Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mire jó a vallás? Miért vagy...

Mire jó a vallás? Miért vagy vallásos vagy éppen nem vagy az? (a kereszténységre gondolok)

Figyelt kérdés
Mióta vagy vallásos? Neveltetés által lettél az? Mindenben betartod a vallást? Miért gondolod, hogy a sok kitalált Isten közül pont a miénk az igazi? Társadalmi szempontból volt régen nagy jelentősége a vallásnak, lehet, hogy ma is, szerintetek is? Mit ártok én azzal, ha paráználkodok? Van az a rész, amikor a jobb orcámat ütik, de akkor a balt is tartsam, nos én ilyen voltam régen és átgázoltak rajtam nagyon sokan. Talán nem is olyan jó vallásosnak lenni? Miért tartott ki ennyi éven keresztül a kereszténység. Miért volt az egyházalapítás?
2013. jún. 23. 15:47
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:

Nem vagyok vallásos. Bár annak neveltek, sőt meg is lettem keresztelve. Egyszerűen csak nem tudok hinni, amikor nincs rá okom. Majd ha lesz, akkor esetleg. Szerintem ma már nincs olyan nagy jelentősége a vallásnak, mint régen, de azét még most is nagy.

Vallásosnak lenni szerintem nagyon jó lehet, mert legalább tudsz hinni valamiben. A tudatlanság áldás ugyebár.

A többire nem tudok válaszolni, mert arra már a hívők tudnak csak. De én úgy vettem ki, hogy a kérdésed mindenkinek szól.

2013. jún. 23. 16:06
 2/34 A kérdező kommentje:
Értem. Illetve Jézus miért nem segít a betegeken? Van egy rokonom, csőlátása van és hiába imádkozik, szegény.
2013. jún. 23. 16:09
 3/34 anonim ***** válasza:
51%
Mire jó? Nem leszel se szebb, se okosabb, se gazdagabb tőle. Csak boldogabb.
2013. jún. 23. 16:18
 4/34 A kérdező kommentje:
Ezen én is gondolkoztam, mert talán tiszta a lelkiismereted, ha nem teszel rossz dolgokat.
2013. jún. 23. 16:23
 5/34 anonim ***** válasza:
39%

Nem mondanám, hogy vallásos voltam. Talán hittem Istenben, de rengeteg kérdés volt, amik miatt egyszerűen dührohamot kaptam és sokszor gúnyoltam is miattuk a hívő embereket. Ilyen volt az inkvizíció, a keresztes háborúk, a sok értelmetlen halál, a szenvedés. Lázadtam sok évig, mert nekem kívülről úgy tűnt, csak akkor kapom meg az örök életet, ha elfogadom ezt a rengeteg felesleges és önző szabályt.

De lázadtam a világ ellen is, mert undorító milyenek az emberek, milyen felszínesek és közönségesek, menekülni akartam. Voltak személyes tragédiáim is, amikre azt mondtam, hogy ha lenne Isten, akkor ezt nem engedné.

Aztán egyszer szólt hozzám Jézus. Nem a képzelet játéka volt, hanem egy hang. Akkor kezdtem hinni, de évek múlva tértem meg, miután mindenre választ kaptam.

Miután megértettem a Bibliát és az Újszövetségi tanítások lényegét, onnantól élek úgy (igyekszem), ahogy az Úrnak tetszik. Azóta boldogabb vagyok és tiszta a lelkiismeretem.

2013. jún. 23. 16:28
 6/34 anonim ***** válasza:

Hát mer nem fogadom el azt hogy azért élek hogy dolgozzak és azért dolgozok hogy éljek.

Én hiszek az örök életben és hogy életünk nagyobb részét remélhetőleg nem itt a földön kell elszenvedni.

2013. jún. 23. 16:28
 7/34 A kérdező kommentje:
Igen, engem is foglalkoztatott a kérdés, mármint a vallás és a háborúk kapcsolata. Ha vallásos vagy, ölessem meg magam a háborúban??
2013. jún. 23. 16:32
 8/34 anonim ***** válasza:
43%

"Mit ártok én azzal, ha paráználkodok?"

Ezt a részét sokáig én sem értettem. De mikor keresztényként megcsaltam a feleségem és láttam milyen sz*rul esett neki és tönkrement a házasságom. Hát akkor már megértettem mért nem jó...csak utólag késő bánat...

2013. jún. 23. 16:40
 9/34 anonim ***** válasza:
48%
Én nem megyek ölni, hanem maradok a családommal, az Úr vigyáz ránk. Viszont valamiben meg kell halni, nem? Ha én meghalok a háborúban, akkor hamarabb jutok Atyámhoz. Szeretek élni, hisz van egy csodás férjem, van egy rakat csodás gyerekem, boldog vagyok, de ha eljön az idő, akkor mosolyogva búcsúzom.
2013. jún. 23. 16:41
 10/34 A kérdező kommentje:

No hát akkor miért nem tértek meg régen a politikusok háborúzás helyett? Én biztos nem lennék hazafi, tojok az egészre. Sőt, el is bújnék.

Egyébként a paráználkodásban igazad van, meg kell magunkat tartóztatnunk, amit mondtál az egy jó ok arra, hogy betartsam ezt a parancsolatot. NA meg mondjuk, ha elgondolkozok, lehet, hogy egyszer ha elfajulna ez valakinél, akkor pedofíliára is vetemedne például, vagy szexuális erőszakra. Ezzel viszont már tényleg ártana.

2013. jún. 23. 16:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!