Mire jó a vallás? Miért vagy vallásos vagy éppen nem vagy az? (a kereszténységre gondolok)
Miért nem tértek meg? Mert sokaknak, mai napig, a pénz és a hatalom szeretete jóval nagyobb, mint Istennek a szeretete. Ezért.
Nem mindenki akar jó ember lenni, legtöbben gazdagságra vágynak.
Mire jó a vallás?
A vallás egy életformát, modellt ad az embernek. A helyes vallás pozitív irányú fejlődésre sarkallja az embert.
Miért vagy vallásos?
Katolikusnak megkeresztelt, de a gyakorlatban ateista családban nőttem fel, és annyi rosszat láttam, hogy felismertem, hogy ez így nagyon nincs rendjén. Keresni kezdtem a válaszokat, hogy létezik-e valamiféle Isten, ha igen, akkor miféle és hol. Meg is találtam.
Mióta vagy vallásos?
A hívővé válásom egy évekig tartó folyamat, de hogy konkrétumot írjak, 18 évesen keresztelkedtem meg.
Neveltetés által lettél az?
Nem.
Mindenben betartod a vallást?
Igyekszem tökéletesen betartani az Úr minden parancsolatát. Időnként követek el az emberi mivoltomból eredő hibákat, de törekszem ezek helyrehozatalára, elhagyására, és a folyamatos fejlődésre.
Miért gondolod, hogy a sok kitalált Isten közül pont a miénk az igazi?
Utánajártam, és megtudtam. Érzem. Annyira biztos vagyok ebben, mint abban, hogy két kezem van.
Társadalmi szempontból volt régen nagy jelentősége a vallásnak, lehet, hogy ma is, szerintetek is?
Manapság a vallás egyre inkább háttérbe szorul, egyre kevesebb ember veszi komolyan a vallást. Igaz, régen is rengeteg ember csak formálisan volt vallásos, a szívükben nem voltak azok. Régen is és most is sok a képmutató, sajnos. De mindig vannak őszinte és jó emberek is, és ez az, ami igazán számít.
Mit ártok én azzal, ha paráználkodok?
Elveszíted a lehetőséget az üdvösségre. Persze a bűnbánat lehetőségre a számodra is adott.
Van az a rész, amikor a jobb orcámat ütik, de akkor a balt is tartsam, nos én ilyen voltam régen és átgázoltak rajtam nagyon sokan. Talán nem is olyan jó vallásosnak lenni?
De. Bunkók mindenütt akadnak, néha bizony komoly kellemetlenségeket tudnak okozni az embernek, de felül kell emelkedni rajtuk. Igen, lehetséges.
Miért tartott ki ennyi éven keresztül a kereszténység?
Némely esetekben azért, mert politikai érdekek érvényesítő eszközévé tették, sajnos. Jézus Krisztus tanításai azonban igazak.
Miért volt az egyházalapítás?
Melyik egyház megalapítására gondolsz? Általánosságban az emberek többnyire azért alapítanak egyházakat, hogy közelebb kerüljenek az Úrhoz. (Persze akadnak anyagi érdekből alakult egyházak is, sajnos, de a legtöbb egyházat jó szándékú emberek alapították.)
#16Kérdező. A hegyi beszédnél kezdd. Mt5,3-12
Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent.
Ez a boldogság. Nem a vágyak hajkurászása, az mindig újat és újat szül, nincs megállás. De itt: örök és állandó, amit találsz.
"amikor a jobb orcámat ütik, de akkor a balt is tartsam"
.ez egy fontos rész: tulajdonképp arról szól, hogy lehet leállítani egy duális, tükrözött tudatállapotot (persze egyszerű szavakkal)
Képzelj,egy kocsmai verekedést- csihi-puhi - és egyik sem enged. Gondolj a keleti harcművészetre ide illő részére: nem visszaüt (keményen)...elhajlik(lágyan) -és a támadó orra esik. De megjegyzem Augustinus elemzi ezt és hozzáteszi, ha a második pofon után sem érti meg az ellnfél, miről van szó, nem kell hagyni tovább. Szóval nem azt akarta Jézus mondani, hagyjuk szétpofozni magunkat.
"Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert majd eltelnek vele."
"Miért nem tértek meg? Mert sokaknak, mai napig, a pénz és a hatalom szeretete jóval nagyobb, mint Istennek a szeretete. Ezért."
Hazugság, és egoizmus. Ezek dőlnek belőlelet, keresztényekből. Én nem a pénz és ilyen dolgok szeretete miatt vagyok ateista. Én tudok és nem hiszek, és amikor hinnem kell, akkor az emberekben hiszek. Mert ember segített már nekem, istenből egy darab sem.
"Nem mindenki akar jó ember lenni, legtöbben gazdagságra vágynak."
Köszönöm szépen, a majd 1 milliárd ateista, és a többi nem keresztény nevében. Nem is tudtam, hogy ilyen kevés eredendően jó ember él a Földön.
"Mire jó a vallás?
A vallás egy életformát, modellt ad az embernek. A helyes vallás pozitív irányú fejlődésre sarkallja az embert."
Pozitív? Kétlem. Viszont gondolkodni nem kell, hiszen megvannak a dogmái és parancsolatai minden vallásnak. Saját gondolatok és felelősségérzet nélkül könnyebb az élet.
"Katolikusnak megkeresztelt, de a gyakorlatban ateista családban nőttem fel, és annyi rosszat láttam, hogy felismertem, hogy ez így nagyon nincs rendjén."
Tehát: bebizonyosodott, hogy Isten vagy mélységesen gonosz, vagy nem törődik velünk, vagy csak nem létezik. Erre te hinni kezdtél benne? Logikus...
"Igyekszem tökéletesen betartani az Úr minden parancsolatát."
Halálrakövezed a melegeket, a házasságtörőket, a nem szüzen házasodókat, és azokat, akik többféle anyagból készült ruhákat hordanak? Meg nem tudom, hogy férfi, vagy nő vegy-e, de: a nő csak engedéllyel szólalhat meg férfi társaságában, valamint a férfi nem borotválkozhat és nem vágathat hajat.
Ezt mind betartod?
"Utánajártam, és megtudtam. Érzem. Annyira biztos vagyok ebben, mint abban, hogy két kezem van."
2000 éve Görögországban ugyanígy éreznél a görög istenekkel, Egyiptomban az egyiptomiakkal, Itáliában a rómaiakkal. Jelenkorunkban is: Indiában hinu lennél, Egyiptomban muszlim, Izrealben a zsidó Istent találnád meg. Attól függ az egész, melyik kultúrkör meséjébe születsz bele.
"Jézus Krisztus tanításai azonban igazak."
Halálrakövezés. Rabszolgaság helyesnek ítélése. Olvass Bibliát.
"Általánosságban az emberek többnyire azért alapítanak egyházakat, hogy közelebb kerüljenek az Úrhoz."
Azért alapítottak egyházat, hogy a saját vallásukon belül összefogják és irányíthasság az embereket; meg mert jó pénz van benne. Ez minden vallásra igaz, vagy valamelyik a kettő közül.
18asnak: a magad fajta miatt nehéz betartani a szeretet törvényét, mert idejössz, baromira nem érdekel, hogy a kérdés nem neked szól, a parancsokról egy nagy rakás hülyeséget írtál és az a baj, Hogy az ilyenek terjesztik ezt a mérhetetlen nagy ostobaságot.
Az első parancs te ostoba, hogy szeresd Istenedet, a második pedig szeresd a felebarátod, ahogy önmagad. Amiket te felsoroltál azok a régi mózesi törvények a zsidóknak, de csak azért nem akarod belátni, mert anélkül nem tudod csesztetni a tudatlanságoddal a hívőket.
Arról sem veszel tudomást, hogy Isten nem csodát tesz mindenkivel, akinek szüksége van rá, hanem emberek által, így akár Isten küldöttei lehetnek azok, akik a segítségedre sietnek. De a kőszívűeknek hiába magyaráz az ember, direkt, szándékosan nem érted.
Áh hagyjad, 54%-os itt vezeti le a frusztrációit, ne vedd el tőle ezt. Jobb ha itt névtelenül kiéli magát, mintha a szeretteire zúdítaná otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!