Hithű Evangélikusok, Reformátusok, Baptisták, katolikusok ti vasárnapot tartjátok ünnepnapnak? Vagy a szombatot?
Római Katolikus => vasárnap.
Meg szerintem az Evangélikusok és a reformátusok is.
Keresztény gyülekezetek közül kiemeled azokat, melyek a vasárnapot tartják. Ezen kívül több száz gyülekezet van. Nálunk is van egy, sem nevünk, sem címerünk, mert a fej Krisztus. (Két főből áll: én és a feleségem:DDD)
Amúgy nem biztos, hogy ünnepnapnak tartják, pusztán vasárnap gyülekeznek össze. Ez a két dolog nem ugyan az.
Isten a teremtés emléknapja-szerűségére és a nyugalom napjának szánta.
Sok katolikus zokszó nélkül sütheti a zsírszalonnát az előző napi disznóvágás után. Vagy főzi egész délelőtt a vasárnapi ebédet, stb. Ez nyugalom napja lenne? Ne vicceljünk...
2Móz 20,11 Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. AZÉRT megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt.
Ézs 58,13 Ha megtartóztatod szombaton lábadat, és nem űzöd kedvtelésedet szent napomon, és a szombatot gyönyörűségnek hívod, az Úr szent és dicsőséges napjának, és megszenteled azt, dolgaidat nem tevén, foglalkozást sem találván, hamis beszédet sem szólván:
14 Akkor gyönyörűséged lesz az Úrban; és én hordozlak a föld magaslatain, és azt mívelem, hogy Jákóbnak, atyádnak örökségével élj; mert az Úr szája szólt!
A keresztények nem állnak a Törvény alatt. Mert nem a törvény betűje által igazolunk meg, hanem Jézus Krisztus által.
Még megkeresem az ideillő igéket.
Drága 80 %-os előttem szóló!
A Galateák pogány nemzet voltak, a leghalványabb fogalmuk sem volt a zsidó törvényekről. Pál a galateaiak SAJÁT törvényeiről beszél, nem a Mózesi törvényekről, melyeket NEM ismernek. Úgy vélem ez elég logikus, igaz? Próbáld meg ezzel a tudással olvasni. El kell néha olvasni a címet is: Galátziabeliekhez írt levél!!!
Szerintem tökmindegy, hogy szombat, vasárnap vagy épp a szerda. Az a lényeg, hogy egy pihenőnap legyen, amit az Úrnak szentelünk. Isten nem olyan kicsinyes, hogy ezen fennakadjon, hogy most melyik nap az. Mivel vasárnap amúgy is Krisztus feltámadását ünnepeljük, praktikus erre a napra tenni a pihenőnapot és Magyarországon amúgy is ez a hagyomány.
Az, hogy mennyit szabad dolgozni azon a bizonyos pihenőnapon, egy ettől független kérdés. Nekem így húszévesen a vasárnapi főzésről nincsenek nagy tapasztalataim, de elméleteim persze vannak :) . Szóval azt gondolom, hogy az nem baj, ha valaki ebédet főz vasárnap, hiszen szükség van vasárnapi ebédre. De fontos, hogy egy emberre minél kevesebb munka jusson, tehát el kell osztani a főzést, mosogatást stb. A legfontosabb, hogy a családtagok töltsenek együtt is időt, legalább 2-3 órát olyan tevékenységgel, hogy beszélgetni tudjanak közben. Erre alkalmas a közös ebéd, utána lehet együtt társasjátékozni, este biciklizni menni stb.
szerintem ha Isten megszentelt valamit, és kérte, hogy mi is tartsuk meg, akkor tegyük meg. enm véletlen van benne a tízparancsolatban.
ahhoz meg, hogy már nem vagyunk törvény alatt, a Bibliából válaszolnék:
Róma 6:15 Mit is tehát? Vétkezzünk-é mivelhogy nem vagyunk törvény alatt, hanem kegyelem alatt? Távol legyen.
Róma 3:31 A törvényt tehát hiábavalóvá tesszük-é a hit által? Távol legyen! Sõt inkább a törvényt megerõsítjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!