Isten mindenkit szeret? A gyilkosokat is?
A válasz igen. Mint ahogy Jézus a saját gyilkosait is szerette és még abban a percben is felmentésüket kérte, amikor épp elviselhetetlen kínokat okoztak neki, úgy a mostani gyilkosokat is sajnálja és szeretné megmenteni. Amíg tart a kegyelem ideje, addig bárkinek lehetősége van megtérni és bűnbocsánatot nyerni.
Ha a kérdésedet úgy értetted, "hogy lehet, hogy ilyen gonosz embereket is szeret Isten? Aki ilyet tesz, miért van joga élni, miért van lehetősége megtérni?": értem a problémádat, de nem tudsz igazságosabb lenni, mint Isten. Még emberekre is igaz, hogy ha van valaki, akit igazán szeretsz, akkor nem tudod megmondani, hogy miért szereted. Sok mindenre kihathat kettőtök között az illető viselkedése, de magára a szeretetre nem. Isten pedig sokkal jobb minálunk!
A gyermekgyilkos emberek szörnyű bűnöket követtek el, ami miatt nem érdemlik meg, hogy Isten szeresse őket, és nem érdemlik meg a bűnbocsánatot, és nem érdemesek arra, hogy a mindenható Isten Fia halálra adja magát értük és a Pokolba menjen helyettük. De Ő már megtette, ahogy értem is, úgy őértük is. És ahogy ők nem érdemelték meg ezt, és nem is fogják kiérdemelni soha, ugyanúgy én sem. Én, egy (talán) "átlagosan bűnös" ember, ugyanúgy nem érdemlem meg, hogy Isten szeressen, hogy kegyelmet adjon, és főleg hogy egy olyan felmérhetetlenül drága és értékes személy, mint Jézus, szenvedjen és meghaljon azért, hogy én élhessek. Hála Istennek, az igazi Szeretet nem az érdemekről szól, nincs logikus oka és nem múlik el soha.
Szerintem ne érezd igazságtalannak, hogy szereti őket Isten, ettől még nem lesz kisebb az a szeretet, amivel téged szeret, vagy amivel azt a sok-sok embert szereti, akiket ártatlanul és igazságtalanul bántanak nap mint nap. El fog jönni az Ő igazságának a napja, és mindenkinek ki fogja elégíteni az igazság iránti igényét - ahogy Jézus megígérte! ("Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot, mert ők megelégíttetnek!") Ezért a legfontosabb, hogy mindenki magáról számot tudjon adni Istennek, hogy bizalommal tudja várni ezt a napot - a többit majd Ő elintézi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!