Megmondaná nekem valaki, hogy a Bibliai Özönvíz leírásban, Noé a halakat miért nem mentette? Miért nem vitt egy-egy párt a bárkára?
szpeti,zsír vagy! Barátaim,ez van és ha nem tetszik,az a tényeken semmit sem változtat. Én mutassak olyan átmenetet...? Tipikus mindenáron való,kételkedni akaró kérdés,aminek a lènyege,hogy az átmenetre mégegy átmenetet akar,hogy ez még nem elég ember,biztos csak egy majomfaj...etc.,etc. dinoszauruszok nagyszámban maradtak meg megkövülve,mocsarakban konzerválódva,láva alá temetve,de a földi erózió kb.a 99,99999999999999999999999999999999...százalékukat eltüntette. Az,hogy ilyen sokat találni annak köszönhető,hogy sok millió évig uralták a bolygót...,de a hüllők és a.madarak -igen,jól olvastátok-azok ma is élő leszármazottai. A krokodil 220 millió éve sikeres faj. Az emberré válás folymata kb. 3millió éve kezdődött Afrikában. Csak egy apróság:minden ma élő ember genetikailag 97%-ban megegyezik a csimpánzzal. Tudom,Isten meg akarja téveszteni a tudósokat...Egyébként nyugodta meg lehet cáfolni a tudomány állításait-eddig ez valahogy egyik vallásnak sem sikerült-el lehet sajátítani a tudomány alapjait,hogy ne csak a
Biblia verseivel érveljetek,hanem tényekkel,amik a valóságról szólnak és nem évezredes ostobaságok.
Ezeket a leleteket úgy vitatni, hogy te semmit nem láttál a konkrét leletekből, csak fotókat, valamint valószínűleg akkora biológiai, geológiai, paleontológiai ismereteid nincsenek, mint a tudósoknak, hát bátor dolog. Persze a kételkedés az ember alapeleme, de azért ne ennyire elvakultan. Körültekintően megállapították a lelet korát, helyét, valamint rekonstruálni próbálták a teljes alakját. Azért kérlek szépen, sok diplomás tudósokat ne nézz már annyira mélának, hogy összekevernek egy hajlott hátú öregembert, vagy egy gyereket egy, a mai embertől teljesen különböző csontozattal rendelkező "valamivel". :) :) Ez a szakmájuk, ha csak nem ilyen háttérhatalmi hoaxban hiszel, akkor elfogadhatnád, hogy nem hülyék.
Egyébként nem csak egy leletről van szó (az valóban hibahatáron belül van, annyit nem fogad el senki), hanem tizes, százas nagyságrendről. Érdemes utánaolvasni.
Ha te láttad volna az összeset, ha te vizsgáltad volna az összeset, akkor nem itt irogatnál testvérem, hanem valahol egy egyetemen tanítanál. :)
Ahogy én a saját meggyőződésem szerint érvelek, úgy te is, mert minden csak egy hipotézis. Mivel a kormeghatározás sántít, ezért arra csak azok az elvakult hívők alapoznak, akik vagy nem tudnak vagy nem akarnak más alternatívát látni, elfogadni.
A tudomány állandóan téved, folyton cáfolja önmagát, ami az én szememben a megbízhatatlanságot jelenti, a tiédben pedig az állandó megújulást és fejlődést. :)
De egyedül te voltál idáig az, aki képes volt kulturált hangnemben erről beszélgetni.
Áldjon az Úr utadon!
Másról beszélünk. Ahhoz, hogy magas képzettségű tudósok mondatait elfogadjam, nem kell látnom a csontokat, hiszen én nem is látnám ki azokat az információkat, amiket ők kilátnak. De a _teljes_ tagadás úgy, hogy gyakorlatilag semmilyen alapod nincs hozzá (személyes megvizsgálás pl.), úgy bátor dolog. Nekem a tanáraim (ilyesmit is tanulok az egyetemen) alaposan érveltek, képeket mutattak, van alapom elfogadni. Neked érzésem szerint nem sok tudományos alapod van nem elfogadni, csak egyszerűen _nem szeretnéd_ elfogadni. Ehhez is jogod van, csak így nem vitaalap.
Hogy a tudomány változása folyamatos változás-e, vagy sem, az persze kérdéses, de azért a mai korra már vannak olyan megdönthetetlen tudományos paradigmák (lemeztektonika, evolúció, kőzetek kora, ionoszféra, napszél stb), amelyek 100 éve még nem voltak igazán ismertek, ma viszont megdönthetetlennek tekintjük őket. Hidd el, ez a megdönthetetlenség igen sok oldalról, igen alaposan alá van támasztva. Pedig vallásos vagyok, de a tudomány bizonyítékait ettől még teljesen elfogadom, hiszen akik azokat kimondták, azok a tudományos világ alapvető szabályai alapján körültekintően alá is támasztották éveiket. Amint már mondtam, nem is tehetnek másképp, mert a tudományos emberek között rengeteg a kételkedő, ergo egy rosszul bizonyított mondatért szétkap a tudományos világ.
Szóval azért alaptételeket nem elfogadni botorság, egyszerűen semmi oka nincs rá az embernek.
(Kormeghatározás: igen, vannak hibái, mint minden fizikai mérésnek. Én tanultam is róla, viszonylag mély ismereteim vannak a radiometrikus kormeghatározásról :) Egy ilyen lelet esetében 100 ezer év a hiba nagyságrendje, sőt, ha volt lehetőség C14-re, akkor csak 10 ezer éves a nagyságrend. Ez _bőven_ elfogadható.)
Látod, hogy te is hit alapján döntesz? Én is tudok mutogatni képeket, olyanokét, akik számomra hitelesek.
A te szemedben azoknak a szava é, akik egyetemi végzettségűek, nekem pedig valóban a Biblia, mert az elejétől a végéig minden szava igaz. Így állnak hozzá azok is, kik az evolúciós elméletet tagadják (tudósokra gondolok).
Mitől másabb egy kreacionista tudós, legyen az fizikus, vagy biológus, vagy geológus szava, aki ki meri mondani, hogy (most maradjunk egy kicsit ennél a témánál) a kormeghatározás téves, mint azoknál, akik elhiszik a kollégájuk szavát, tévedhetetlenséget kölcsönöznek neki (ahogy te is) és ugyanúgy tanítják majd esetleg, semmiféle kézzelfogható bizonyítékot nem látva?
Ismétlem: te is csak elhiszed, mert te szerinted ezek mind feddhetetlen tudósok. Így van? Így van. Tehát neked sincs semmivel sem több a kezedben, mint nekem.
A tudomány úgy épül fel, hogy kimondunk egy tényt, amelyet megpróbálunk tudományos (matematikai, fizikai és egyéb) érvekkel alátámasztani. Itt nincs hit, itt tények vannak: mérés és bizonyíték. Persze ekkor jönnek, akik cáfolni szeretnék és megmondják, hogy az elmélet, illetve a mérés hol és legfőképp _miért_ hibás. Ezeket a cáfolatokat tudományosan ugyanúgy alá kell támasztani, mint magát az alap elméletet. A kormeghatározás hibás? Oké, tudományos bizonyítékot kell mutatni a hibájára, ugyanis akik megalkották az alapjait, azok bebizonyították az igazságtartalmát, természetesen mérési hibahatáron belül. Ez a tudomány körforgása: mérés, bizonyítás, cáfolat, annak bizonyítása, konszenzus. A kreacionista "tudósok" összes érvénél, amit olvastam, bőven nem volt meg a tudományos alátámasztás. Legtöbbször egymásnak ellentmondó, ebet a karóhoz kötő mondatok. Legutóbb az evolúcióról olvastam ilyen vitát. Kreacionista: nincs átmenet az egyik állatból a másikba, tehát nincs evolúció. Tudós: itt van 3-4 példa az átmenetre. Kreacionista: de ez nem az, és egyébként is hogy maradhatott életben ilyen meg olyan életkörülményekben. Tudós: legjobb tudomásunk szerint nem ilyen meg olyan volt az élettér. Kreacionista: de akkor sem igaz!
Most leegyszerűsítettem, de kb tényleg ilyen volt a vita szintje, teljesen értelmetlen.
Én is Biblia olvasó vagyok, vallásos ember, de csak kinevetteti magát az a keresztény, aki nem képes a tudomány eredményeit elfogadni, s látni, hogy Isten milyen gyönyörű rendszert teremtett, micsoda összetett és rendezett rendszerrel. A Biblia gyönyörű könyv, csodás tanításokkal, de Isten éppen azért adott értelmet a fejünkbe, hogy értelmezzük is, ne csak szó szerint vegyük. A vallás ne tegye az embert vakká, hisz éppen az, ami megnyitja a kaput a teljesség felé.
na ennyit a tudományról:)
"Ismétlem: te is csak elhiszed, mert te szerinted ezek mind feddhetetlen tudósok. Így van? Így van. Tehát neked sincs semmivel sem több a kezedben, mint nekem."
szpeti-nek igaza van, sajnos nem látod a különbséget a két dolog között
kár is ezen vitázni, aki szerint a tudomány nincsen jobban megalapozva, mint a biblia, az.. az kész na:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!