Miért kell megtartani a szombatot?
Erről van szó, hogy az adventista kapaszkodik az ő szent napjába, lassan nem is ismer mást, csak a betűt és a napot. Az a két hosszú hozzászólás nagyon jó, nagyon világos, nagyon tiszta és nagyon korrekt. Péter meg csak ismételgeti önmagát. Szerintem le van neki mentve valahova és azt másolgatja folyton be. Egy ideig azt hittem, hogy nagy tudású, de ahogy a Jehova Tanúi, ő is csak pár igét használ, ami mutatja a szombat (szerintük) fontosságát, hisz hitük szerint, ahogy a prófétájuk is írta (mert nekik olyan is van, akit imádnak és a szava szent, bármekkora baromság is), a szombat kell az üdvösséghez.
Én sajnállak Péter, mert annyira ismered már ezeket az igéket, hogy a többivel nem is foglalkozol.
igaz igaz! A teljes írás fel nem bontható... Vannak akik fetisizálnak belőle pár szabályt, pár dolgot, és azt imádják. De azért nekünk ez is hasznos, mert régebben sokat vitáztam jehovistákkal, és szombatistákkal, és abból született ez a hosszú igegyűjteményes tanítás, látás.
ilyen gyerekes dolgokon elfecsérlik az időt, holott a gyülekezetek meg mennelk tönkre, laposodnak, és ilyen fontos látásokról meg gőzük sincs, ami 3 is van ezen az oldalon például... ez nekik ráadásul még hihetetlen is szerintem, mert ez már kemény eledel, és ők még a tej italán sme tudnak nyámmogni a fetisizált dolgaik miatt, még csecsemő szinten sincsenek a hitben.
inkább ilyen dolgokon kéne már emésztődni, és imádkozni...
A szellemvilág valóság, Isten országa is, és a sátáné is.
Isten országa nem evés ivás, és nem napok megtartása, hanem kőkemény, igen, KEMÉNY VALÓSÁG!!! Mint a linkben olvashatjátok.
A szombatot nemkünk, zsidóknak kell megtartanunk. Azért, mert:
"Emlékezzél meg a szombat napjáról, hogy megszenteljed.
Hat napon át dolgozzál és végezd el minden munkádat.
A hetedik nap azonban szombat az Örökkévalónak, a te Istenednek; ne végezz semmi munkát, sem te, sem fiad, sem leányod, sem szolgád, sem szolgálónõd, sem barmod, sem az idegen, aki kapuidon belül van. Mert hat napon alkotta az Örökkévaló az eget és a földet, a tengert és mind ami benne van és megpihent a hetedik napon; azért áldotta meg az Örökkévaló a szombat napját és megszentelte azt." ( Mózes második könyve 20. fejezet 8 - 11. vers )
Tehát azért, mert ez az ÚR parancsa, amit a Synaj hegyérõl kinyilatkoztatott ( "a tûz kzepébõl", kb 3 millió ember elõtt ).
Ami keresztényeket illeti, Jézus, az apostolok és a korai keresztények ( Jézusnak, "a Krisztusnak" követõi ), mivel zsidók voltak, szintén megtartották a Szombatot.
A hét napjainak neve héberül yom rishon, yom séni, stb, vagyis elsõ, második, stb nap, a vasárnap az elsõ. Ünnepnap valószínûleg I. ( Nagy ) Konstantin császár ( 306 - 337 uralkodott ) idejében lett, õ volt az elsõ keresztény római császár, õ tette a kereszténységet államvallássá a Római Birodalomban. )
A magyar "vasárnap" szó többségi feltevés szerint aból származik, hogy "vásár nap", ezen a napon voltak a vásárok, ám a kereszténység felvétele után a vásárokat át tették szombatra. ( Ez a zsidókat igen rosszul érintette, mivel õk szombaton nem vásározhattak ( lásd az idézetet. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!