - irod
Tehát azt mondod, hogyha nem hinnél egy láthatatlan égi apuciban akkor nem próbálnál segiteni senkinek? És még szeretettel se élnél? Az a sok ateista orvos vajon hogy csinálja?
Ne nagyon hangoztasd, hogy hiszel istenben. 2013-at irunk. A sotét kozépkornak már vége. Már tobb konyv is van a bibliánál. Az információhoz jutás sosem volt ilyen egyszeru. Oktasd magad. Tanulj. Még van remény.
A tisztázás kedvéért : mi volt előbb, a Biblia, vagy azt tagadók? Miért beszéltek valaminek ellen, amit nem is ismertek? Ha annyira a szabadságjogokat és egyenlőséget véditek, miért néztek le másokat aláztok aláztok meg? Sokatok összekeveri a zsidó és keresztény vallást is, ezenfelül állandóan az ószövetségből vannak idézetek, ami ugye a először zsidók hagyománya volt, a kereszténység átvette, de Kereszténység alapja Jézus a keresztény szó-Krisztus követőt jelent, ő sose mondta , hogy ölj vagy bánts másokat, épp azt mondta , hogy szeress. Mindenbe könnyű belekötni. Több tiszteletet mutathatnátok embertársaitok iránt!( Amúgy igazán elmagyarázhatnátok, miért jó az nektek, ha a hazugságot hirdetitek? Majd egyszer talán belátjátok NAGY HIBA volt.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!