Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! Ha máról holnapr...

Jehova Tanúi! Ha máról holnapra eltűnne a vallásotok, csatlakoznátok valamelyik másik felekezethez? Melyikhez?

Figyelt kérdés

Ha holnap már nem lenne meg egyik királyság terem, meg gyülekezet sem, akkor melyik másik felekezet állna a legközelebb a ti hitetekhez? Miért?

Kérlek ne azt írjátok hogy ez logikátlan meg lehetetlen, meg újraszerveznétek, mert nem erre vagyok kíváncsi.

Lehet, hogy rosszindulatúnak hangzik a kérdés, meg nem is akarlak titeket eltüntetni, de ez tényleg érdekel :)

2013. jún. 5. 19:09
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Látom hogy nem sokkal előttem volt egy hasonló, de rosszindulatú kérdés,azt nem én tettem fel!
2013. jún. 5. 19:10
 2/11 anonim ***** válasza:
77%

Lesz idő amikor elveszik a Termeinket és betiltják a hitünket, akik valóban Jehovához tartoznak, azok sosem fognak máshova tartozni ha agyon verik őket akkor sem.

Ennek a válasznak erejéig:

Katy Weaver

2013. jún. 5. 19:59
 3/11 anonim ***** válasza:

Talán annyit még, hogy maga Hitler egy egész hadsereggel kiakarta irtani Jehova Tanúit, de Jehova népe erősebb volt Hitler szervezeténél, ezt soha nem fogják azok elfelejteni akik túl élték a koncentrációs táborokat.

Katy Weaver

2013. jún. 5. 20:55
 4/11 KZitus ***** válasza:
86%

Szervusz!

Tanúként, a kérdésedre nem tudok érdemben választ adni, mert semmi sem választhat el Jehova szeretetétől.

Miért?

"Ami minket illet, mi azért szeretünk, mert először ő szeretett minket” (1JÁNOS 4:19).

"A szeretet nem abban áll, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul a bűneinkért."1János 4:10

A legfontosabb érvet, amiért soha nem hagynám el Jehovát, Pál apostol fogalmazta meg: "Mert meg vagyok győződve róla, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem kormányzatok, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmi más a teremtésből nem lesz képes elválasztani minket az Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van." Róma 8:35-37

Nem veszem rosszindulatúnak a kérdésedet.

A kérdésedet inkább ahhoz tudnám hasonlítani, hogy például van egy édesapád és édesanyád, akiket rajongásig szeretsz és én megkérdezném tőled, ha máról holnapra eltűnnének, tudnál e másvalakit szülőnek ugyan így szeretni?

Mi lenne a válaszod?

Istent minden embernél jobban lehet szeretni. Még a legdrágább szülőnél is. Hisz végeredményben őket is Istennek köszönhetjük. Mi az amit nem tőle kaptunk?

2013. jún. 7. 14:06
 5/11 anonim ***** válasza:

"A kérdésedet inkább ahhoz tudnám hasonlítani, hogy például van egy édesapád és édesanyád, akiket rajongásig szeretsz és én megkérdezném tőled, ha máról holnapra eltűnnének, tudnál e másvalakit szülőnek ugyan így szeretni? "

Itt a kulcsa az egész jehova tanú szervezetnek. Örülök, hogy ezt épp egy aktív tanú mondta ki.

A szervezet jelenik meg nekik úgy, mint anya, és apa.

Nem AZ ATYA, nem AZ ISTEN!!!

VAgyis magát az Istent sehol másutt nem ismernék fel, csak a szervezeten belül. Egyébként a szervezet már jól felkészítette őket arra is, hogy ha megszünne az egyházuk, miben higyjenek. MINdenféle jövendölésekkel hozzák összefüggésbe azt, hogy egyszer megszünhet a szervezet, de nekik akkor is kikell tartani.

Ez valahogy így fog kinézni: JÖn Krisztus, hogy megszólítsa az övéit, minden népből, minden vallásból. MIndenki megy, mert ugye az övéi ismerik a jó Pásztor hangját, csak Jehova TAnúi állnak, és nem mozdulnak. Ők csak a szervezet hangját ismerik, és azok jövendöléseit, így attól, mint anya szerű egyháztól elszakadni sem tudnak.

2013. jún. 15. 22:29
 6/11 anonim ***** válasza:

Katy:

A kérdésedet inkább ahhoz tudnám hasonlítani, hogy például van egy édesapád és édesanyád, akiket rajongásig szeretsz és én megkérdezném tőled, ha máról holnapra eltűnnének, tudnál e másvalakit szülőnek ugyan így szeretni?

Rajongással szeretni? Kit? Egy emberekből álló szervezetet? vagy Istent? Ha az előbbi, akkor nagy a baj....

2013. jún. 24. 08:05
 7/11 anonim ***** válasza:

"A kérdésedet inkább ahhoz tudnám hasonlítani, hogy például van egy édesapád és édesanyád, akiket rajongásig szeretsz és én megkérdezném tőled, ha máról holnapra eltűnnének, tudnál e másvalakit szülőnek ugyan így szeretni?"

Ez "Kzitus" válaszában szerepel.

Csodálatos a kérdés és óriási távlatok vannak belefoglalva...!

Kedves Tanúk: ti valóban a Társulatot tartjátok édesanyátoknak, szülőtöknek...?

Hát ti nem lehettek Isten újonnan született gyermekei a Jézusba vetett hit által (Jn 1:12-13)? Nem lakhat bennetek Jézus Krisztus, ha befogadjátok Őt...? (Gal 2:20, Jel 3:20)

"Gyermekeim, még egy kis ideig veletek vagyok: kerestek majd engem, és ahogyan megmondtam a zsidóknak, hogy ahova én megyek, oda ti nem jöhettek, most nektek is ezt mondom." (Jn 13:33)

Kik vagyunk mi? Kinek a gyermekei...?

Jézus Krisztus a saját szenvedése árán szült minket, adott nekünk életet...

"Amikor az asszony szül, fájdalma van, mert eljött az ő órája, de amikor megszülte gyermekét, nem emlékszik többé a gyötrelemre az öröm miatt, hogy ember született a világra." (Jn 16,21)

Ki az, aki gyötrődött azért, hogy mi az Ő gyermekei legyünk...?

Columba

2013. jún. 25. 14:53
 8/11 KZitus ***** válasza:

Kedves 22.29

Sajnos süt a szavaidból az előítélet, de ez a te magánügyed.

Csak azért írok Neked, mert úgy tűnik én Rómáról, te pedig Párizsról beszélsz. Egyedül Istenről, Jehováról szólt minden szavam.

Te pedig valami szervezetről írtál. Nem is értem az összefüggést. Hogyan hoztad össze Jehova imádatát egy szervezettel? A fantáziádra bízom. Sajnállak.

Tisztelettel: Zita

Elnézésedet kérem kedves Kérdező, a fölöttem válaszoló miatt is (22:29)

2013. jún. 26. 12:17
 9/11 anonim ***** válasza:

Engem sajnálsz??? :o))) Legyen...nem én hoztam össze, hanem te. Félelmeteséltek, hogy mennyire nem látjátok még azt sem, amit ti mondtok a saját szavaitokkal!! Ez azért van igy, mert mikor valaki rávilágit, mint a Columba is, és én is, hogy tulajdonképp mit beszéltek, annyira meglepődtök, hogy azonnal támadni kell: sajnállak, és hasonló beszólások.Még ilyen helyben járatott agyakkal alig alig találkoztam Én nem sajnállak. Azzal azt mondanám, hogy semmi tudatosság nincs abban, amit tesztek. Isten mindenkinek ad bölcsességet. Ha nem akartok élni vele, hát nem.... csak annyit mondok:

Ézsaiás 5 : 20

5.20 Jaj azoknak, akik a rosszat jónak mondják, és a jót rossznak; akik a sötétséget világossággá teszik, és a világosságot sötétséggé; akik a keserűt édessé teszik, és az édest keserűvé!

2013. jún. 26. 17:32
 10/11 anonim ***** válasza:

Kedves keresztény testvéreim, kedves Jehova Tanúi...!

Én azt látom ezen a fórumon, hogy nem egyszer érzelmektől telítve írunk egymásnak. Vitatkozunk, ami természetes módon "frontvonalak" kialakulásához vezet.

Nem kellene ennek így történnie.

Ezzel bezáródnak a fülek és a szívek, mindenki sebeket kap, ráadásul a nem hívők még ki is gúnyolhatnak minket... :-(

Így megkeményíthetjük egymást, de az örömhír eltűnik a viták alá temetve.

Nem gondolok konkrétan senkire sem amikor ezeket a sorokat írom!! Én magam is ugyanúgy érintett vagyok, jól tudom. Volt idő, amikor azt hittem, hogy az ilyen viták eredményre vezethetnek, de aztán rá kellett ébrednem, hogy sajnos nem sok mindenre jók...

Ezt a tapasztalatomat szeretném csupán megosztani veletek. :-)

Columba

(Elnézést kérek, mivel eléggé eltértem a kérdés témájától...)

2013. jún. 27. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!