Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mire jó a vallás? Miért vagy...

Mire jó a vallás? Miért vagy vallásos vagy éppen nem vagy az? (a kereszténységre gondolok)

Figyelt kérdés
Mióta vagy vallásos? Neveltetés által lettél az? Mindenben betartod a vallást? Miért gondolod, hogy a sok kitalált Isten közül pont a miénk az igazi? Társadalmi szempontból volt régen nagy jelentősége a vallásnak, lehet, hogy ma is, szerintetek is? Mit ártok én azzal, ha paráználkodok? Van az a rész, amikor a jobb orcámat ütik, de akkor a balt is tartsam, nos én ilyen voltam régen és átgázoltak rajtam nagyon sokan. Talán nem is olyan jó vallásosnak lenni? Miért tartott ki ennyi éven keresztül a kereszténység. Miért volt az egyházalapítás?
2013. jún. 23. 15:47
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
58%
18-as, te pontozni azt tudsz, mást nem.
2013. jún. 23. 19:12
 22/34 anonim ***** válasza:
52%

"Arról sem veszel tudomást, hogy Isten nem csodát tesz mindenkivel, akinek szüksége van rá, hanem emberek által, így akár Isten küldöttei lehetnek azok, akik a segítségedre sietnek."

Azért van valami abban, amit a 18-as válaszoló mond. Meg az előbbi mondatod szerintem elég nagy ostobaság, ezt lásd be. Rengeteg gyilkosság, erőszak, stb. történt, ahol érdekes mód se Isten, sem pedig valami "kiválasztott" nem sietett senkinek a segítségére. Ha érvelsz, akkor legalább úgy tedd, hogy ne lehessen belékötni.

Lehet lepontozni.

2013. jún. 23. 20:34
 23/34 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok vallásos egyáltalán, meg sem vagyok keresztelve.

Az jó, ha az ember hisz valamiben, ez sokszor kell is és segít, de magukat az egyházakat egy képmutató, manipulatív dolognak tartom.

Sajnos maga a keresztény egyház több évszázaddal vetette vissza a fejlődést. Hogy miért?

Mert bárkit, aki egy új, olyan elmélettel állt elő, ami nem egyezett a nézeteikkel, máris eretneknek kiáltották ki és (ha lehetett) hamar el is intézték.

Na meg a sok háborúról nem is beszéljünk, ahol mindig, mind a két fél szentül meg volt győződve arról, hogy neki van igaza(, sajnos most is ez megy a világban).

Plusz sok esetben a vallásos ember a legálszentebbek és tiszta lelkiismerettel tudnak bármit megtenni. Ha rosszat csinálni mi lesz? Elmennek, meggyónják és máris minden rendben van...

Ez is súlyos gond, sőt ha jót tesznek sem mindig azért teszik, mert "jót akarnak" tenni, hanem pusztán számításból, hogy később esetleg a menybe jussanak.

A vallás generálja a legnagyobb ellentéteket és gyűlöletet az emberek között sajnos, holott nagyban hirdeti (már amelyik) a szeretet és a megbocsájtást, na én ezért nem vagyok vallásos.

Egy hasznos kis analógia a vallásokhoz, érdemes elolvasni: [link]

2013. jún. 23. 20:41
 24/34 anonim ***** válasza:
28%

"Sajnos maga a keresztény egyház több évszázaddal vetette vissza a fejlődést"

Ja persze, a nem keresztény világ, Afrika, India stb. is milyen fejlettek lettek, több száz évvel előttünk jártak, csoda, hogy az űrutazásig nem jutottak el. Amerikát is azért tudták gyarmatosítani a keresztény európaiak, mert azok a kereszténység nélkül olyan fejlettek voltak, hogy beszarás. Meg a hipi-szupi fejlett ausztráliai benszülöttek, na őket tényleg nem vetette vissza a fejlődésben a kereszténység hála az égnek.

Az a baj, hogy ti ateisták vallásosabbak vagytok a fundamentalista muszlimoknál, csak nem veszitek észre. Vajon miért van az, hogy mi nem térítünk a természettudomány kategóriában, ti meg igen a vallás kategóriában?

2013. jún. 23. 20:52
 25/34 anonim ***** válasza:

Milyen térítésről beszélsz?

Volt egy kérdés, arra válaszoltam és pont.

Ugyan ezt bármilyen kategóriában meg lehetne tenni, hogy te miért nem válaszolsz a természettudomány kategóriában az csak tőled függ...

2013. jún. 23. 21:18
 26/34 anonim ***** válasza:
48%
Írok választ a tudomány kategóriában is, csak nem jövök elő a Bibliával meg a vallással. Mindennek megvan a helye.
2013. jún. 23. 21:28
 27/34 anonim ***** válasza:
33%

38%-os!

Majd ha nem lesz Vatikán, majd ha nem lesznek keresztény pártok (mert egy szekularizált államban nem fonódhat össze egyház/vallás és állam), ha nem küzdötök az emberi jogok ellen; na akkor majd lesz jogod, hogy ostobána nevezz. Az ószövetség akár a zsidóké, akár nem, benne van a Bibliában, szerves része. Így a vallásotoknak is, ez van.

"Az első parancs te ostoba, hogy szeresd Istenedet, a második pedig szeresd a felebarátod, ahogy önmagad."

A parasztságodra nem is reagálok. És a "szeresd felebarátod" részt követi a "gyűlöld ellenséged" rész is.

"Isten nem csodát tesz mindenkivel, akinek szüksége van rá, hanem emberek által, így akár Isten küldöttei lehetnek azok, akik a segítségedre sietnek."

Hogy van ez? Régen özönvizeket okozott, sőt egy egész világot teremtett, most meg nem tud segíteni senkinek, csak pirítósokra rajzolni Jézust? Aki az ő fia, de ő maga, így ő a saját apja és gyermeke... aki amúgy zombi...

"Áh hagyjad, 54%-os itt vezeti le a frusztrációit, ne vedd el tőle ezt. Jobb ha itt névtelenül kiéli magát, mintha a szeretteire zúdítaná otthon."

Egoizmus és felsőbbrendűség-tudat. Nem túl keresztényi.

"18-as, te pontozni azt tudsz, mást nem."

De, gondolkodni. Te meg csak sértegetőzni.

"Ja persze, a nem keresztény világ, Afrika, India stb. is milyen fejlettek lettek, több száz évvel előttünk jártak, csoda, hogy az űrutazásig nem jutottak el."

Tény, hogy amíg a keresztények uralták Európát, már nem itt, hanem az iszlám területeken volt a technológia és kultúra fejlődésének központja. Ezen csak az Újvilág "felfedezése" változtatott.

"Amerikát is azért tudták gyarmatosítani a keresztény európaiak, mert azok a kereszténység nélkül olyan fejlettek voltak, hogy beszarás."

Iránytű, tőfegyverek, puskapor, térképészet, a keresztényivel ellenkező világkép, és még milliónyi más dolog tette ezt lehetővé. Na, és melyik "született" Európában? Egyik sem.

"Az a baj, hogy ti ateisták vallásosabbak vagytok a fundamentalista muszlimoknál, csak nem veszitek észre."

Az egyszerűbb szavak jelentésével sem vagy tisztában... Amúgy én nem láttam még ateista terroristát, hát te?

"Vajon miért van az, hogy mi nem térítünk a természettudomány kategóriában, ti meg igen a vallás kategóriában?"

Mert a tudósokat és a gondolkodó embereket irtottátok, és ígyis győzött a tudomány. Amúgy értelmes tervezésről hallottál már? Meg arról, hogy keresztények szerint 6000 éves a Föld az univerzum meg 10.000.? Ti nemhogy csak térítetek, hanem tudományt is hamisítotok.

2013. jún. 23. 22:22
 28/34 anonim ***** válasza:
21%

54%-os látom nálad a hülyeség szorgalommal párosult.

Az iránytű keresztényellenes, csak mert nem európai találmány? Nahát bámulatos hol tart már a tudomány. Már csak az a kérdés, hogy miért nem az arabok, vagy kínaiak fedezték fel Amerikát. Az arab és kínai kultúrán kívül a többi mind elmaradt az keresztény világ mögött, de ez ne zavarjon. Az arab világról meg csak annyit, hogy az antik ismeretekre támaszkodva néhány tudomány területén ugyan Európa előtt jártak, másban viszont komoly lemaradásuk volt.

Hogy Balázs Juditot idézzem, az arab világ és Európa összehasonlításáról:

"Egy fontos különbség, hogy

Nyugaton egy olyan vallás bontakozott ki, amely a sok tudományellenes attitűd ellenére is a tudományt támogatta."

Másrészt tényleg nagyon gonosz dolog volt a haláláig hithű keresztény Newton, vagy például a szerzetes Mendel részéről, hogy úgy visszavetették a tudomány fejlődését.

Hiába huzakodtok elő állandóan azzal a néhány esettel, Galileivel, meg Giordano Brunoval, elég a wikipédiát elolvasni, hogy rájöjj, ami ezekről a perekről a köztudatban él, többnyire hamis. De persze ne fáraszd magad a tények megismerésével.

Az a vallásos fanatizmus, amivel ügyködsz, az meg egyenesen lenyűgöző.

2013. jún. 23. 23:14
 29/34 anonim ***** válasza:
53%

"Az iránytű keresztényellenes, csak mert nem európai találmány?"

??? Én ilyet egy szóvl sem írtam. Miből következtetsz erre?

"Már csak az a kérdés, hogy miért nem az arabok, vagy kínaiak fedezték fel Amerikát."

Mert övék volt minden fontos kereskedelmi útvonal, és volt aranyuk; Európának meg mindkettőt keresni kellett? Nem Amerikába akartak eljutni, hanem Indiába; csak a véletlennek köszönhetjük, hogy volt egy kifosztható kontinens, amiből megerősödhettünk. Azaz 3...

"Az arab és kínai kultúrán kívül a többi mind elmaradt az keresztény világ mögött, de ez ne zavarjon"

De ez a keresztény világ csak rátelepedett az eleve fejledt területekre, és utána már akadályozta a fejlődést.

""Egy fontos különbség, hogy

Nyugaton egy olyan vallás bontakozott ki, amely a sok tudományellenes attitűd ellenére is a tudományt támogatta.""

Sosem támogatta a tudományt. És a Kelet az időszámításunk szerinti 4.-5. évszázadtól az Újvilág meghódításáig fejlettebb volt a keresztény nyugatnál. Ez tény.

"De persze ne fáraszd magad a tények megismerésével."

Ezt ne mondja nekem az, aki a tény fogalmát sem ismeri. Mert ha tudnád, mi a tény, nem lennél keresztény, sem semmilyen hívő. A tények szembenállnak a hittel és az egyházakkal.

"Az a vallásos fanatizmus, amivel ügyködsz, az meg egyenesen lenyűgöző."

Ennyire együgyű vagy? Sértegetőzés, és az ateizmus levallásozására vagy csak képes?

2013. jún. 23. 23:43
 30/34 anonim ***** válasza:
6%

Amiket írsz, már megcáfoltam, de sebaj.

Kár veled vitatkozni, lesüllyed az ember a te szintedre, aztán legyőzöl a rutinoddal, hogy az elcsépelt woody elleni mondást idézzem.

2013. jún. 23. 23:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!