Megmondaná nekem valaki, hogy a Bibliai Özönvíz leírásban, Noé a halakat miért nem mentette? Miért nem vitt egy-egy párt a bárkára?
Mit gondolsz miért, egy új generáció? :D
"És monda az Úr: Eltörlöm az embert, akit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem."
"Én pedig ímé özönvizet hozok a földre, hogy elveszessek minden testet, amelyben élő lélek van az ég alatt; valami a földön van, elvész."
"És oda vesze minden földön járó test, madár, barom, vad, és a földön nyüzsgő minden csúszó-mászó állat; és minden ember."
Kár, hogy sokan nem értik meg, hogy a föld a kontinenst jelenti, nem pedig azt az elképzelt geoid cuccot,
Halakat azért nem, mert nem tudtak megfulladni az özönvíz során. Hihetetlennek tűnhet, de a halak kopoltyúval lélegeznek.
Ha pedig kíváncsi vagy a bogarakra, akkor annyit elmondhatok, hogy a bogarak pedig a bőrükön keresztül lélegeznek és ezért nem tudnak megfulladni.
"Ha pedig kíváncsi vagy a bogarakra, akkor annyit elmondhatok, hogy a bogarak pedig a bőrükön keresztül lélegeznek és ezért nem tudnak megfulladni."
meg tudnak :D
kérdező...
most komolyan elvársz csepp logikát olyantól, aki elhiszi az özönvíz-történetet?
hogy??
Pont mostanában olvastam a Koránban a sós és édesvizekről, bemásolom neked, hátha hasznosnak fogod találni:
" És Ő az, Aki szabadon engedte a két tengert, az egyik ízletes és édes, a másik sós és keserű, és akadályt helyezett közéjük, egy elválasztót, amit tilos (átlépniük). " (25:53)
Az értelmezés részben ez olvasható:
" A Mindenható Allah édes és sós vizet is teremtett, és bár ezek érintkeznek egymással, mégsem keverednek össze. "
Szerintem az Özönvíznél is ez lehetett a helyzet, így menekülhettek meg a halak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!