Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon miért nem említik...

Vajon miért nem említik Jehova tanúi e három bűnt, amikor kiemelik miben mások nálunk? ellenségeskedések, viszálykodás, féltékenység

Figyelt kérdés

"A test cselekedetei pedig nyilvánvalók, és ezek azok: paráznaság, tisztátalanság, gátlástalan viselkedés, bálványimádás, spiritizmus gyakorlása, ellenségeskedések, viszálykodás, féltékenység, haragkitörések, perlekedések, meghasonlások, szekták, irigykedések, italozós tivornyázások, dorbézolások és effélék. Ami ezeket illeti, előre figyelmeztetlek titeket, mint ahogy figyelmeztettelek is előre, hogy akik ilyeneket gyakorolnak, nem öröklik Isten királyságát."

Miért nem közösítik ki azt a vén aki ellenséges, féltékeny és viszálykodik?

2013. jún. 7. 08:47
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Mi Isten királysága és hol van?
2013. jún. 7. 14:49
 12/35 A kérdező kommentje:

Kedves Peanut!

Mintha nem tudnád, hogy a vének szentek és nem szabad rájuk rosszat mondani! Szerinted nem próbáltam jelezni a dolgokat? Még én lettem letolva! Mert a vénekre nem szabad rosszat mondani! Pedig ha tudnád rengetegen mentek el ebből a gyüliből és pont a igazságtalan, érzéketlen, hataloméhes vének miatt!

2013. jún. 7. 14:58
 13/35 anonim ***** válasza:
Es akkor ilyen venek vezetik a gyulekezetet?Ezek szerint egyaltalan nem kulonbek mint Jezus idejeben a farizeusok,csak azokat az embereket sajnalom akiket evekig felrevezetnek.
2013. jún. 7. 15:20
 14/35 anonim ***** válasza:
0%

Nézd kedves kérdező.

Nem tudom, Te mit tanulsz?

Ha egy testvér hibázik függetlenül van e kinevezése vagy sem akkor se a világba kell menni

Te akkor nem bízol a Teremtőbe és emberektől várod a megoldást, vagy is Isten helyett akarsz cselekedni. A törvénykezés az Ő dolga, és nem másé,

Gondolj bele. Péter 3x megtagadta Jézust, mi lett volna ha az egyik tanítvány elment volna igazság szolgáltatásért a Rómaiakhoz, vagy Kajafáshoz a Testvére ellen.

ezzel a többieket is veszélybe sodorta volna.

Peanut

2013. jún. 7. 15:24
 15/35 A kérdező kommentje:
De bízom a teremtőbe és remélem hamarosan megy az összes a levesbe, ez nem egy újkeletű dolog, évek-óta terrorban tartják a testvéreket, persze van egy fővezérük, ha őt leváltanák, talán a többi meg tudna változni, ezért kérem Jehovát csináljon már valamit!
2013. jún. 7. 15:39
 16/35 anonim ***** válasza:
44%
nagyon orulok, hogy vannak meg bator emberek, es igenis jo hogy irtal ezekrol a dolgokrol, es hidd el vannak ezen az oldalon igazi hivo emberek a tanukon kivul is, akik valoban Krisztust kovetik es az evangeliumot hirdetik nem pedig az armageddont vagy hogy mikor jon el a vilag vege, amirol mar annyit hazudtak de valahogy megis mindig kimagyaraztak magukat.
2013. jún. 7. 15:50
 17/35 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy a vallásom ellen beszélek, de nagyon sokan mennek el tőlünk és attól félünk a vének miatt van minden. Ha így folytatódik be kell zárni ezt a csoportot és össze kell vonni egy másikkal. Nem tudom mi van, de minden olyan más, a testvérek egyre gonoszabbak egymással, mindenki irigy a másikra és pletykálkodik. Hova tűnt a régi összetartó meghitt gyülekezet? Mi lesz így velünk testvérek?
2013. jún. 7. 16:10
 18/35 anonim ***** válasza:
8%

Hát elég gyenge lábakon áll a hited, hogy itt tetted fel ezt a kérdést.

Gondolod, hogy az első században nem voltak ilyen megnyilvánulások

Azt pedig tanultad Te is, hogy vannak hamis emberek akik be férkőznek a gyülekezetbe, akik ha nem elég erős a hite, az megy ezek után, és megbontják az egységet.

Maga Jézus is tett olyan kijelentéseket amiért sokan vissza mentek a világba, most akkor Jézus összevonta volna a Rómaik vallásával a gyülekezetet?

S ha Te bízol Jehovában, akkor hogy tehetsz ilyen kérdést fel itt?

Nem nem bízol!

Ma tanuljuk Jeremiás könyvét, javaslom gondolkodj el azon hogy amikor Jeremiásnak kételyei voltak mit tett?

Elment máshova érdeklődni? vagy Asáf, aki a zsoltárok könyvében leírta a kételyeit, hogy látta a gonoszok jó létét?

Nem ment más hova hanem magára a teremtőre bízta.

S idővel megkapta a választ a kérdéseire.

(Zsoltárok 73:3-6)  3 Bizony irigykedni kezdtem a dicsekvőkre, Látva a gonoszok békéjét.  4 Mert nincsenek halálos kínjaik, És hasuk is kövér.  5 Nincs részük a halandók bajában, Nem éri őket csapás, mint más embereket.  6 Ezért nyakláncként viselik a gőgöt, Erőszak borítja őket ruha gyanánt.

(Zsoltárok 73:16-19) 16 Eltűnődtem, hogy megértsem ezt; Gyötrődés volt ez szemeimben, 17 Mígnem bementem Isten dicső szentélyébe. Tisztán akartam látni jövőjüket. 18 Bizony síkos talajra állítod őket, Romlást hozol rájuk, elbuknak. 19 Ó, mint lettek döbbenetté egy pillanat alatt! Elérte őket a vég, végük lett a hirtelen rémülettől!

(Jeremiás 15:15-17) . . .. 16 Szavaid megtaláltattak, és én megettem azokat. Szavad nekem ujjongássá és szívem örömévé válik, mert a te nevedet viselem, ó, Jehova, seregek Istene! 17 Nem ültem le a tréfálkozók baráti társaságában, és nem kezdtem ujjongani. Kezed miatt egymagamban ültem, mert ítéletüzenettel töltöttél el.

Inkább ült egymagában és várta válaszokat, mint hogy elment volna panaszra, vagy más társaságba cseverészni.

Peanut

2013. jún. 7. 17:07
 19/35 A kérdező kommentje:
Te csak ülj egymagadban én nem ülök ölbe tett kézzel.
2013. jún. 7. 17:59
 20/35 anonim ***** válasza:
77%

Én is hallottam ex-tanúktól, hogy sokszor a "segítő tanács" az volt egy problémára, vagy kérdésre, hogy várj Jehovára!

:)

2013. jún. 7. 18:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!